Het coronavirus: antwoord op veelgestelde vragen voor ondernemers

Het coronavirus, COVID-19, raakt ons wereldwijd. Fysiek, maar ook zeker economisch. Maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen, hebben veel invloed op ondernemingen. En dat roept vragen op. Valt het coronavirus bijvoorbeeld onder de dekking van je AOV? En krijg je een uitkering wanneer je (preventief) in quarantaine moet wegens het coronavirus? We hebben enkele veelgestelde vragen voor ondernemers onder elkaar gezet. 

Ik maak me zorgen over mijn gezondheid, wat moet ik doen?

Volg de actuele richtlijnen van het RIVM

Ik heb een AOV. Moet ik me ziekmelden als ik besmet ben met het coronavirus?

Wanneer je ziek bent door het coronavirus kun je je ziekmelden bij De Amersfoortse via het online formulier arbeidsongeschikt melden

Valt ziekte door het coronavirus onder de dekking van mijn AOV?

Heb je het coronavirus? Dan kan het zijn dat dit onder de dekking van je AOV valt. Dit hangt af van de ernst van de klachten. Je bent arbeidsongeschikt als we hebben vastgesteld dat je niet kan werken. Dit is afhankelijk van je klachten. In dat geval start de uitkering na de eigen risico periode. De duur van deze periode staat vermeld op je polisblad.

Krijg ik een uitkering wanneer ik (preventief) in quarantaine moet wegens het coronavirus?

Preventieve quarantaine valt niet onder de dekking van je arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Welke maatregelen neem ik voor mijn onderneming en werknemers?

Hiervoor verwijzen we je door naar de pagina met informatie over corona (maatregelen) voor werkgevers. 

Ik heb een afspraak staan met iemand van De Amersfoortse, gaat die afspraak door?

Als deze afspraak niet telefonisch kan plaatsvinden, gaat de afspraak nu niet door. We nemen contact met je op om af te stemmen welke mogelijkheden er zijn.

Meer informatie over het steunpakket voor ondernemers?

Boostz organiseerde een webinar over het steunpakket voor ondernemers samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Stichting MKB Financiering. Bekijk het webinar terug via onderstaande link.

Heeft u vragen over het Coronavirus en uw AOV? Neem dan contact op met de coronadesk van De Amersfoortse via 030 257 41 11 of uw adviseur.

Maatregelen Coronavirus voor ondernemers in beeld