Doorgaan- of Werkgeversmodule? | De Amersfoortse

Hoe John doorgaat

John belt met de Doorgaanexpert. Zijn vrouw heeft namelijk een hersenbloeding gehad en ligt in het ziekenhuis. Het ziet er naar uit dat ze volledig zal herstellen, maar de komende periode kan zijn vrouw nog weinig doen. Hij heeft nog twee kinderen van 3 en 5 thuis die opgevangen moeten worden. Hij heeft dit met zijn werkgever besproken, maar hij zit momenteel midden in een belangrijk project. Hij vraagt zich af hoe nu verder, want ziek melden is voor hem geen optie.

Zijn werkgever heeft hem op zijn verzekering gewezen. Hij heeft namelijk voor al zijn medewerkers de Werkgeversmodule afgesloten bij De Amersfoortse. Alle werknemers die collectief bij de werkgever verzekerd zijn, kunnen daar gratis gebruik van maken.

John is gelukkig collectief verzekerd en vraagt wat de Doorgaanexpert voor hem kan betekenen in deze vervelende situatie. De Doorgaanexpert regelt voor John en zijn gezin extra kinderopvang voor de periode dat zijn vrouw niet voor de kinderen kan zorgen. Ook biedt de Doorgaanexpert aan om extra hulp te regelen voor in het huishouden, de boodschappen of het ophalen van de kinderen.

Hiermee wordt John ontzorgd, kan hij door blijven werken en kan hij zijn opdracht afronden. Gelukkig denkt de werkgever van John ook goed mee en kan hij twee middagen per week vrij krijgen om de situatie thuis onder controle te brengen. De Doorgaanexpert geeft ook aan dat zij over een tijdje nog even terugbelt om te vragen hoe het gaat. Mocht John zelf nog in de knoop raken door de hele situatie, dan kan er eventueel nog een ACT-training geregeld worden. Hier kan hij leren de balans te (be)houden tussen zijn werk en zijn gezin, die beiden veel van hem vragen. 

Door snel te schakelen met zorg- en dienstverleners heeft de Doorgaanexpert, samen met John, kunnen voorkomen dat hij zich ziek moest melden bij zijn werkgever. En heeft John zich goed kunnen richten op die belangrijke opdracht. Zo heeft de werkgever niet te maken met een uitgevallen medewerker en een opdracht die niet af komt. Zo zijn er dus twee partijen geholpen.