Slapen

Waarom goed slapen zo belangrijk is voor jou als ondernemer

Voldoende slaap heeft een enorm positief effect op je mentale gezondheid. Toch heerst het idee dat je als ondernemer op een dag prima 16 uur kan doorwerken. ‘Slapen? Dat doen we er wel eventjes bij. Zonde van de tijd toch?!’

Herken jij je in bovenstaande? Dan is het goed om te weten dat een slechte nachtrust je in het algemeen minder fit maakt. Niet alleen fysiek, ook mentaal. Bovendien: je geheugen werkt minder goed. Toch denk je door langer door te werken slim te zijn en het maximale uit je dag te halen, maar je pleegt in feite roofbouw op je lichaam. 

3 tips om goed te slapen

#1 Geen telefoon in bed

Appen, een mailtje sturen, YouTuben of het laatste nieuws checken: doe het niet! Het gebruik van een telefoon in bed zorgt ervoor dat je hersenen actief worden. Je valt hierdoor veel moeilijker in slaap. 

#2 Géén slaapmutsje

Drink geen alcohol voordat je gaat slapen. Het ‘slaapmutsje’ is een mythe. Je kan er wel lekker rozig van worden en er snel van in slaap dommelen. Maar je slaapt minder diep, minder lang en je wordt moeilijker wakker. 

#3 Sport niet voordat je in bed stapt

Een rondje hardlopen of stuk fietsen is natuurlijk gezond, maar doe dit niet nét voor je naar bed gaat. De energie giert dan vaak nog door je lijf en met al die adrenaline val je niet rustig in slaap.

Meer tips om beter te slapen

Wil jij meer tips lezen over hoe je een goede slaper kan worden? Speciaal voor mensen met onregelmatige werktijden en drukke ondernemers heeft slaap performance coach Floris Woutersen de beste slaaptips op een rijtje gezet.