Waarom juist ondernemers en zzp'ers moeten sporten

De hele dag druk in de weer met je zaak is zwaar. Toch moet er ook gesport worden. Of dat nou bij de voetbalclub is of in de sportschool, het belang van regelmatig sporten is niet te onderschatten. Heb je daar moeite mee? Lees dan binnen 2 minuten deze blog en jij staat vanavond nog in je sportkleding!

Er zijn vaak een hele hoop redenen om niet te sporten: vrienden die een drankje met je willen doen in de avond, de kinderen die in het weekend zelf moeten sporten of gewoon tv kijken op de bank na een drukke dag. Terwijl sporten juist als ondernemer héél belangrijk is. Je moet fit blijven, zodra jij ziek wordt, komt er namelijk geen geld in het laatje. Een gezonde leefstijl is dus bijzonder lucratief op de lange termijn!

Fit en gezond zijn is niet alleen belangrijk op fysiek gebied, mentaal is het misschien wel nóg belangrijker. Je motivatie, concentratie én je humeur verbeteren er namelijk door. Redenen genoeg dus om je als zelfstandige dus in het zweet te werken. Kijk maar:

  • Van sporten krijg je energie! En met meer energie krijg jij meer gedaan op een dag.
  • Sporten maakt je gelukkig! Door regelmatig te bewegen maakt je lichaam het geluksstofje endorfine aan. Hier word je niet alleen vrolijk van, je hebt ook nét wat meer overtuigingskracht om die opdracht binnen te halen.
  • Vaak sporten zorgt voor zelfvertrouwen. En dat kan geen kwaad, jij bent immers het visitekaartje van je bedrijf en als jij lekker in je vel zit, breng je dat over op de klant!
  • Je slaapt beter door te sporten. Door even flink te zweten, voert je lichaam veel stresshormonen af, waardoor je beter slaapt. En een uitgeruste ondernemer maakt betere beslissingen.
  • Als ondernemer heb je het voordeel dat je ervoor kan kiezen om tussen de middag even te gaan fitnessen of hardlopen. Door even afstand te nemen van je werk, zal je zien dat je creatiever wordt en in oplossingen gaat denken. Sporten is dus ideaal als je even ergens mee vastloopt.
  • Door te sporten maak je bepaalde hormonen aan die na de inspanning actief blijven in je hersenen. Het gevolg? Je kan je veel beter concentreren op je werk.
  • Door je aan te sluiten bij een fitnessschool, voetbalclub of een hockeyvereniging leer je nieuwe mensen kennen. En we hoeven jou niet uit te leggen wat netwerkkansen zijn. Dat lidmaatschap betaalt zich vanzelf terug.
  • En sporten is natuurlijk ook goed voor de gezondheid. Even flink inspannen helpt tegen diabetes, hart- en vaatziektes. Met een gezonde levensstijl kan jij dus langer blijven doorgaan met je onderneming.

Meer weten over een gezonde leefstijl?