Oei! Je bent niet echt wendbaar

Jij bent zo flexibel als een loden deur. Jij leeft in het nu en kan niet tegen onverwachte situaties. Die jagen je schrik aan en daar deins je van terug. Doordat je niet wendbaar bent en niet meebeweegt met de wereld om je heen leef je met meer angsten en stress. Dat is niet nodig! Probeer in kleine stapjes vooruit te denken. Zo ben je juist op onverwachte situaties en veranderingen voorbereid. 

Zo word je wendbaar als ondernemer

Accepteer dat dingen veranderen

Wat vandaag is, is vandaag en morgen kan alles anders zijn. Wie hierin gelooft, accepteert gemakkelijker veranderingen. Je hoeft het niet over je heen te laten komen, maar wanneer je weet dat situaties veranderen, dat kansen zich kunnen aanbieden, maar ook bedreigingen om de hoek kunnen kijken, schrik je daar minder van. Maak jouw reactievermogen zo snel als dat van een ferrari. Optrekken, gas geven, uitwijken en op de rem trappen als dat nodig is.

Vind de juiste balans

Het is goed dat jij je inzet voor je onderneming, maar vergeet ook je privéleven niet. Word je bewust van je behoeften en leer ze te herkennen. Soms kan dat een avond doorwerken zijn, maar ook net zo goed tijd doorbrengen met vrienden. Vind de juiste balans, eet gezond en beweeg voldoende. Je kan alleen wendbaar zijn, als je lichaam dat ook is! Doe dingen die je gelukkig maken. Het goed zorgen voor jezelf heeft ook impact op je leven en je onderneming.

Blijf optimistisch

Een optimistische blik op de toekomst doet wonderen. Focus je op positieve resultaten in plaats van je zorgen maken om iets waar je toch geen invloed op hebt. Wie leeft in angst en met stress is minder creatief en staat stil. Zorg dat je regelmatig iets hebt waar je naar uit kan kijken en stel je doelen regelmatig bij. Zo heb je ook vaker successen te vieren, in plaats van dat je te maken krijgt met teleurstellingen.

Houd eens afstand

Hoe goed het soms is om je onderneming en werk van dichtbij te bekijken, zo goed kan het ook zijn om eens afstand te nemen. Stuit je tegen een uitdaging? Alles is relatief. Denk je er hetzelfde over als je weken, maanden of jaren verder bent? Waarschijnlijk niet. Vaak worden de dingen in een bredere context minder overweldigend. En wie afstand neemt van de kleine dingen, ziet juist het groter geheel. Wat motiveert jou als ondernemer en waar wil je ook alweer naartoe? Met een beetje flexibiliteit kom je er wel.

De arbeidsdeskundige helpt!

Wil jij hulp om beter in balans te blijven als ondernemer? Onderdeel van je AOV is hulp van een arbeidsdeskundige. En die hulp kost je niets extra. De arbeidsdeskundige helpt jou wanneer je arbeidsongeschikt raakt, maar kan je ook helpen om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. De arbeidsdeskundige van De Amersfoortse leert je om grenzen te stellen, helpt je jouw bedrijf anders te organiseren en je financiën op orde te krijgen als deze onderwerpen zorgen voor stress en overbelasting. Daarmee is een arbeidsongeschiktheidsverzekering meer dan alleen een uitkering bij ziekte. Benieuwd wat een arbeidsongeschiktheidsverzekering is? Of wat het je in jouw situatie precies kost?