Geen tijd om te sporten? Echt wel! Zo kom en blijf je in beweging

Wie heeft er niet wel eens met de beste bedoelingen een sportabonnement afgesloten en er vervolgens niks mee gedaan? Precies. Toch is sporten heel belangrijk om je fit te voelen en scherp te blijven. Niet onbelangrijk als drukke ondernemer.

Hoe zorg je er nou wel voor dat je aan genoeg beweging komt? Een paar handvatten:

#1: bewegen is ook sporten

Als je geen tijd hebt om meerdere keren per week te sporten, moet je ervoor zorgen dat je op andere manieren aan je beweging toekomt. Pak bijvoorbeeld eens de fiets naar werk of naar de supermarkt. Of loop in de lunchpauze eens een stuk. Een half uur per dag bewegen doet al wonderen.

#2: bouw je schema rustig op

De meeste mensen die aan hun goede voornemen gehoor willen geven, lopen vaak te hard van stapel. Uit het niets ineens drie keer week sporten, haalt je schema helemaal door de war en zorgt ervoor dat het een obstakel wordt in je hoofd. Begin eerst gewoon eens met één keer sporten in de week. Niks mis mee.

#3: neem het serieus

Als je sporten belangrijk vindt, neem het dan ook serieus. Niet als datgene wat je als eerste afzegt omdat het even niet uitkomt. Behandel het als een werkafspraak. Iets waar je op tijd bij aanwezig bent en waar je dus ook de tijd voor neemt.

#4: sport op een vast moment

Als je sport op een vast moment in de week wordt het al snel een gewoonte. Je plant andere afspraken er omheen en vergeet het niet zo snel. Ander voordeel: je omgeving weet het ook op een gegeven moment en houd er rekening mee.

#5: sport met vrienden

Waarom zou je in je eentje sporten? Maak er een moment in de week van waarop je even je vrienden ziet. Veel leuker en het maakt de drempel minder hoog om naar de sportschool te gaan. En doe vooral iets dat jullie leuk vinden. Niet gaan hardlopen als jullie daar geen lol uithalen.

Train ze!

Gezond en goed verzekerd het nieuwe jaar in

Zolang jij gezond blijft, kun je je onderneming draaiende houden. Gaat er toch iets mis? Dan zorgen wij ervoor dat je een inkomen hebt. Met de Doorgaanverzekering van De Amersfoortse profiteer je van een AOV en zorgverzekering in één.  Door deze slimme combinatie krijg je korting op je AOV en zorgverzekering (ook voor gezinsleden), uitgebreide dekkingen voor o.a. fysiotherapie en psychologische zorg én hulp van onze persoonlijke Doorgaanexperts. Die staan voor je klaar zodra jij je zorgen maakt over je bedrijf, je gezin of je gezondheid. Zo kun jij snel weer doorgaan met ondernemen.