Checklist: weer aan het werk

☑ Zet je afwezigheidsassistent nog een paar dagen aan

Door je afwezigheidsassistent een paar dagen te verlengen, heb je ruim de tijd om te acclimatiseren. Zo kun je rustig de dingen oppakken waar je voor je vakantie mee bezig was. Zoals de status van je projecten controleren, bijpraten met collega’s en je ontplofte mailbox wegwerken.

☑ Breng je vakantie mee naar je werk

Hoe dan? Vraag je jezelf af. Door bijvoorbeeld je bureaubladachtergrond aan te passen naar die mooie zonsondergang op Bali, die mok van het Colosseum in Rome mee te nemen voor je koffie (ook erg duurzaam) of een idyllisch muziekje op te zetten dat je weer doet denken aan dat mooie moment op je strandbedje. 

☑ Zorg voor een positieve instelling

Maar liefst 70% van de werkende Nederlanders vindt zijn werk niet leuk. Probeer toch positief te blijven. Ga lunchen met je favoriete collega of zet je tanden in een nieuw project. Neem de positieve vibe van je vakantie mee naar je werk! Niet voor niets hebben mensen met een positieve instelling vaak minder stress. 

☑ Zet applicaties uit

Op je telefoon en computer krijg je dagelijks veel pushberichten. Schakel op bepaalde momenten stoorzenders zoals Skype, WhatsApp, Google of Outlook/Gmail uit tijdens je werk. Kies bewust wanneer je deze apps checkt. Dit zorgt voor minder afleiding, een rustgevend gevoel en tijdsbesparing.  

☑ Maak je niet druk om dingen waar je geen invloed op hebt

Denk niet te veel na over zaken in het leven die je niet kunt sturen. Er kan altijd iets misgaan, maar de gevolgen daarvan wil je wel kunnen beperken. Je verzekeren is dan de juiste keuze. Check je nog regelmatig of je goed bent verzekerd? Een fijne gedachte is in ieder geval dat jij gebruik kunt maken van een collectieve zorgverzekering van De Amersfoortse.

☑ Ga naar buiten

Op vakantie ben je meestal veel buiten. Waarom zou je je nu direct weer 40 uur per week opsluiten in een kantoorpand? Ga tussendoor eens wandelen of zoek dat ene koffietentje op voor een zomerse lunch. Hierdoor ontspan je en heb je de tijd om terug te denken aan de fijne momenten van je vakantie. 

Mocht het je met deze checklist niet lukken om weer relaxed en zonder zorgen aan de slag te gaan? Dan staat ons team van experts voor je klaar om al je vragen te beantwoorden of je tot hulp te zijn.