5 tips voor meer eigen regie

Als ondernemer vaar je je eigen koers. Je zorgt ervoor dat je klanten tevreden zijn en blijven, dat je bedrijf op rolletjes loopt en dat er genoeg opdrachten binnenkomen. En daarnaast zorg je dat je kunt blijven werken zodat je genoeg geld verdient voor je huis, je boodschappen en om leuke dingen te doen met je gezin. Op een gezonde en verantwoorde manier blijven ondernemen is überhaupt een uitdaging maar voor ondernemers met een fysiek zwaar beroep wellicht nog wel meer. Hier 5 tips om meer eigen regie te nemen.

1. Houd jezelf fit

Het is een open deur, maar zorg ervoor dat je jezelf fit houdt: dus eet gezond, kies af en toe voor een alcoholvrij biertje of water, let erop dat je genoeg slaapt en zorg voor voldoende beweging. Het is vaak niet het eerste waar je aan denkt, maar juist met een fysiek zwaar beroep is het goed om regelmatig te sporten. Dus sleep jezelf naar de sportschool of ga een rondje hardlopen na je werk. Hierdoor zorg je namelijk voor een goede afwisseling in beweging maar je maakt ook direct je hoofd leeg.


2. Zorg dat je administratie up-to-date is

Waarschijnlijk een klusje wat je maar al te graag uitstelt. Begrijpelijk, gezien je je administratie vaak in de avonduren moet doen door je dagelijkse werk. Probeer hier toch iedere dag tijd voor in te plannen. Naast dat het je uiteindelijk een berg met werk scheelt, zorgt het ook voor een geordende agenda. En dat zorgt weer voor meer rust in je hoofd.


3. Hou het leuk voor jezelf

Natuurlijk, we hebben allemaal wel eens van die dagen waarop we wat minder zin hebben om te werken. Maar merk je dat je elke dag met tegenzin naar je werk gaat? Dan is het verstandig om na te gaan wat er aan de hand is en hoe je hier verandering in kunt brengen. Want te lang geen zin meer hebben in je werk is eigenlijk net zo slecht voor je als een ongezonde levensstijl. Deel bijvoorbeeld je taken en verantwoordelijkheden met een andere ondernemer. Naast dat het gezellig is, kun je ook je werk afwisselen waardoor het minder snel saai wordt. En krijg je weer meer energie!


4. Blijf op de hoogte

De technologie gaat razendsnel, zo ook in jouw vakgebied. Het is voor je bedrijf belangrijk om mee te gaan in de vernieuwingen en veranderingen, want anders krijg je na verloop van tijd wellicht geen opdrachten meer. Maar voor jezelf is het ook belangrijk: misschien wordt er wel iets bedacht dat jouw werk lichter maakt. En daardoor kun je uiteindelijk langer mee. 


5. Zorg voor een vangnet

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en iedereen kan een tijdje uit de running raken. Dan is het wel zo fijn als je je geen zorgen om je hypotheek hoeft te maken terwijl jij bezig bent met beter worden. Zorg er daarom voor dat je een vangnet hebt waar je op kunt terugvallen, mocht het toch misgaan. Speciaal voor ondernemers met een zwaar beroep hebben wij de Langer mee AOV ontwikkeld. Een AOV die niet alleen je inkomen op peil houdt, maar er ook voor zorgt dat je zo snel mogelijk het stuur weer  kunt overnemen.


Nieuw: De Langer mee AOV

Met de Langer mee AOV helpt De Amersfoortse ondernemers met een zwaar beroep weer op de been te komen als er iets aan de hand is. We proberen arbeidsongeschiktheid te voorkomen en we richten ons erop dat je zo gezond en gelukkig mogelijk je AOW-leeftijd kan halen, bijvoorbeeld door omscholing.