Verzuimverzekering 0-2 jaar | De Amersfoortse

Verzuimverzekering 0-2 jaar

Mensen in dienst nemen is een goed teken, je bedrijf groeit. Maar raakt een medewerker langdurig ziek? Dan ben je wel opeens heel veel tijd en energie kwijt aan papierwerk en geregel. En naast al het persoonlijke leed heb je ook nog te maken met loondoorbetaling. Zonder dat daar extra omzet tegenover staat. Je wilt het dus goed geregeld hebben. Daarvoor is onze Verzuimverzekering.

Iets voor jouw bedrijf?

Als je graag financiële zekerheid hebt zodra er iemand langer ziek is

Als je maar met één aanspreekpunt wilt hebben

Als je geen risico wilt lopen en Poortwachterproof wilt zijn

Als je een arbeidsongeschiktheids-verzekering voor jezelf als ondernemer zoekt. Daarvoor zijn onze AOV’s.

Hoe zit onze Verzuimverzekering 0-2 jaar in elkaar?

 • We nemen zorgen van je over

  Je neemt medewerkers aan met het idee dat hij of zij iets gaat bijdragen aan je onderneming. Maar je medewerker kan ook uitvallen door ziekte of een ernstig ongeval. Met onze Verzuimverzekering 0-2 jaar nemen we dan een aantal zorgen van je over:

  • We vergoeden de eerste 2 jaren de loondoorbetaling van je arbeidsongeschikte medewerkers
  • Als werkgever blijf je natuurlijk verantwoordelijk. Maar als je wilt, kun je al het regelwerk rondom de verzuimbegeleiding en re-integratie uit handen geven. Dat regel je met onze Uitbreidingsmodules. De Amersfoortse houdt dan de regie over elke ziektemelding. Zo zorgen wij ervoor dat iedereen doet wat hij moet doen om je medewerker zo snel mogelijk aan het werk te krijgen.
  • Sluit je een Uitbreidingsmodule Arbobegeleiding of Arbosignaal af? Dan krijg je deskundige begeleiding en advies over preventie van arbeidsongeschiktheid van een gerenommeerde arbodienst. Dit advies kan gaan over een individuele medewerker, maar ook over je hele bedrijf. Zij helpen je ook met de aanpak van verzuim en re-integratie.
  • Sluit je Uitbreidingsmodules Re-integratiemanager met een Arbobegeleiding of Arbosignaal af? Dan krijg je van ons Poortwachtergarantie. Heb je alle adviezen opgevolgd en je krijg toch een boete van UWV? Dan betalen wij die boete voor jou.

 • Ervaringen uit de praktijk

  Vooral voor ondernemers die grip willen houden op hun verzuimkosten
  In dit soort gevallen biedt onze Inkomensverzekering 0-12 jaar uitkomst:

  • Sedat is internetondernemer. Hoewel hij maar 2 mensen in dienst heeft, kreeg hij vorig jaar te maken met een langdurig zieke medewerker. Omdat hij geen Verzuimverzekering had afgesloten, ging zijn bedrijf bijna failliet. Dat wil hij nooit meer meemaken. Nu heeft hij de Verzuimverzekering 0-2 jaar afgesloten met twee uitbreidingsmodules.
  • Joost is tandarts. Sinds hun 3 kinderen allemaal op school zitten, doet Claartje, zijn vrouw, alle personeelszaken. Ze vindt het leuk om alles uit te zoeken en te regelen. Maar als een medewerker langdurig ziek raakt, wil ze wel graag Poortwachtergarantie. Samen met hun verzekeringsadviseur kiezen ze daarom voor een Verzuimverzekering 0-2 jaar met de uitbreidingsmodules Re-integratiemanager en Arbosignaal. 
  • Carolien heeft een kinderdagverblijf met 18 medewerkers. En omdat het al moeilijk genoeg is om bij te blijven met de regelgeving voor kinderdagverblijven, wil ze een Verzuimverzekering die onderdeel is van een totaaloplossing. Ze wil alles rondom preventie, verzuim en arbeidsongeschiktheid uitbesteden aan een partij met ervaring. Ze kiest voor de Verzuimverzekering 0-2 jaar met de modules Re-integratiemanager en Arbobegeleiding.

Wat maakt een verzuimverzekering bij De Amersfoortse zo bijzonder?

 • Jouw 3 garanties bij De Amersfoortse

  • We zijn er voor je. Ook als alles goed gaat. Samen met je verzekeringsadviseur zijn we er voor jou en je bedrijf. Bijvoorbeeld als jij je zorgen maakt over je medewerker of je bedrijfsvoering. Bovendien helpen we je bij het opzetten van je verzuimbeleid en goede preventieve maatregelen.
  • We kijken graag hoe we ècht kunnen helpen. We starten direct onze begeleiding als je jouw medewerker online ziek hebt gemeld. Zodra je wachttermijn is verlopen, keren we ook direct uit. Vindt jouw re-integratiebedrijf of arbodienst dat er extra ondersteuning nodig is? Dan zorgen wij dat die ondersteuning er ook komt. De kosten vergoeden we volgens afspraak.
  • Bij De Amersfoortse staan bijna 100 specialisten klaar. We hebben heel veel kennis zelf in huis. Onze re-integratiespecialisten hebben een medische of verpleegkundige achtergrond. Zij houden jouw bedrijf continu op de hoogte van de stappen die je moet zetten. En ze leggen uit wat er van je wordt verwacht. 
 • Vergroot de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers

  Je kunt onze Verzuimverzekering 0-2 jaar eenvoudig upgraden tot een Doorgaanverzekering. Daarmee zet je een stap in de goede richting naar de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. Upgraden doe je door naast je Verzuimverzekering 0-2 jaar een collectieve zorgverzekering bij ons af te sluiten. Dat kost je als werkgever niets, maar je medewerkers krijgen dan wel 10% korting op onze uitgebreide zorgverzekering met 100% vrije zorgkeuze. Door te upgraden:

  • Krijg je er met de Doorgaan- of Werkgeversmodule veel extra mogelijkheden bij om duurzame inzetbaarheid te verhogen, zoals: fysiotherapie, psychologische hulp, gezinshulp en extra kinderopvang.
  • Krijg je onbeperkt hulp en advies van een Doorgaanexpert als je bedrijf, je medewerker of zijn gezin ergens tegenaan loopt. 
  • Krijg je korting op je Verzuimverzekering 0-2 jaar als je de Werkgeversmodule afsluit.

 • Focus op kwaliteit sinds 1963

  We doen dingen graag een beetje anders bij De Amersfoortse. Dat komt door onze oprichter, Cornelis van der Vlies. Die zei zijn baan op om vanuit zijn huis in Amersfoort eigenhandig een nieuwe zorgverzekeraar op te bouwen: het Wit-Blauwe Kruis, de voorloper van De Amersfoortse. 

  Cornelis zwom graag tegen de stroom in. Hij geloofde niet in concurrentie op prijs, maar in kwaliteit voor patiënten. Aan de lopende band vond Cornelis nieuwe zekerheden uit, zoals indexering van de dekking of dat het Wit-Blauwe Kruis de polis niet zou opzeggen ook al lag je heel vaak in het ziekenhuis. Zo konden we mensen steeds beter verzekeren.

  Onze Verzuimverzekering past helemaal in deze traditie. Lees ons hele verhaal

Wat vergoedt je Verzuimverzekering 0-2 jaar wel en niet?

 • Wat is je basisdekking?

  Met de basisdekking van de Verzuimverzekering 0-2 jaar verzeker je vooral je financiële risico’s:

  Dekking Uitleg Je mogelijkheden
  Loonkosten Wij betalen (een deel van) het loon door zolang een medewerker ziek is in het 1e en 2e jaar. Je bepaalt zelf hoeveel procent van het loon wij vergoeden. Vaak stem je dit af op de CAO. 
  Werkgeverslasten Wij betalen (een deel van) de werkgeverslasten door zolang een medewerker ziek is in het 1e en 2e jaar. Je kunt het gebruikelijke percentage van je branche meeverzekeren. En ook de extra werkgeverslasten.
  Eigen risico Hoe langer je zelf het loon van je zieke medewerker doorbetaalt, hoe lager je premie. Hier zijn 2 manieren voor:
  1. Een eigen risico in werkdagen 
  2. Een eigen risico in een geldbedrag. Alleen voor bedrijven met meer dan 35 medewerkers.
 • Hoe kan je je basisdekking uitbreiden?

  Geef gedoe uit handen
  Je kunt je Verzuimverzekering eenvoudig uitbreiden met modules die je werk en zorgen uit handen nemen:

  • Arbobegeleiding: een arbodienst zorgt voor een professionele (medische) begeleiding van je zieke medewerkers. Je kunt zowel de kosten als het geregel er omheen bij ons verzekeren.
  • Re-integratie: als je medewerker 8 weken ziek is, ben je verplicht een casemanager aan te stellen, die het re-integratieproces voor jou coördineert en begeleidt. Je krijgt de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed.
  • Juridische hulp: als je medewerker niet meer kan werken door toedoen van een ander, kun je juridische hulp krijgen om bijvoorbeeld het loon dat je zelf moet betalen te verhalen op die persoon. 

 • Hoe regel je Poortwachtergarantie?

  Kies je voor de Uitbreidingsmodules Re-integratiemanager met een Arbobegeleiding of Arbosignaal? Dan krijg je Poortwachtergarantie. Wij zorgen dan dat je aan alle verplichtingen voldoet uit de Wet verbetering Poortwachter. Na twee jaar ziekte beoordeelt UWV of je bedrijf zich aan zijn re-integratieverplichtingen heeft gehouden. Is dat niet het geval? Dan kan UWV bepalen dat je het loon nog maximaal een jaar door moet betalen. Heeft je bedrijf onze adviezen opgevolgd en komt er toch een boete? Dan nemen wij de boete van je bedrijf over.

 • Is onze Verzuimverzekering 0-2 jaar iets voor jouw bedrijf?

  Geschikt Ongeschikt
  Als je graag financiële zekerheid hebt zodra er iemand langer ziek is Als je een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor jezelf als ondernemer zoekt. Daarvoor zijn onze AOV’s.
  Als je maar één aanspreekpunt wilt hebben  
  Als je geen risico wilt lopen en Poortwachterproof wilt zijn  
 • In deze gevallen ben je niet verzekerd

  • Als je medewerker al arbeidsongeschikt was toen hij in dienst kwam of toen je de verzekering afsloot.
  • Als je als werkgever schuldig bent aan de arbeidsongeschiktheid van de medewerker.
  • Als jouw bedrijf of de medewerker niet of te weinig meewerken aan de re-integratie van de medewerker. Dit beïnvloedt de uitkering.
  • Als je als werkgever niet hebt voldaan aan je re-integratieverplichtingen en je van UWV langer loon moet doorbetalen.
  • Bij fraude.

  Wil je precies weten hoe het zit? Lees dan de polisvoorwaarden. Of neem contact op met je adviseur.

 • Polisvoorwaarden Verzuimverzekering 0-2 jaar

Wat kost een Verzuimverzekering 0-2 jaar?

 • De opbouw van je premie

  De premie is een percentage van de verzekerde loonsom, eventueel inclusief werkgeverslasten. Om de premie voor deze verzekering vast te stellen kijken we naar:

  • het aantal medewerkers en hun leeftijden
  • het aantal medewerkers met een vast en tijdelijk dienstverband
  • het (maximum) verzekerd loon van uw medewerkers
  • het werk van je medewerkers
  • het gemiddelde verzuim in de sector waaronder je bedrijf valt
  • de verzuimpercentages van de drie voorgaande jaren in je onderneming
  • wat je precies wilt verzekeren aan eigen risico, dekkingspercentages en werkgeverslasten.

  Een onafhankelijk adviseur kan je adviseren over deze verzekering en voor jou de premie berekenen:

 • Flinke kortingen

  Regel pakketkorting
  Hoe meer modules en inkomensverzekeringen je sluit, hoe meer korting je krijgt. Dit kan oplopen tot 4% korting op je premie.

  Regel korting op je premiebetaling
  Je kunt zelf per verzekering bepalen in welke termijnen je betaalt. Hoe langer de termijn, hoe meer korting je krijgt:

  • Per maand, geen korting
  • Per kwartaal, 1% premiekorting 
  • Per halfjaar, 3% premiekorting 
  • Per jaar, 6% premiekorting 

  Krijgt jouw bedrijf of branche korting?
  Bepaalde bedrijven en branches krijgen korting of andere voordelen. Vraag jouw adviseur of je bedrijf daarvoor in aanmerking komt.

Hoe kan je een Verzuimverzekering 0-2 jaar afsluiten?

 • Via een onafhankelijk adviseur

  De Verzuimverzekering 0-2 jaar sluit je af bij een adviseur
  De Verzuimverzekering 0-2 jaar van De Amersfoortse sluit je af bij een onafhankelijk verzekeringsadviseur. Die kan veel beter inschatten wat goed werkt voor je bedrijf en jouw medewerkers. En dat vinden we belangrijk bij De Amersfoortse. Zo weet je tenminste zeker dat precies verzekerd is wat nodig is. Niets meer, niets minder. Bovendien kan je adviseur veel administratieve zaken uit handen nemen. Dan kunnen jij en jouw bedrijf doorgaan.

 • Waar moet je rekening mee houden?

  Goed om te weten over onze Verzuimverzekering 0-2 jaar

  • Je stemt je Verzuimverzekering 0-2 jaar af op je eventuele CAO-­verplichtingen. 
  • Je kunt maximaal € 110.000 per medewerker verzekeren, exclusief werkgeverslasten. 
  • Je kunt de standaard werkgeverslasten van je sector meeverzekeren. Dit zijn de vaste werkgeverspremies voor je werknemersverzekeringen en je premie zorgverzekeringswet. 
  • Je kunt bovenop de standaard werkgeverslasten ook nog je overige werkgeverslasten meeverzekeren. Zoals de variabele werkgeverspremie voor de werknemersverzekeringen en de werkgeversbijdrage van de pensioenpremie.

 • Brochures en extra informatie