Persoonlijke gezondheidscheck

Als je een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij De Amersfoortse hebt, kun je elk jaar gebruikmaken van de Persoonlijke Gezondheidscheck. Daarmee breng je jouw gezondheidsrisico’s in kaart en krijg je advies op maat. Dit valt onder jouw AOV, dus hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Wat is de Persoonlijke Gezondheidscheck?

De Persoonlijke Gezondheidscheck signaleert risicovolle leefstijlpatronen, veelvoorkomende ziektes, lichamelijke en psychische klachten en brengt de werkomstandigheden in kaart. Door de gezondheidscheck op te volgen met de juiste preventieve zorg voorkom je ernstige gezondheidsproblemen en blijf je langer en vitaler aan het werk.

De Persoonlijke Gezondheidscheck bestaat uit:

  • Een online vragenlijst over jouw leefstijl en gezondheid
  • Een thuischeckbox bestaande uit een vingerprik en urinetest
  • Eventueel een bloeddrukmeting
  • Een persoonlijk rapport over jouw gezondheid

Wil je weten hoe het precies werkt? Bekijk dan deze stappen (let op: dit geldt alleen voor klanten met een AOV van De Amersfoortse).

Zo werkt de Persoonlijke Gezondheidscheck

Het stappenplan

Stap 1: inloggen

Ga naar persoonlijkegezondheidscheck.nl/deamersfoortse en vul jouw code in. Deze code heb je ontvangen per mail. Om aan een code te komen kun je ook bellen met (033) 464 28 86 of een mail sturen naar aovclaims@amersfoortse.nl.

Stap 2: de online vragenlijst

Je vult online een vragenlijst in over je leefstijl en gezondheid. Bijvoorbeeld vragen over beweging en je eet- en drinkpatroon. Met het beantwoorden van alle vragen ben je ongeveer 30 minuten bezig. Je kunt altijd tussentijds stoppen en op een later tijdstip weer verder gaan.

Stap 3: de thuistest

Je ontvangt op je thuisadres de thuistest. Daarin zitten de materialen en instructies voor het uitvoeren van de vingerprik en urinetest. Vanwege de beperkte houdbaarheid stuur je de tests binnen 10 dagen terug. En tot slot geef je de waarden online door.

Stap 4: bloeddruk meten

Het is belangrijk voor het resultaat van de gezondheidscheck om de bloeddruk te meten. De actuele waardes voeg je toe aan je persoonlijke online account. Als je een Doorgaanverzekering (AOV en zorg in 1) hebt, krijg je een gratis een bloeddrukmeter thuisgestuurd. Heb je geen Doorgaanverzekering en geen bloeddrukmeter in huis? Dan kun je je bloeddruk laten meten bij je huisarts, apotheek of een thuiszorgwinkel.

Stap 5: persoonlijk advies

Zodra je alle vragen hebt beantwoord en de meetwaarden hebt doorgegeven, ontvang je jouw persoonlijke gezondheidsrapport. Hierin lees je hoe je ervoor staat, wat je al goed doet en wat je beter kunt doen. Je krijgt praktische adviezen om gezonder te leven. Daarbij krijg je meteen links naar websites, organisaties of hulpverleners die je hierbij kunnen helpen. 


De uitkomsten zijn strikt vertrouwelijk

Niemand van De Amersfoortse krijgt inzicht in jouw persoonlijke gezondheidscheck. Dus of je nu wel of geen gebruik maakt van dit aanbod: het heeft geen gevolgen voor de dekking of premie van je verzekering.

Heb je vragen over de Persoonlijke Gezondheidscheck?

    De servicedesk van de Persoonlijke Gezondheidscheck is bereikbaar op werkdagen van 9 tot 12 uur per telefoon. Per e-mail, chat of voicemail kunnen 24-7 berichten worden achtergelaten.

  • E-mail: info@persoonlijkegezondheidscheck.nl
  • Telefoon: 0900 – 44 77 383

Meld je hier aan voor de Persoonlijke Gezondheidscheck

Meld je aan