Verzuimverzekering 0-2 jaar | De Amersfoortse

Verzuimverzekering: verzeker de ziekteverzuimkosten in je bedrijf

Als je medewerker ziek wordt, komt er veel op je af. Heb je een ziekteverzuimverzekering bij De Amersfoortse, dan staan we voor je klaar om je te helpen. We zorgen er samen met jou voor dat je medewerker snel weer aan de slag kan. En als je wilt, kunnen we je ook helpen met het voorkomen van verzuim. Door bijvoorbeeld een onderzoek onder je medewerkers te houden, of door samen met jou te kijken naar de gezondheidsrisico’s binnen je bedrijf.

Welke verzuimverzekeringen zijn er?

Bij De Amersfoortse kun je bij de verzuimverzekering kiezen voor een eigen risico in dagen en een eigen risico in geld.

 
 
 
 
 
 
Eigen risico in dagen                                                We vergoeden je verzuimkosten als je werknemer langer ziek is dan het eigen risico in dagen dat je gekozen hebt. Je kunt kiezen uit een eigen risico van 10, 20, 30, 65, 130 en 360 dagen. Deze verzuimverzekering wordt ook wel een conventionele verzuimverzekering genoemd en wordt vaak gekozen door bedrijven tot 35 werknemers.
Eigen risico in geld  We vergoeden je verzuimkosten als het totaal aan verzuimkosten in een jaar boven het eigen risico uitkomt. Dit eigen risico wordt ook wel eigen behoud genoemd. Deze verzuimverzekering heet een stop-loss verzuimverzekering en wordt vaak gekozen door bedrijven met meer dan 35 werknemers.

Wat kost een verzuimverzekering?

De premie is een percentage van de verzekerde loonsom, eventueel inclusief werkgeverslasten. Om de premie voor deze verzekering vast te stellen kijken we naar:

  • het aantal medewerkers en hun leeftijden
  • het aantal medewerkers met een vast en tijdelijk dienstverband
  • het (maximum) verzekerd loon van je medewerkers
  • het werk van je medewerkers
  • het gemiddelde verzuim in de sector waaronder je bedrijf valt
  • de verzuimpercentages van de drie voorgaande jaren in je onderneming
  • wat je precies wilt verzekeren aan eigen risico, dekkingspercentages en werkgeverslasten  

Sluit je meerdere collectieve inkomensverzekeringen of kies je voor premiebetaling per maand of kwartaal. Dan ontvang je korting op je premie. Ook voor speciale bedrijfstakken gelden aantrekkelijke kortingen. Bekijk ons kortingsoverzicht.
   

Ervaring van onze klanten

Bettina, HR-manager bij ANAC, kwam in contact met onze casebegeleider Ruby en re-integratie-adviseur Joost. Samen hebben ze Bettina geholpen om het verzuimbeleid binnen ANAC in kaart te brengen en te verbeteren. Bekijk haar verhaal.