Job - Op zoek naar het perfecte plaatje
  • Home
  • Job > Het nut van een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Het nut van een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Arbeidsongeschiktheidsverzekering. Veel mensen worden van het woord alleen al moe (uitspreken én typen!). En laten we eerlijk zijn: het is natuurlijk niet het meest sexy product. Hoeveel mensen heb je nu om je heen die met trots op een feestje vertelden dat zij een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben afgesloten? Naast dat het niet de meest sexy verzekering is hangen er nog een aantal andere stigma’s aan een AOV: het is duur, het is ingewikkeld, onnodig en “met mijn werk word ik niet arbeidsongeschikt”. 

Maar eigenlijk zorg je voor meer zekerheid over je inkomen. Zo vroegen we aan fotograaf Tom Doms wat er zou gebeuren als hij zijn arm zou breken. Allereerst zou hij zich “behoorlijk klote voelen”, maar hij heeft een extra bedrijfje waaruit hij inkomsten kan krijgen mocht hem tóch iets overkomen. Op die manier bouwt hij zekerheid op. Want het zal je maar overkomen, je breekt iets tijdens een klus en je kan een poos niet werken. 

Burn-out en arbeidsongeschikt

Maar het gaat in dit geval niet alleen maar om mankementen aan je fysieke gesteldheid waardoor je arbeidsongeschikt kan raken. Juist niet. Want als jij door de drukte van je onderneming te veel hooi op je vork neemt en burn-out raakt, kun je ook niet werken. En vaak ben je dan ook nog eens langer uit de running dan bij een botbreuk. Daarom is het goed om na te denken over de zekerheid die je nodig hebt als ondernemer. 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering; nuttig?

Met een AOV zorg je ervoor dat je, mocht het nodig zijn, alsnog inkomen op je bankrekening krijgt als je plots niet meer kunt werken. Ook als je burn-out raakt. Nu hebben wij gemerkt dat ondernemers niet graag stil op de bank zitten en al gauw proberen om op andere manieren inkomsten te genereren. En daar ondersteunen wij je bij De Amersfoortse ook mee als je arbeidsongeschikt raakt. We hebben een team van arbeidsdeskundigen en andere specialisten die je helpen bij re-integratie. Daarbij kijken ze naar jouw situatie: zijn er bijvoorbeeld werkplekaanpassingen nodig, zou een aanpassing in werkzaamheden helpen, of wil je je misschien helemaal omscholen?

Arbeidsongeschiktheid voorkomen

Daarnaast biedt De Amersfoortse haar verzekerden allerlei diensten die kunnen helpen om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Zoals de Persoonlijke Gezondheidscheck, waarmee je jouw gezondheidsrisico’s in kaart brengt en je praktische adviezen op maat krijgt. Of het Ondernemersprofiel, waarbij je inzicht krijgt in de sterke punten en valkuilen van jezelf én van je onderneming. Inclusief een feedbackgesprek met een ondernemerscoach. Al deze diensten zijn gratis en de uitslag ervan heeft nooit invloed op de hoogte van je premie. 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering, nodig of niet?

Heb je daarom áltijd een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig als ondernemer? Dat hangt toch ook af van jouw situatie. Misschien kun je terugvallen op een vangnet zoals je partner of ouders, of heb je voldoende spaargeld om het even uit te zingen. Maar heb je het gevoel dat je dit niet kan, dan is het altijd verstandig om eens na te denken over een arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Amersfoortse.