Collectieve zorgverzekering | De Amersfoortse

Collectieve zorgverzekering voor je medewerkers

Als werkgever ben je gebaat bij vitale en gezonde medewerkers. Een zorgverzekering met ruime dekkingen helpt daarbij. Met onze collectieve zorgverzekering maak je dit mogelijk voor je medewerkers. Combineer je deze met een  verzuim- en inkomensverzekering? Dan krijgen je medewerkers en hun gezin tot wel 15% korting op onze aanvullende verzekering. Zo investeer je ook in aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Bepaal je collectiviteit

Onze collectieve zorgverzekering biedt je medewerkers een zorgverzekering met vrije zorgkeuze en ruime dekkingen. Sluit je daarnaast een verzuim- en inkomensverzekering af, dan heb je de Doorgaanverzekering. Dit is een slimme combinatie van een inkomens- en zorgverzekering die ervoor zorgt dat jouw bedrijf en je medewerkers zorgeloos en gezond kunnen doorgaan.

Collectieve zorgverzekering Doorgaanverzekering Doorgaanverzekering +
werkgeversmodule
 

Bestaat uit:

Collectieve zorgverzekering

Verzuim- en inkomensverzekering

Bestaat uit:

Collectieve zorgverzekering

Verzuim- en inkomensverzekering

Werkgeversmodule

7,5 % korting op basisverzekering 10% korting basisverzekering, 15% korting op aanvullende verzekering, 4% korting op tandartsverzekering
10% korting basisverzekering, 15% korting op aanvullende verzekering, 4% korting op tandartsverzekering,
2 tot 4% korting op de inkomensverzekeringen
 

  Altijd hulp en advies van onze Doorgaanexperts als een medewerker dreigt uit te vallen Altijd hulp en advies van onze Doorgaanexperts als een medewerker dreigt uit te vallen 

Extra zorg voor jouw medewerker en zijn gezin bij een ongeval of bij kanker, hart- en vaatziekte of beroerte
Extra zorg voor jouw medewerker en zijn gezin bij een ongeval of bij oncologie, hart- en vaatziekte of beroerte
    Extra fysiotherapie, psychologische zorg en preventie zoals een cursus Mindfulness en een Preventief Medisch Onderzoek

Alles wat je wilt weten over onze collectieve zorgverzekering

 • Wat kost het?

  Hoeveel kost de collectieve zorgverzekering?
  Onze zorgverzekering behoort tot de meest uitgebreide in de markt. Als werkgever betaal je niets voor het afsluiten van een collectieve zorgverzekering voor je medewerkers. 

  Combineer je je collectieve zorgverzekering met een verzuim- en inkomensverzekering dan:

  • rekent je verzekeringsadviseur graag je persoonlijke premie voor je uit
  • betaal je een premie per maand, kwartaal, halfjaar of jaar voor de verzuimverzekering
 • Hoe informeer je je medewerkers over de collectieve zorgverzekering?

  Als je als werkgever hebt gekozen voor alle voordelen van onze collectieve zorgverzekering, dan is het van belang dat je medewerkers de collectieve zorgverzekering afsluiten. De Amersfoortse of je adviseur helpen je daarmee:

  • We sturen je medewerkers per e-mail een aantrekkelijk aanbod met onze collectieve zorgverzekering.
  • Met onze campagne “Hoe Baas is jouw Baas” laten wij jouw medewerkers zien wat de voordelen zijn van een collectieve zorgverzekering.
 • Hoe helpt onze verzekering bij duurzame inzetbaarheid?

  Als baas wil je graag goed voor je medewerkers zorgen. En dat wordt ook steeds belangrijker. Want door de stijgende pensioenleeftijd moeten je medewerkers steeds langer doorwerken. Voor medewerkers met bijvoorbeeld een zwaar beroep, kan dit lastig worden. Maar ook je andere medewerkers zullen zich steeds vaker moeten aanpassen aan allerlei economische en technologische ontwikkelingen, terwijl hun eigen leven gewoon doorgaat.


  Werkgeversmodule helpt bij duurzame inzetbaarheid
  Onze Doorgaanverzekering (= collectieve zorgverzekering i.c.m. een verzuimverzekering) én de Werkgeversmodule helpt je met het vinden van een duurzame oplossing op het moment dat je medewerker dreigt uit te vallen:

  • Bert, een pakketbezorger, dreigt uit te vallen doordat hij het werk fysiek niet meer aankan. De Doorgaanexpert zorgt dat Bert door een van onze partners begeleid wordt naar ander werk. Klantcontact vindt Bert het leukst aan zijn werk. Aangezien de kosten van uitval hoger zullen zijn, vergoeden wij ook de cursussen die Bert nodig heeft om weer bij zijn werkgever aan de slag te kunnen als baliemedewerker.
 • Waarom deze verzekering past bij onze geschiedenis

  We doen dingen graag een beetje anders bij De Amersfoortse. Dat komt door onze oprichter, Cornelis van der Vlies. Die zei zijn baan op om vanuit zijn huis in Amersfoort eigenhandig een nieuwe zorgverzekeraar op te bouwen: het Wit-Blauwe Kruis, de voorloper van De Amersfoortse. 

  Cornelis zwom graag tegen de stroom in. Hij geloofde niet in concurrentie op prijs, maar in kwaliteit voor patiënten. Aan de lopende band vond Cornelis nieuwe zekerheden uit, zoals indexering van de dekking of dat het Wit-Blauwe Kruis de polis niet zou opzeggen ook al lag je heel vaak in het ziekenhuis. Zo konden we mensen steeds beter verzekeren. De Doorgaanverzekering past helemaal in deze traditie. Lees ons verhaal.

 • Is onze zorgverzekering iets voor jou?

  Geschikt Niet geschikt
  Als je goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk vindt Als je medewerkers geen interesse hebben in een collectieve zorgverzekering
  Als je wilt dat het goed geregeld is voor je medewerkers en hun gezin bij hart- en vaatziekten, een beroerte of kanker (Doorgaanverzekering)
   
  Als je je medewerkers wilt helpen met gezond en fit blijven (Werkgeversmodule)  
  Als je bedrijf werk wil maken van duurzame inzetbaarheid (Werkgeversmodule  
  Als je de verzuimkosten wilt verlagen (Werkgeversmodule)  
 • Polisvoorwaarden zorgverzekering 2017

 • Vergoedingenoverzichten