Leiderschap


Wat voor leidinggevende wil jij zijn?

Werkgeluk is een hot item. Steeds meer bedrijven zetten het geluk van hun medewerkers op de eerste plaats. Want met happy medewerkers gaat de productiviteit omhoog en krijg je tevreden klanten. Uit onderzoek blijkt dat als mensen op hun werk weinig autonomie, weinig sociale steun en veel taakeisen ervaren, ze negatiever zijn. Vrijheid op het werk draagt dus bij aan het werkgeluk van je medewerkers. Maar hoe doe je dat als leidinggevende en hoever wil je daarin gaan?

Waarom is vrijheid op het werk belangrijk?

Autonmie op de werkvloer

Ontevreden medewerkers kosten je bedrijf geld

Uit onderzoek blijkt dat controle over de uitvoering van de werktaken en de indeling van de tijd leidt tot een hogere werktevredenheid, meer motivatie en een gelukkiger leven in het algemeen. Uiteindelijk gaat ook de productiviteit omhoog. Ontevreden medewerkers kunnen leiden tot hoger verzuim, méér ongevallen en een lagere productiviteit.

De voordelen van de verzuimverzekeringen van De Amersfoortse

Als werkgever ben je verplicht om de eerste 2 ziektejaren minimaal 70% van het loon door te betalen. Je hebt een ziekteverzuimverzekering nodig als je de inschatting maakt dat je deze verzuimkosten niet zelf kunt dragen. Kies je voor een verzuimverzekering van De Amersfoortse dan kun je rekenen op:

  • Uitgebreide ondersteuning bij het verkorten van verzuim
  • Wij houden regie op elke ziekmelding
  • 24/7 online inzicht in je verzuimverzekering
  • Administratief gemak met onze salariskoppeling
  • 8% cashback met a.s.r. Vitality

Meer weten over onze verzuimverzekeringen? Vraag vrijblijvend advies of bekijk onze verzuimverzekeringen.