Experts van De Amersfoortse

Het belang van een AOV

De komende weken vertellen wij jou in de serie #debazen alles over hoe je jezelf duurzaam kunt inzetten en gezond kunt doorwerken. Met de kennis van onze experts geven we je tips en inspiratie zodat jij gezond kunt doorgaan. In de zevende aflevering met onze experts van #debazen vertellen Joop & Lisette meer over het belang van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers.

4 redenen waarom een AOV belangrijk voor je is

Je onderneming, dat ben jij. Zonder jou houdt je onderneming op te bestaan. En geen onderneming betekent geen inkomen. Zo simpel is het. Maar waarom verzeker je dan je huis, je auto en je spullen wel, en niet jezelf? Je weet precies wat het kost als je je auto in de prak rijdt of als je huis in vlammen op gaat. Maar weet je ook wat het betekent als je geen inkomen meer hebt?

4 redenen waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) belangrijk voor je is

  1. Verzeker je van inkomen. Als je ondernemer bent en arbeidsongeschikt wordt, dan ontvang je van de overheid geen uitkering. Met een AOV heb je gewoon inkomen als je ziek wordt! Daardoor houd je brood op de plank en kun je het leven blijven leiden dat je gewend bent.

  2. Verzeker je van rust in je hoofd. Veel ondernemers zijn in hun hoofd wel bezig met de gedachtegang: wat als ik ziek wordt? Hoe moet het dan met mijn gezin? Kan ik mijn hypotheek nog betalen? Het regelen van een AOV geeft rust! Dan hoef je je daar geen zorgen over te maken en kan je je focussen op je bedrijf!

  3. Meer nodig dan een spaarpotje. Veel ondernemers hebben een spaarpotje achter de hand voor als het minder gaat met hun bedrijf. Slim, want dan kun je in mindere tijden daar wat uit halen. Toch is een spaarpotje vaak snel op en niet voldoende om voor een langere tijd je inkomen op te vangen. Het is meer een potje voor de eerste hulp bij ongelukken. Een voorbeeld: als je op je 40e arbeidsongeschikt raakt en helemaal niet (nooit) meer kan werken, heb je bij een inkomen van € 35.000 als snel een spaarpot nodig van ruim € 900.000. Dit is natuurlijk een extreem voorbeeld. Maar reken maar eens uit hoe snel jij door je spaarpot heen bent.

  4. Inkomen van partner is meestal niet voldoende. Vaak denken ondernemers bij arbeidsongeschiktheid terug te kunnen vallen op het inkomen van hun partner. En voor een korte periode is dat natuurlijk superfijn. Maar je bent al jaren gewend om van 2 salarissen te leven. Dan kan het flink tegenvallen als je ineens de helft minder in je portemonnee hebt.

Kies de AOV die bij je past

Bij het afsluiten van je AOV moet je een aantal keuzes maken. Welk inkomen wil je verzekeren, vanaf wanneer wil je een uitkering ontvangen, hoe lang wil je je uitkering door laten lopen. Keuzes die bepalen welke AOV het beste bij jouw past.