Doorgaanexpert voor werkgevers | De Amersfoortse

Waarom wij geloven in helpen doorgaan

Vanuit zijn eigen huis in Amersfoort bouwde ondernemer Cornelis van der Vlies aan de meest vooruitstrevende zorgverzekeringsmaatschappij van zijn tijd: Het Wit-Blauwe Kruis. Cornelis geloofde alleen in de best mogelijke zorg voor zijn verzekerden. En daar geloven we nog steeds in. We helpen jou, je bedrijf en je medewerkers doorgaan.

In de jaren '30 van de vorige eeuw rezen de kosten voor ziekenhuisopname de pan uit. Door een explosie van uitvindingen en ontdekkingen kregen artsen steeds meer mogelijkheden om patiënten weer beter te maken. Zieken en hun familie kregen er zo wel een zorg bij: hebben we wel voldoende geld voor de volgende behandeling? 
 
Tijd voor een nieuwe verzekeraar
Onze oprichter, Cornelis van der Vlies, zag een gat in de markt. Op 15 april 1938 hakte Cornelis de knoop door. Hij zegde zijn baan op bij een verzekeringsbank en begon voor zichzelf. Met een zorgverzekering die veel meer zekerheden bood dan alle andere. En met succes. In een paar jaar tijd bouwde hij eigenhandig de meest vooruitstrevende zorgverzekeringsmaatschappij op: P.Z.V. Het Wit-Blauwe Kruis, onze voorloper. Jarenlang runde hij zijn bedrijf vanuit zijn eigen huis in Amersfoort. 
 
We groeiden door de best mogelijke zorgverzekering aan te bieden
Als kleine vis besloot Cornelis tegen de stroom in te zwemmen. Het moest anders. Bij het in de markt zetten van ziekenzorgverzekeringen geloofde Van der Vlies heel sterk in concurrentie op kwaliteit, niet op prijs. Hij wilde de beste zorg kunnen bieden voor mensen die dat nodig hebben. Bovendien liet hij de winsten terugvloeien naar Protestantse ziekenhuizen om zo de ziekenzorg te verbeteren. Deze strategie zorgde voor een gestage groei van zijn Wit-Blauwe Kruis. 
 
Cornelis zette de verzekeringswereld op z’n kop
Cornelis bleek ondertussen een echte vernieuwer. Aan de lopende band vond hij nieuwe zekerheden uit. Zoals de ‘onopzegbaarheid van de polis’. Cornelis vond het zo belangrijk dat zieke mensen de zorg kregen die zij nodig hadden, dat hij garandeerde dat Het Wit-Blauwe Kruis nooit hun polis zou opzeggen, hoe vaak een verzekerde ook in het ziekenhuis lag. Een ongekend fenomeen in de verzekeringswereld van die dagen. 
 
Cornelis ontketende ook een revolutie met zijn ‘indexering van de dekking’. Deze uitvinding zorgde ervoor dat je nooit meer onderverzekerd kon zijn. Tot dan toe was dat een veel voorkomend probleem bij verzekeringen. Door tal van dit soort innovaties konden we steeds betere dekkingen bieden voor mensen die zich bij ons verzekerden. 
 
De eerste met een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers
In 1963 zagen we opnieuw een sterke behoefte in de markt. Daarom introduceerden wij als eerste in Nederland een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers. Sinds die dag hebben wij een enorme schat aan kennis en ervaring opgedaan als het gaat om preventie, arbeidsongeschiktheid en re-integratie. Een jaar later veranderden we onze naam van Het Wit-Blauwe Kruis naar De Amersfoortse.
 
Nog steeds helpen we ondernemers en hun medewerkers doorgaan 
Bij De Amersfoortse zien we zelfstandigheid als een groot goed. Daarom blijven wij het - in tegenstelling tot veel andere verzekeraars – ook heel belangrijk vinden om eigen arbeidsdeskundigen, re-integratieadviseurs en verpleegkundigen in dienst te hebben. Zo zijn wij nooit te afhankelijk van andere partijen en kunnen wij ondernemers, hun bedrijf, hun medewerkers én hun familie beter garanderen dat ze de hulp en begeleiding krijgen die ze nodig hebben. 
 
Nog altijd zijn wit en blauw onze kleuren. En nog steeds behoren onze verzekeringen voor arbeidsongeschiktheid en zorg tot de beste in de markt. We zijn ook heel trots op onze nieuwste innovatie, de Doorgaanverzekering, een zorgverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering in één. Een innovatie met vele voordelen die Cornelis zelf bedacht zou kunnen hebben. 
 
We voelen ons thuis bij a.s.r.
De Amersfoortse is sinds 1997 onderdeel van a.s.r. We zullen jouw premie dus ook niet investeren in kinderarbeid, wapenhandel of tabaksindustrie.