Leefstijlcoaching

We hebben in 2021 een nieuwe vergoeding geïntroduceerd in de aanvullende verzekeringen: eHealth leefstijlcoaching. Ons mentale welzijn wordt steeds belangrijker en er komen steeds meer middelen beschikbaar om hier zelf mee aan de slag te gaan. Een goed middel hiervoor is bijvoorbeeld leefstijlcoaching door middel van eHealth modules. Zo bepaal je zelf wanneer je aan de slag gaat met je mentale fitheid.

De vergoeding van leefstijlcoaching

Voor deze nieuwe dekking hebben we gekozen voor 2 partners waarbij je online modules kan volgen en een vergoeding krijgt vanuit je aanvullende verzekering:

  • Vitalmindz
  • Welshop

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de aanvullende verzekering die je af hebt gesloten. Wil je weten hoeveel je met jouw aanvullende verzekering vergoed krijgt? Bekijk dan de tabel hieronder.

Aanvulling Start Aanvulling Extra Aanvulling Uitgebreid
75% tot maximaal € 100,- per jaar 75% tot maximaal tot € 200,- per jaar 75% tot maximaal € 400,- per jaar

Waarom eHealth leefstijlcoaching?

eHealth levert een grote en belangrijke bijdrage aan betaalbare, toegankelijke en kwalitatief goede zorg. Door middel van eHealth is jouw zorgverlener in staat om jou op afstand aan te bieden wat je nodig hebt en je te blijven ondersteunen, zonder dat daar tijdrovende face-to-face contact voor nodig is. Daarnaast zorgt het ervoor dat jij zelf meer inzicht krijgt in jouw eigen gezondheid en ermee aan de slag kunt gaan op een tijdstip én plaats naar jouw eigen keuze. Fijn toch? Op die wijze heb je dus zelf meer eigen regie over jouw gezondheid.

Hoe werkt het?

Je kiest bij welke partner je een coachingtraject wil volgen en schrijft je in op de website van de aanbieder. Je volgt het traject en ontvangt van de aanbieder een nota. Deze betaal je zelf aan de aanbieder en dient deze daarna bij ons in. Je ontvangt dan van ons de vergoeding die hoort bij de aanvullende verzekering die je hebt. Je betaalt altijd een gedeelte van de nota zelf. De hoogte is afhankelijk van de gekozen module en je aanvullende verzekering.

Wil je eerst helemaal zelf aan de slag met gratis online zelfhulpmodules? Bekijk dan ons aanbod van gratis eHealth modules via Mirro.  

Leefstijlcoaching via Vitalmindz

Vanaf 2021 kan je terecht bij onze nieuwe partner Vitalmindz voor digitale leefstijlcoaching. Je kan hierbij kiezen voor een traject met daarbij 3 uur begeleiding van een psycholoog of zonder deze begeleiding. Thema's bij Vitalmindz zijn:
  • Stoppen met piekeren
  • Bewegen
  • Slaapproblemen

Let op: het aanbod kan gedurende het jaar nog wijzigen.

Leefstijlcoaching via Welshop

Welshop biedt online modules, inclusief begeleiding van een coach of psycholoog.
 
Thema's bij Welshop zijn onder andere:
  • Mindfulness
  • Effectief leren omgaan met stress
  • Mentaal fit

Let op: het aanbod kan gedurende het jaar nog wijzigen.