Zorgverzekering voor ondernemers - De Amersfoortse

Zorgverzekering voor ondernemers

Als je zorg nodig hebt, wil je je niet bezig houden met welke arts wel en welke arts geen contract met ons heeft. Je wilt gewoon zo snel mogelijk geholpen worden door de arts van je keuze. Bij De Amersfoortse vinden we die vrijheid belangrijk. Daarom hebben wij een basisverzekering met 100% vrije zorgkeuze. Wij vergoeden iedere zorgverlener, apotheek of ziekenhuis. Een zorg minder.

Welke voordelen heeft onze zorgverzekering?

 • 100% vrije zorgkeuze

  Kies zelf je zorgverlener
  Met de zorgverzekering van De Amersfoortse heb je 100% vrije zorgkeuze. Dat betekent voor jou:

  • bepaal zelf naar welk(e) zorgverlener, apotheek of ziekenhuis je gaat
  • ontvang geen rekening van zorgverleners met wie wij een afspraak hebben
  • we vergoeden ook de rekening als je zorgverlener geen afspraak met ons heeft

  Lees meer over onze restitutiepolis

 • Wachtlijstbemiddeling

  Onze zorgadviseurs bemiddelen bij wachtlijsten
  Wachten op een behandeling is nooit leuk. Zeker niet als je pijn hebt of beperkt bent in je dagelijkse doen en laten. Onze zorgadviseurs zijn gediplomeerde verpleegkundigen. Zij helpen je om in een ander ziekenhuis of Zelfstandig Behandelcentrum een afspraak te maken.

  Lees meer over wat onze zorgadviseurs voor je kunnen doen.

 • Eenvoudig online declareren

  Declareer online of met de app
  Heb je een rekening van een zorgverlener ontvangen? Bijvoorbeeld omdat we geen afspraak hebben met de zorgverlener van jouw keuze? Je kan je rekening eenvoudig online declareren via Mijn Amersfoortse Zorg of via de De Amersfoortse App. Lees meer over declareren via Mijn Amersfoortse Zorg.

 • Extra voordeel als je zorg en AOV combineert

  Denk je er wel eens over na hoe het met je bedrijf moet als het even niet zo goed met je gaat? Door ziekte of een ongeval bijvoorbeeld. Dan kan het fijn zijn als je tijdelijk ondersteuning krijgt. Opvang in je gezin of versterking in je bedrijf. 

  Bij De Amersfoortse hebben we daar een oplossing voor: De Doorgaanverzekering. Dat is een combinatie van een AOV en zorgverzekering. Daarmee krijg je niet alleen ondersteuning voor jou, je bedrijf en je gezin zodra het nodig is, je krijgt ook extra vergoedingen zoals extra fysiotherapie en psychologische zorg.

  De Doorgaanverzekering helpt je doorgaan:

  • De beste AOV voor ondernemers in de markt
  • Onze uitstekende zorgverzekering met 100% vrije zorgkeuze (restitutiepolis)
  • Altijd advies en ondersteuning van onze Doorgaanexperts.
  • De Doorgaanmodule met extra zorg en hulp voor jou, je gezin en je bedrijf, zoals extra psychologische zorg en fysiotherapie, gezinshulp, vervangende mantelzorg en kinderopvang.

  Doorgaankorting
  Met onze Doorgaanverzekering sluit je een AOV èn een zorgverzekering bij ons af. Bovendien krijg je er een Doorgaanmodule bij. Door deze combinatie kunnen wij veel beter voor je zorgen en arbeidsongeschiktheid voorkomen. Vandaar dat we je een flinke korting kunnen geven: 

  Aanvangskorting op je AOV
  Heb je nog geen AOV van De Amersfoortse? Dan kun je kiezen voor een doorlopende korting van 7,5% over de gehele looptijd of voor een hogere korting in de eerste 3 jaar, namelijk: 

  • 30% korting in het 1e jaar
  • 20% korting in het 2e jaar 
  • 10% in het 3e jaar

  Lees meer over de Doorgaanverzekering voor ondernemers.

Wat vergoedt onze zorgverzekering?

 • Onze vergoedingen op een rij

  Je wilt natuurlijk weten wat onze zorgverzekering vergoedt. Bekijk de meest voorkomende vergoedingen:

  Op zoek naar een zorgverlener? Ga dan naar de Zorgzoeker.

 • Eigen risico

  De overheid bepaalt het verplicht eigen risico

  • Ben je 18 jaar of ouder? Dan heb je een verplicht eigen risico bij alle vergoedingen uit de basisverzekering.
  • De overheid stelt de hoogte van het eigen risico vast.
  • In 2018 is het verplichte eigen risico € 385.
  • Dat betekent dat je de eerste € 385 aan zorgkosten uit de basisverzekering zelf moet betalen. Er zijn een aantal uitzonderingen.

  Gelukkig kan je bij De Amersfoortse het verplicht eigen risico gespreid betalen.

 • Zorg in het buitenland 

  Ga goed voorbereid naar het buitenland
  Ook in het buitenland wil je verzekerd zijn van zorg als dat nodig is. Dan wil je niet dat je onverwachts een gedeelte van de rekening zelf moet betalen. Of dat je veel moeite moet doen om een afspraak te maken met een zorgverlener. Neem daarom je Amersfoortse Zorgpas mee. De achterkant van de pas is ook je Europese Zorgkaart (EHIC). Daarmee ben je verzekerd van noodzakelijke medische zorg bij een tijdelijk verblijf in het buitenland.  

  Spoedeisende hulp
  Vanuit de basisverzekering vergoeden we de kosten voor spoedeisende hulp in het buitenland tot één keer het Nederlandse tarief. Heeft de behandeling of hebben de medicijnen meer gekost dan wat je er in Nederland voor betaald zou hebben? Dan vergoeden we dat vanuit de aanvullende verzekering.

  Reisverzekering nodig?
  Zorgkosten die je in het buitenland maakt, kunnen hoger uitvallen dan wat onze basisverzekering en aanvullende verzekering vergoeden. Ook dekt onze zorgverzekering niet de kosten die je maakt voor het afbreken van een vakantie na een ongeval of door ziekte. Dit regel je met een reisverzekering die aanvullende medische kosten vergoedt in het buitenland. 

  Geplande zorg in het buitenland
  Wil je een behandeling in het buitenland ondergaan, bijvoorbeeld omdat je er in Nederland te lang op moet wachten? We noemen dit geplande zorg in het buitenland. Vraag dit vooraf bij ons aan. Wij helpen je dan bij het vinden van een geschikte zorgverlener. Wij geven je dan ook meteen inzicht in welke kosten we wel en niet betalen. Zo voorkom je dat je opeens rekeningen krijgt waar je geen rekening mee hebt gehouden.

  Lees meer over spoedeisende hulp en geplande zorg in het buitenland.

 • Zwangerschap en kraamzorg

  De basisverzekering vergoedt maximaal 10 dagen kraamzorg
  Ben je zwanger? Dan wil je natuurlijk dat alles goed geregeld is voor de komst van je kindje. Bij De Amersfoortse ben je vrij in de keuze voor een kraamcentrum. Wij vergoeden kraamzorg volledig, ook als wij geen afspraak hebben met het kraamcentrum. Een zorg minder.

  Vanuit de basisverzekering heb je recht op kraamzorg vanaf de geboortedag tot maximaal 10 dagen daarna. Wil je ook de wettelijke eigen bijdrage en het kraampakket vergoed hebben? Kies dan voor een van onze aanvullende verzekeringen. Lees meer over kraamzorg.

  Ondernemer en zwanger worden? Denk ook aan een AOV
  Als vrouwelijke ondernemer heb je recht op 16 weken zwangerschapsverlof. Je ontvangt van het UWV dan een ZEZ-uitkering. Deze is maximaal 100% van het minimumloon. Verdien je meer dan het minimumloon, dan ga je erop achteruit. Het verschil kan je opvangen met onze AOV.

  Lees meer over onze AOV’s.

Hoe sluit je onze zorgverzekering af?

 • Direct afsluiten

 • Opbouw van je zorgpremie

  We laten je zien hoe we onze premie vaststellen
  De Nederlandse overheid bepaalt voor een groot deel jouw basisverzekering. Zowel de inhoud van de basisverzekering als de jaarlijkse kosten van de basisverzekering. Dat laatste heet de rekenpremie. Voor 2018 heeft de overheid deze premie vastgesteld op € 1.324. Bij De Amersfoortse gebruiken wij deze rekenpremie als basis om jouw premie vast te stellen. Bekijk hoe we de zorgpremie hebben berekend.