Doorgaanverzekering | De Amersfoortse

De Doorgaanverzekering voor ondernemers

Je onderneming is volledig afhankelijk van jouw energie en inzet. Dus als er iets spaak loopt door ziekte, stress of problemen thuis, hoelang gaat dat goed? Daarom zorgt de Doorgaanverzekering niet alleen voor geld op je rekening bij arbeidsongeschiktheid. We regelen ook hulp voor jou, je gezin en je bedrijf zodat jij kan doorgaan. Ook ruim voordat er echt iets mis gaat.

Is onze Doorgaanverzekering geschikt voor jou?

Als je een AOV èn zorgverzekering bij De Amersfoortse wilt afsluiten

Als je zzp’er bent of zelfstandig ondernemer met personeel 

Als je zeker wilt zijn van de best mogelijke dekking, begeleiding en hulp voor jou, je gezin en je bedrijf

Als je een AOV wilt sluiten in de 5 jaar vóórdat je de eindleeftijd van jouw beroep hebt bereikt 

Wat is een Doorgaanverzekering?

 • AOV en zorgverzekering in één

  Vaak heb je als ondernemer je arbeidsongeschiktheidsverzekering en je zorgverzekering bij twee verschillende verzekeraars afgesloten. Best gek eigenlijk. Want je gezondheid is niet deelbaar. Met de Doorgaanverzekering sluit je naast je AOV ook een zorgverzekering bij ons af. Zo kunnen we je beter helpen.

  De combinatie van een AOV en zorgverzekering houdt je gezond
  De Doorgaanverzekering is bedacht samen met ondernemers zoals jij. En dat merk je. Want we staan voor je klaar zodra jij je zorgen maakt over jouw gezondheid, je gezin of je bedrijf. Alles is erop gericht om jou zorgen, papierwerk en gedoe uit handen te nemen. Zodat jij kunt doorgaan als ondernemer. De Doorgaanverzekering bestaat uit:

  • De beste AOV voor ondernemers in de markt
  • Een uitstekende zorgverzekering met 100% vrije zorgkeuze (restitutiepolis)
  • Altijd advies en ondersteuning van onze Doorgaanexperts
  • De Doorgaanmodule met extra zorg en hulp voor jou, je gezin en je bedrijf, zoals extra psychologische zorg en fysiotherapie, gezinshulp, vervangende mantelzorg en kinderopvang.  

 • De voordelen voor jou als ondernemer

  Een voorbeeld
  Door een combinatie van verschillende dekkingen kunnen wij goed voor je zorgen en arbeidsongeschiktheid beter voorkomen:

  • Stel, je krijgt last van je rug. Je gaat dan naar de fysiotherapeut. Alle behandelingen krijg je gewoon vergoed via de extra dekkingen uit je Doorgaanverzekering
  • Maar omdat je je zorgen maakt dat je rugklachten kunnen terugkomen, bel je de Doorgaandesk. De Doorgaanexpert regelt dat je snel een speciale training voor je rug kunt volgen. Deze training krijg je vergoed via je AOV
  • De Doorgaanexpert vermoedt bovendien dat je werkplek er ook iets mee te maken heeft. Dus stuurt hij ook een arbeidsdeskundige langs om daar eens naar te kijken. Met een paar slimme aanpassingen op je werkplek heb je voortaan geen last meer van je rug. Dit krijg je vergoed via je AOV

 • Ervaringen uit de praktijk

  De Doorgaanverzekering gaat door waar andere verzekeringen stoppen
  Met een Doorgaanverzekering ben je niet alleen verzekerd van voldoende brood op de plank bij arbeidsongeschiktheid. We regelen ook dat jij, je bedrijf en je gezin altijd weer verder kunnen:

  • Zo was er Brian, een marktkoopman die geen zware dingen meer kon tillen. In overleg regelden we voor hem extra fysiotherapie, een tijdelijk inkomen èn bleek het voordeliger om een compleet nieuwe marktwagen aan te schaffen zodat hij niet meer dagelijks hoeft te tillen. Bekijk zijn verhaal.
  • Marjolein belde in tranen de Doorgaandesk. Binnen het bedrijf hadden haar man en zwager fikse ruzie. Die spanning brak haar op. In overleg met alle betrokkenen en op advies van een arbeidsdeskundige schakelden we een mediator in. Na een paar weken werd de ruzie bijgelegd en nu kan iedereen zich weer volledig op zijn werk storten.  
  • Saskia belde ons na een skiongeluk. Ze kon als alleenstaande en met haar gebroken been haar dochtertje van 3 maar moeilijk verzorgen. Bovendien kon ze 6 weken niet autorijden. Ze kreeg extra kinderopvang en hulp in de huishouding. En omdat niet werken, geen inkomsten betekent, besloten we ook het vervoer naar haar werk te vergoeden.

Wat maakt De Amersfoortse anders? 

 • We zijn opgericht door een ideële ondernemer

  We doen de dingen graag anders bij De Amersfoortse
  Dat komt door onze oprichter, Cornelis van der Vlies. Die zegde in 1938 zijn baan op om een nieuwe zorgverzekeraar te beginnen: Het Wit-Blauwe Kruis. Gewoon vanuit zijn eigen huis in Amersfoort. 

  Cornelis geloofde in de best mogelijke zorg
  Als ideële ondernemer zwom Cornelis graag tegen de stroom in. Niet alleen liet hij een deel van de winst terugvloeien naar ziekenhuizen. Hij geloofde ook niet in goedkoop, goedkoper, goedkoopst, zoals de meeste verzekeraars van zijn tijd. Cornelis geloofde vooral in de best mogelijke zorg voor mensen die dat nodig hebben.

  Uitvinder van nieuwe zekerheden
  Cornelis bedacht aan de lopende band nieuwe zekerheden, zoals dat zijn Wit-Blauwe Kruis je polis nooit zou opzeggen bijvoorbeeld, ook al lag je heel vaak in het ziekenhuis. En zo vond hij ook de indexering van de dekking uit. Met dit soort nieuwe zekerheden konden we steeds beter voor mensen zorgen. 

  Onze Doorgaanverzekering past helemaal in deze traditie
  Want sinds wij in 1963 als een van de eersten een arbeidsongeschiktheidsverzekering introduceerden, hebben we onze AOV’s steeds verder aangepast aan de wensen van onze verzekerden. De Doorgaanverzekering is de kroon op ons werk. Lees ons hele verhaal.

 • Jouw 3 garanties

  Bij De Amersfoortse geloven we in de best mogelijke zorg voor onze klanten:

  • We zijn er voor je. Ook als het goed met je gaat. We gaan je helpen met ons uitgebreide pakket dat je helpt arbeidsongeschikt te voorkomen. Bovendien staan onze Doorgaanexperts altijd voor je klaar zodra jij je zorgen maakt over je gezondheid, je situatie thuis of bij problemen op je werk. En wat je zo met ons deelt, heeft nooit gevolgen voor je premie. 
  • We kijken graag hoe we je ècht kunnen helpen. Wat heb jij nodig om door te gaan? Hoe kun jij (weer) verder met jouw onderneming. Dat is onze insteek. En dat is ook wat ondernemers over ons vertellen.
  • Er staan bijna 100 specialisten klaar voor jou, je gezin en je bedrijf. Onze specialisten hebben een medische, verpleegkundige of arbeidsdeskundige achtergrond. Met een schat aan ervaring kunnen ze jou snel en deskundig adviseren. Zo zijn we als geen ander in staat om jou of je gezin zo goed mogelijk te helpen bij preventie, complexe problemen, wachtlijsten in de zorg of als je daadwerkelijk arbeidsongeschikt raakt. 

 • Onze AOV's door MoneyView beoordeeld als beste van Nederland

  Waarom scoren wij zo hoog?
  Onze AOV en Flexibele AOV zijn door het onafhankelijke MoneyView beoordeeld als beste arbeidsongeschiktheidsverzekering in de markt. Want wat voor ons logisch is, blijkt bijzonder in de markt:

  • Zolang je bij ons verzekerd bent, mag je jouw verzekerde bedrag verhogen. We kijken daarbij niet naar je leeftijd.
  • Ben je arbeidsongeschikt? En heb je gekozen voor indexering van je verzekerde bedrag? Dan blijven we dat bedrag gewoon indexeren tijdens je arbeidsongeschiktheid. Zodra je dus hersteld bent, ben je nog steeds verzekerd op basis van een meegegroeid verzekerd bedrag.
  • We hebben een relatief hoge maximum aanvangsleeftijd. Normaal mag je bij ons tot je 62ste nog een AOV afsluiten. Je kunt jezelf dan nog verzekeren tot je 67ste. Heb je een zwaarder beroep zoals kapper of stukadoor? Dan mag je bij ons tot je 50ste of 55ste een AOV afsluiten. Je kunt jezelf dan nog verzekeren tot maximaal je 55ste of 60ste.
  • Voeren wij aanpassingen in onze voorwaarden door die gelden voor al onze verzekerden met een AOV? Denk aan premieverhogingen of verslechterende voorwaarden. Dan gelden die aanpassingen niet voor jou als je op dat moment arbeidsongeschikt bent. Pas als je weer 100% herstelt bent, gaan deze wijzigingen ook voor jou gelden.

  Zo vergelijkt MoneyView
  MoneyView legt de polisvoorwaarden van alle AOV’s in Nederland naast elkaar. Elke voorwaarde krijgt 4 of 5 punten als deze beter is dan de standaard in de markt. Een 3 als een kenmerk standaard is. En een 2 of 1 als een voorwaarde slechter is dan wat standaard is in de markt.

  Bekijk het verslag

   

   

Wat is verzekerd met je Doorgaanverzekering?

 • De uitzonderlijke dekking van de Doorgaanverzekering

  De Doorgaanverzekering gaat door waar andere verzekeringen stoppen
  De Doorgaanverzekering is zo samengesteld dat jij je hoofd beter bij je werk kunt houden. En sneller weer op de been bent. Zodat jij kunt doorgaan: 

  • Een uitkering bij arbeidsongeschiktheid zodat je niet op een houtje hoeft te bijten
  • Blijf gezond met een ‘APK’ voor ondernemers en vergoedingen voor griepprik en mindfulnesstraining
  • Extra preventieve zorg zoals extra psychologische zorg en onbeperkt fysiotherapie
  • Thuis alles op rolletjes met vergoedingen voor gezinshulp, extra kinderopvang en mantelzorgmakelaar
  • Altijd uitgebreide hulp van de beste professionals en de Doorgaanexpert of je nou ziek bent of niet
  • De beste nazorg omdat je na een ongeluk of kanker meestal wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken

  Wil je precies weten wat je allemaal krijgt vergoed? Bekijk je dekkingsoverzicht.

 • In deze gevallen ben je niet verzekerd

  • Als je arbeidsongeschikt wordt door een kwaal, klacht of ziekte die we hebben uitgesloten op basis van jouw medische verleden 
  • Als je de arbeidsongeschiktheid opzettelijk hebt veroorzaakt
  • Als je arbeidsongeschikt wordt door gebruik van alcohol of drugs
  • Als je arbeidsongeschikt wordt door gebruik van geneesmiddelen en je je daarbij niet hebt gehouden aan het voorschrift van de arts
  • Als je arbeidsongeschikt raakt door opzet, roekeloosheid of een ernstige mate van schuld 
  • Als je arbeidsongeschikt raakt tijdens een misdrijf gepleegd door jou of als je in de gevangenis zit
  • Als je schade hebt door zaken als oorlogen, opstanden, oproer of een kernramp 
  • Als je fraudeert met je verzekering

  Wil je precies weten hoe het zit? Lees dan de voorwaarden. Of neem contact op met je adviseur

 • Is een Doorgaanverzekering iets voor jou? 

  Geschikt Niet geschikt
  Als je een AOV èn zorgverzekering bij De Amersfoortse wilt afsluiten Als je een AOV wilt sluiten in de 5 jaar vóórdat je de eindleeftijd van jouw beroep hebt bereikt
  Als je zzp’er bent of zelfstandig ondernemer met personeel 
  Als je statutair directeur bent die verplicht is verzekerd voor de werknemersverzekeringen, maar waarbij de gezagsverhouding met de werkgever ontbreekt
  Als je directeur-grootaandeelhouder bent
  Als je een werknemer wilt verzekeren. Daarvoor zijn onze Verzuimverzekering 0-2 jaar of Inkomensverzekering 0-12 jaar
  Als je zeker wilt zijn van de best mogelijke dekking, begeleiding en hulp voor jou, je gezin en je bedrijf

  Als je hulp wilt bij het voorkomen van arbeidsongeschiktheid  
  Als je beroepsarbeidsongeschiktheid wilt verzekeren

 • Polisvoorwaarden zorgverzekering, AOV en Doorgaanmodule

Wat kost jouw Doorgaanverzekering?

 • Bereken je persoonlijke premie

  Onze AOV’s en zorgverzekering behoren tot de beste in de markt:

  • Je betaalt een premie per maand, kwartaal, halfjaar of jaar
  • Je verzekeringsadviseur rekent graag je persoonlijke premie voor je uit 
  • Je kunt alvast een indicatie van je premie berekenen

 • Krijg flinke korting

  Doorgaankorting
  Met onze Doorgaanverzekering sluit je een AOV èn een zorgverzekering bij ons af. Bovendien krijg je er een Doorgaanmodule bij. Door deze combinatie kunnen wij veel beter voor je zorgen en arbeidsongeschiktheid voorkomen. Vandaar dat we je een flinke korting kunnen geven: 

  Krijg aanvangskorting op je AOV
  Heb je nog geen AOV van De Amersfoortse? Dan kun je kiezen voor een doorlopende korting van 7,5% over de gehele looptijd of voor een hogere korting in de eerste 3 jaar, namelijk: 

  • 30% korting in het 1e jaar
  • 20% korting in het 2e jaar 
  • 10% in het 3e jaar

  Krijg starterskorting op je AOV 
  Ben je nog geen 3 jaar ondernemer èn jonger dan 36? Dan krijg je de komende 3 jaar ook nog eens een extra starterskorting van 10%. Bovenop al je andere kortingen. 

Hoe sluit je een Doorgaanverzekering af?