Normen en waarden - duurzame inzetbaarheid personeel

Lekker koken of altijd druk, druk, druk? Blijf gezond eten met deze tips

Als ondernemer schiet het er wel eens bij in: de tijd nemen om echt gevarieerd en vooral gezond te koken. Snel even ergens wat afhalen is vaak veel aantrekkelijker. Maar te vaak een vette hap zorgt er op de lange termijn voor dat je je niet fit voelt en weinig energie hebt.

Hoe zorg je er nou wél voor dat je gezond eet in de week? Een paar tips.

#1: gebruik dat kookboek eens!

In elk huis staan meerdere kookboeken in de kast, maar ze eens doorbladeren en inspiratie opdoen, ho maar. Waarom niet eigenlijk? Maak gebruik van die dingen. Er staan honderden recepten in waar je zelf nooit op zou komen. Ook kan je zo beter plannen wat je in de rest van de week gaat eten. En nieuwe inspiratie zorgt voor gevarieerder eten. 


#2: zorg dat je bord voor de helft uit groenten bestaat

Hier is verder weinig uitleg bij nodig. Een gezonde maaltijd bestaat voor 50 procent uit groenten. Dus niet een klein beetje aan de rand van je bord, maar een flinke schep. In welke verhouding je het vlees en de aardappelen verdeelt, is verder aan jou.


#3: plan een moment in de week om lekker te gaan koken

Of het nou dinsdagochtend of zaterdagavond is; neem één keer per week de tijd om te gaan koken. Zo zorg je ervoor dat je veel verschillende dingen in huis hebt en ook minimaal één keer in de week echt gezond eet.


#4: maak eens teveel

Waarom niet? Als je dan toch lekker aan het koken bent, kan je net zo goed ook gelijk voor morgen of overmorgen maken. Zo sta je niet elke dag te piekeren over het eten en het koken, maar om de dag. Scheelt toch de helft.


#5: sla lekker veel in

Voor die goed gevulde koelkast natuurlijk. Eens per week goede weekboodschappen doen, zorgt ervoor dat je altijd wat in huis hebt. Cherrytomaatjes, komkommer of gewoon alvast het avondeten voor woensdag. Op deze manier pak je altijd wat gezonds mee in plaats van iets ongezonds bij het tankstation. 

Eet smakelijk!


Gezond en goed verzekerd het nieuwe jaar in

Zolang jij gezond blijft, kun je je onderneming draaiende houden. Gaat er toch iets mis? Dan zorgen wij ervoor dat je een inkomen hebt. Met de Doorgaanverzekering van De Amersfoortse profiteer je van een AOV en zorgverzekering in één.  Door deze slimme combinatie krijg je korting op je AOV en zorgverzekering (ook voor gezinsleden), uitgebreide dekkingen voor o.a. fysiotherapie en psychologische zorg én hulp van onze persoonlijke Doorgaanexperts. Die staan voor je klaar zodra jij je zorgen maakt over je bedrijf, je gezin of je gezondheid. Zo kun jij snel weer doorgaan met ondernemen.