Doorgaanverzekering | De Amersfoortse

De Doorgaanverzekering voor werkgevers

Je bedrijf drijft op de inzet en energie van je medewerkers. Dus als een medewerker niet lekker in zijn vel zit, wil je graag voorkomen dat hij uitvalt. Met de Doorgaanverzekering combineer je een aantal dekkingen waarmee wij jouw mensen heel vroegtijdig en goed kunnen helpen zodra er iets is met hun gezondheid of met hun situatie thuis. Zodat iedereen kan doorgaan. 

Iets voor jouw bedrijf?

Als je goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk vindt

Als je de verzuimkosten wilt verlagen

Als je bedrijf werk wil maken van duurzame inzetbaarheid

Als je medewerkers geen interesse hebben in een collectieve zorgverzekering

Wat is een Doorgaanverzekering?

 • AOV en zorgverzekering in één

  De continuïteit van je bedrijf is erg belangrijk. Dan is het prettig als je jouw medewerkers extra hulp kunt bieden als het even wat minder met ze gaat door ziekte, problemen thuis of strubbelingen op het werk. Met de Doorgaanverzekering zorgen we voor duurzame inzetbaarheid van je mensen, zodat je bedrijf kan doorgaan. 

  De Doorgaanverzekering is een combinatie van: 

 • Ervaringen uit de praktijk

  De Doorgaanverzekering gaat door waar andere verzekeringen stoppen

  Met de Doorgaanverzekering voor werkgevers ben je niet alleen verzekerd van een uitkering bij arbeidsongeschiktheid. We regelen ook dat je medewerker, zijn gezin en je bedrijf zo snel mogelijk weer door kunnen:

  • Medewerker Jan gaat thuis door zijn rug, maar zijn zorgverzekering vergoedt geen fysiotherapie. Zijn baas kan Jan niet missen. Doorgaanexpert Wouter regelt dezelfde dag een afspraak bij een fysiotherapeut. Na 3 behandelingen kan Jan weer meedraaien in het bedrijf. Tot grote opluchting van zijn baas. En omdat Jan vaker rugklachten heeft, regelt Wouter ook meteen een training tiltechniek.
  • Barbara, die thuis haar partner verzorgt, dreigt uit te vallen door een verslechtering van de gezondheidssituatie van haar partner. Haar werkgever belt met een  Doorgaanexpert die direct een casemanager inschakelt en contact opneemt met de mantelzorgmakelaar om de werknemer te ontlasten. De casemanager zoekt een oplossing met de werkgever. Met andere werktijden en thuiswerken wordt uitval van de medewerker voorkomen.
  • Een pallet valt van de stapel in het gezicht van een medewerker waarbij hij zijn gezicht en gebit ernstig beschadigt. Zijn baas belt de Doorgaandesk omdat zijn medewerker geen aanvullende zorgverzekering heeft. De Doorgaanexpert wijst op de dekking extra zorg na ongeval binnen de Doorgaanmodule. Zo krijgt zijn medewerker alle tandartskosten gewoon vergoed.

Wat maakt een Doorgaanverzekering bij De Amersfoortse zo bijzonder?

 • Jouw 3 garanties bij De Amersfoortse

  • We zijn er voor je. Ook als alles goed gaat. We helpen je om je medewerkers gezond en fit te houden met ons uitgebreide preventieprogramma. Bovendien staan onze Doorgaanexperts altijd voor je klaar zodra jij je zorgen maakt over je medewerkers of je bedrijf. En de zorgen die je met ons deelt, hebben nooit gevolgen voor je premie. 
  • We kijken graag hoe we ècht kunnen helpen. Wat heb jij nodig om door te gaan en wat is nodig om je werknemer weer op weg te helpen? Dat is onze insteek. En dat is ook wat bedrijven over ons vertellen.
  • Er staan bijna 100 specialisten klaar voor jou, je gezin en je bedrijf. We hebben een groot team van specialisten met een medische, verpleegkundige of arbeidsdeskundige achtergrond in dienst. Door hun ervaring kunnen wij je snel en deskundig adviseren. Zo zijn we als geen ander in staat om jouw bedrijf, je medewerker en zijn gezin zo goed mogelijk te helpen bij preventie, complexe problemen of ziekte.
 • Vergroot de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers

  Als baas wil je graag goed voor je medewerkers zorgen. En dat wordt ook steeds belangrijker. Want door de stijgende pensioenleeftijd moeten je medewerkers steeds langer doorwerken. Dat kan lastig worden voor je medewerkers met een zwaar beroep. Maar ook je andere medewerkers zullen zich steeds vaker moeten aanpassen aan allerlei economische en technologische ontwikkelingen terwijl hun eigen leven gewoon doorgaat.

  De Doorgaanverzekering in combinatie met de Werkgeversmodule geeft je de middelen om de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers te vergroten:

  • Ada had het na al die jaren nog steeds erg moeilijk door de scheiding met haar partner. Haar werkgever belt de Doorgaanexpert want haar eigen zorgverzekering vergoedt geen psychologische hulp voor dit soort problemen. De Doorgaanexpert wijst de werkgever op de dekking van de Werkgeversmodule. Ada kan zo dankzij haar werkgever een aantal sessies met een psycholoog hebben.  
  • Bert, een pakketbezorger, dreigt uit te vallen doordat hij het werk fysiek niet meer aankan. De Doorgaanexpert zorgt dat Bert door een van onze partners begeleid wordt naar ander werk. Klantcontact vindt Bert het leukst aan zijn werk. Aangezien de kosten van uitval hoger zullen zijn, vergoeden wij ook de cursussen die Bert nodig heeft om weer bij zijn werkgever aan de slag te kunnen als baliemedewerker. 

 • Focus op kwaliteit sinds 1963

  We doen dingen graag een beetje anders bij De Amersfoortse. Dat komt door onze oprichter, Cornelis van der Vlies. Die zei zijn baan op om vanuit zijn huis in Amersfoort eigenhandig een nieuwe zorgverzekeraar op te bouwen: het Wit-Blauwe Kruis, de voorloper van De Amersfoortse. 

  Cornelis zwom graag tegen de stroom in. Hij geloofde niet in concurrentie op prijs, maar in kwaliteit voor patiënten. Aan de lopende band vond Cornelis nieuwe zekerheden uit, zoals indexering van de dekking of dat het Wit-Blauwe Kruis de polis niet zou opzeggen ook al lag je heel vaak in het ziekenhuis. Zo konden we mensen steeds beter verzekeren.

  De Doorgaanverzekering past helemaal in deze traditie. Lees ons hele verhaal

Wat vergoedt je Doorgaanverzekering wel en niet?

 • De unieke dekking van de Doorgaanverzekering

  Met de Doorgaanverzekering combineer je een verzuimverzekering met een collectieve zorgverzekering. Zodra een medewerker meedoet met de collectieve zorgverzekering krijgt hij met zijn gezin extra zekerheden. Zo kan de Doorgaanexpert jouw medewerker, zijn gezin en je bedrijf veel sneller helpen bij preventie, ziekte en stress:

  Doorgaanverzekering Doorgaanverzekering Doorgaanverzekering + werkgeversmodule
  Je medewerker doet niet mee aan collectieve zorgverzekering Je medewerker doet mee aan collectieve zorgverzekering Je medewerker doet mee aan collectieve zorgverzekering
  Dekking van je Verzuim- of Inkomensverzekering Dekking van je Verzuim- of Inkomensverzekering Dekking van je Verzuim- of Inkomensverzekering
  Altijd hulp en advies van onze Doorgaanexperts als een medewerker dreigt uit te vallen.  Altijd hulp en advies van onze Doorgaanexperts als een medewerker dreigt uit te vallen.  Altijd hulp en advies van onze Doorgaanexperts als een medewerker dreigt uit te vallen. 
    Extra zorg voor jouw medewerker en zijn gezin bij een ongeval of bij kanker, hart- en vaatziekte of beroerte Extra zorg voor jouw medewerker en zijn gezin bij een ongeval of bij kanker, hart- en vaatziekte of beroerte
      Extra fysiotherapie, psychologische zorg en preventie zoals een Mindfulnesscursus en een preventief medisch onderzoek
 • Is onze Doorgaanverzekering iets voor jouw bedrijf?

  Geschikt Ongeschikt

  Als je goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk vindt

  Als je medewerkers geen interesse hebben in een collectieve zorgverzekering
  Als je wilt dat het goed geregeld is voor je medewerker en zijn gezin bij hart- en vaatziekten, een beroerte of kanker  
  Als je je medewerkers wilt helpen met gezond en fit blijven (Werkgeversmodule)  
  Als je bedrijf werk wil maken van duurzame inzetbaarheid   
  Als je de verzuimkosten wilt verlagen  
 • In deze gevallen ben je niet verzekerd

  • Als je medewerker al arbeidsongeschikt was toen hij in dienst kwam of toen je de verzekering afsloot
  • Als je als werkgever schuldig bent aan de arbeidsongeschiktheid van de medewerker
  • Als jouw bedrijf of de medewerker niet of te weinig meewerken aan de re-integratie van de medewerker, dan beïnvloedt dat de uitkering
  • Als je als werkgever niet hebt voldaan aan je re-integratieverplichtingen en je van UWV langer loon moet doorbetalen
  • Bij fraude

  Wil je precies weten hoe het zit? Lees dan de voorwaarden. Of neem contact op met je adviseur.

 • Polisvoorwaarden

Wat kost een Doorgaanverzekering?

 • Bereken je persoonlijke premie

  Onze verzuim-, inkomens- en zorgverzekering behoren tot de meest uitgebreide in de markt: 

  • Je betaalt een premie per maand, kwartaal, halfjaar of jaar 
  • Je verzekeringsadviseur rekent graag je persoonlijke premie voor je uit 

 • Flinke kortingen

  Doorgaankorting
  Met de Doorgaanverzekering sluit je een verzuim- en zorgverzekering bij ons af. Bovendien krijg je er de Doorgaanmodule bij. Door deze combinatie kunnen wij je veel beter helpen met het voorkomen van verzuim en ziekte en arbeidsongeschiktheid. Vandaar dat we jou en je medewerkers flinke kortingen kunnen geven: 

Hoe kan je een Doorgaanverzekering afsluiten?

 • Via een onafhankelijk adviseur

  De Doorgaanverzekering van De Amersfoortse sluit je af bij een onafhankelijk verzekeringsadviseur. Die kan veel beter inschatten wat goed werkt voor jouw bedrijf en je medewerkers. En dat vinden we belangrijk bij De Amersfoortse. Zo weet je tenminste zeker dat precies verzekerd is wat nodig is. Niets meer, niets minder. Bovendien neemt je adviseur jou veel administratieve zaken uit handen. Dan kan jij en jouw bedrijf doorgaan.

 • Stel jouw Doorgaanverzekering samen

  Sluit je Doorgaanverzekering in 4 stappen af
  Er is veel te kiezen bij De Amersfoortse. Zeker binnen onze Doorgaanverzekering. Daarom kun je de Doorgaanverzekering alleen afsluiten via een adviseur. Samen kijken jullie naar de best passende oplossing voor jouw bedrijf. 

 • Vergoedingenoverzichten en brochures