Ondernemen is topsport

Ciska en Kevin vinden balans terug in gezin tijdens een moeilijke zwangerschap

Als Ciska (39) voor de derde keer zwanger is, gaat het mis. Haar moeder wordt ernstig ziek en ze krijgt een zwangerschapsvergiftiging. Ciska: “Het geluk kon niet op toen ik voor de derde keer zwanger bleek te zijn! Mijn man Kevin en ik werken allebei op freelance basis als consultant. We hebben een drukke, maar leuke baan. In combinatie met twee kinderen van 6 en 3 zorgt dat voor een druk leven.” Maar dan wordt Ciska gebeld door haar broer. Hun moeder is opgenomen in het ziekenhuis met een hersenbloeding.

Ook nog een zwangerschapsvergiftiging

Omdat haar moeder voor opvang zorgde van de kinderen, brak een periode aan van alle ballen hooghouden. Ciska: “Daarnaast kreeg ik ook een zwangerschapsvergiftiging. Dit kon ik er nu echt niet bij hebben. Ik had het al zo druk met twee kinderen en ik werkte aan een opdracht bij het ministerie. Terwijl ik bedrust moest houden, zorgde mijn man voor de kinderen, mijn moeder en het huishouden.” Kevin: “Ciska en ik raakten elkaar kwijt, ik rende van hot naar her om alles te regelen.” 

Ciska: “Gelukkig kregen we steun van De Amersfoortse. Met onze Doorgaan-verzekering hebben we acute hulp gekregen die we op dat moment nodig hadden.”

Saar aan huis en kinderopvang via De Amersfoortse

Doorgaanexpert Ronald: “De situatie van Ciska en Kevin is een samenloop van omstandigheden. Met het stel heb ik gekeken naar een oplossing voor de problemen rondom de situatie en zwangerschap. Omdat Ciska en Kevin beiden een Doorgaanverzekering van De Amersfoortse hebben, hebben ze hulp gekregen via mantelzorg-organisatie Saar aan Huis. De Saar aan Huis nam de zorgtaken over voor de moeder van Ciska toen zij weer thuis woonde. Daarnaast heb ik geregeld dat de kinderen extra dagen naar de kinderopvang konden. Zo kreeg Kevin de tijd om zelf weer aan het werk te gaan. Het stel kreeg weer ruimte om te ademen.”

Uitkijken naar de toekomst

Inmiddels is Ciska bevallen van een mooie dochter. “Het gaat inmiddels goed met ons beiden! Dankzij de hulp van De Amersfoortse is ons veel zorg uit handen genomen. We zijn als stel sterker dan ooit en we kijken uit naar een prachtige toekomst met ons gezin.”