Hoe leef je gezond als hardwerkende ondernemer?

Als ondernemer met een zwaar beroep is het lastiger dan voor anderen om een gezonde leefstijl aan te meten. Na een dag druk in de weer te zijn geweest, mis je soms domweg de puf om nog eens uitgebreid (en gezond) te koken. Laat staan dat je jezelf nog naar de sportschool weet te sleuren. Tóch is het voor de lange termijn cruciaal dat je wel bewust bezig bent met dit soort zaken. Juist met een zwaar beroep is het belangrijk om ook na je 50e nog vitaal aan de slag te kunnen. Hoe kan je een vast sportpatroon vasthouden? Hoe ontbijt je gezond en wanneer pak je je rust?

Hoe pas je als ondernemer gezonde gewoontes toe in je dagelijkse leven? We hebben een aantal manieren voor je op rij gezet.

Gezond en duurzaam blijven ondernemen

Speciaal voor ondernemers met zware beroepen is er de Langer mee AOV. Bij deze AOV kijken we samen hoe jij zo lang mogelijk kunt blijven werken. Je hebt een keer per drie jaar een coachingsgesprek met een arbeidsdeskundige. Je bespreekt dan hoe het gaat met jou en je bedrijf. En wordt je werk te zwaar? Dan kijken we samen naar oplossingen hiervoor.