Corona en betrokken medewerkers

Dat de coronacrisis een grote impact heeft op je medewerkers is duidelijk. Zo moeten je medewerkers misschien mondkapjes op tijdens het werk of maken ze zich zorgen over het voorbestaan van hun baan. Als werkgever wil je er, juist nu, alles aan doen om je personeel gemotiveerd te houden. Lees hieronder hoe je dit kunt doen.

1. Motiveer je medewerkers met complimenten
Iedereen voelt en ontvangt waardering op een andere manier. Misschien voel je de meeste waardering als iemand je complimenten geeft of met lof over jou of je werkzaamheden spreekt. Oprechte complimenten blijven dagen hangen en dragen bij aan een positieve bedrijfscultuur. Heeft een van je medewerkers goed werk verricht of een bepaald doel bereikt? Benadruk dit dan krachtig en met positieve woorden. Zo laat je merken dat zijn of haar harde inzet zeker niet ongezien blijft en juist gewaardeerd wordt door jou als werkgever. Dit kan je doen in een persoonlijk gesprek, maar je kan het ook benoemen tijdens een digitale meeting met het team. Let er wel op dat je elke werknemer op eenzelfde manier waardeert. Een compliment kost niets en je kan er vandaag nog mee beginnen!

2. Heb aandacht voor je medewerkers
De een raakt gemotiveerd van positieve woorden en de ander juist van persoonlijke aandacht. In deze tijden, waarin we het echte contact soms dreigen te verliezen, is persoonlijke aandacht voor je medewerkers erg belangrijk. Hoe gaat het met die werknemer die thuis een zieke partner heeft en wanneer heb je jouw werknemer die pas nog een kindje heeft gekregen nou écht gesproken? Plan een informeel en persoonlijk koffiemomentje in, laat je werk even voor wat het is en ga écht in gesprek met elkaar. 

3. Schrap de vrijdagmiddagborrel niet uit de planning
Een leuke en ontspannen manier om collega’s bij elkaar te brengen, is door een online borrel te organiseren met je het team. Dit is een leuke manier om iedereen met elkaar te laten bijpraten. Stuur bijvoorbeeld je medewerkers een borrelpakket toe per post, een biertje, chips, een wijntje en wat fris. Je medewerkers kunnen nu alsnog de gezellige vrijdagmiddagborrel samen bijwonen, vanuit verschillende locaties.

Klik op de button om meer tips te lezen over het behouden van je personeel!