Doorgaanmodule | De Amersfoortse
 • Home
 • Niet tevreden over je zorgverlener

Niet tevreden over je zorgverlener

Steeds meer patiĆ«nten en zorgverleners letten goed op de kosten van zorg. Want als geld verdwijnt door fouten, fraude of verspilling, dan wordt dat niet besteed aan effectieve zorg. Dus als we met zijn allen hier scherp op blijven, zorgen we dat de kosten voor zorg minder hard stijgen. En daarmee ook de premie van je zorgverzekering. 

Bij een klacht over een zorgverlener

 • Ga altijd eerst in gesprek met je zorgverlener

  Vaak verdwijnt daardoor je probleem of je klacht

  De meeste zorgverleners vinden het prettig als je vertelt dat je ergens niet tevreden over bent. Want als je zorgverlener weet wat er misging, kan hij ervoor zorgen dat het in de toekomst beter gaat. Zo verbetert de zorg. Niet alleen voor jou maar ook voor anderen.

  Dus is er iets misgegaan tijdens je behandeling? Of ben je niet tevreden over de behandeling of hoe je zorgverlener met jou is omgegaan? Vertel dat eerst aan je zorgverlener. Want misschien hebben jullie elkaar verkeer begrepen. Vaak verdwijnt je probleem of je klacht als je met elkaar in gesprek gaat. Maar misschien was je zorgverlener niet zorgvuldig genoeg of maakte hij een fout. Ook dan biedt een gesprek vaak een oplossing.

 • Kom je er samen niet uit?

  Meld je klacht
  Je kunt je klacht altijd melden bij het Landelijk Meldpunt Zorg.

Meld een onjuiste declaratie of fraude

 • Als je twijfelt over een declaratie

  Je zorgverlener moet de juiste kosten voor een medicijn of behandeling declareren. Twijfel je of de zorgverlener de juiste declaratie heeft ingediend? Laat het ons weten via ons meldingsformulier. Het kan gaan over de hoogte van het gedeclareerde bedrag of misschien heeft de zorg niet eens plaatsgevonden.  

 • Hoe gaan we om met jouw melding

  Wij registreren alle meldingen en nemen jouw melding in behandeling. Zodra we iets kunnen met jouw melding, kunnen gaan we er werk van maken. Je ontvangt in elk geval een bevestiging van je melding. Daarna houden we je op de hoogte.

  Meld een onjuiste declaratie aan De Amersfoortse