5 tips voor je eigen duurzame inzetbaarheid

Lees hier onze tips hoe je kunt omgaan met duurzame inzetbaarheid. Lekker eenvoudig.

 1. Sta regelmatig stil bij je fysieke en mentale gezondheid
  Bouw bijvoorbeeld iedere week een vast moment in om stil te staan bij hoe je je voelt. Sta regelmatig stil bij hoe je jezelf voelt en of je je bijvoorbeeld ergens zorgen om maakt. Of juist helemaal niet, dat kan natuurlijk ook ! 😉 Het is het belangrijkste dat je voldoende naar je eigen lichaam luistert én ook actie onderneemt zodra je het gevoel hebt dat het wat minder gaat. 

 2. Denk aan je uren 
  Je werk is misschien belangrijk, maar balans is nog belangrijker! Houd daarom goed in de gaten hoeveel uur je hebt gewerkt in de week en of dit in balans is. Na een tijd van spanning hoort een tijd van ontspanning te komen. 

 3. Blijf op de hoogte! 
  De wereld blijft door ontwikkelen en zo ook jouw branche. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je in te blijven lezen.

 4. Blijf je doelen aanscherpen
  Ieder jaar stel je nieuwe doelen op. Door halverwege het jaar deze er weer bij te pakken en te evalueren kun je je doelstellingen aan blijven scherpen. Bespreek deze punten ook met iemand, alleen dan kun je objectief bezig zijn met je doelen.

 5. Zorg dat je in je op de juiste plek zit
  Zit je nog wel goed op je plek? Word je nog wel blij van je werk? Natuurlijk, je kan niet altijd met even veel plezier naar je werk maar het is wel belangrijk om voldoening en geluk uit je werk te halen. Merk je dat dit niet meer het geval is, dan is het goed om stil te staan bij je huidige werkzaamheden en te kijken of het tijd is voor verandering.