Verzuimverzekeringen

  • Best mogelijke ondersteuning bij het verkorten van verzuim
  • Verzeker het inkomen van je medewerkers voor de eerste twee jaar ziekte
  • Wij houden de regie op elke ziekmelding

Verzuimverzekering vergelijken

Gezonde en fitte medewerkers? Kies nu voor a.s.r. Vitality!

Keuze tussen stop-loss verzekering en verzuimverzekering conventioneel

De Amersfoortse biedt de Verzuimverzekering aan in twee vormen. Het onderscheid zit in het eigen risico. Zo is er ‘het eigen risico in dagen’. Deze vorm wordt vaak aangeduid als de Verzuimverzekering conventioneel. De andere vorm is ‘het eigen risico in geld’, ook wel Stop-loss genoemd.

1. Verzuimverzekering conventioneel: De conventionele verzuimverzekering is met name geschikt voor kleinere (MKB) bedrijven tot ongeveer 35 medewerkers. Verplichtingen rondom verzuim en re-integratie worden zoveel mogelijk uit handen genomen. Je hebt hier een eigen risico in dagen. Dit betekent dat je kan kiezen uit een eigen risico van 10, 20, 30, 65, 130 of 260 dagen. Alles boven het eigen risico wordt vergoed en is onbeperkt, alles onder het eigen risico is op eigen rekening.

2. Stop loss verzekering: De stop-loss verzekering wordt vaak gekozen door bedrijven met meer dan 35 medewerkers. Deze ziekteverzuimverzekering is geschikt als je financiële buffer groot genoeg is, maar wél verzekerd wil zijn tegen onverwacht hoge kosten door verzuim. Denk bijvoorbeeld aan het langdurig uitvallen van een werknemer. Er is hier sprake van een eigen risico in geld. Zo werkt het: het eigen risico percentage wordt gebaseerd op het gemiddelde verzuim van je bedrijf in de afgelopen 3 jaar. Het deel boven het eigen risico wordt vergoed en is onbeperkt, alles onder het eigen risico is op eigen rekening. Dit eigen risico wordt ook wel eigen behoud genoemd. Het grote voordeel is dat je als bedrijf op voorhand weet wat je elk jaar maximaal kwijt bent aan verzuim.