Voorkom uitval en werk aan je duurzame inzetbaarheid

Wat is een AOV?

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) ben je verzekerd van inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Wanneer je niet kunt werken dus. Dat geldt ook voor een ongeval dat niet met werk te maken heeft of een zwangerschap. Je kan dus voor korte of langere tijd arbeidsongeschikt zijn. Een AOV is dan wel zo prettig, want als ondernemer of zzp’er ben je zelf verantwoordelijk voor een financieel vangnet wanneer je niet meer kunt werken. Wat zit er in een AOV en wat krijg je naast inkomen nog meer? Logische vragen waar we je graag een antwoord op geven.

Welke AOV je ook kiest, dit kun je verwachten:

Gelukkig kun je met een AOV en het juiste verzekerde bedrag ook tijdens arbeidsongeschiktheid zonder problemen je hypotheek of huur betalen en je dagelijkse boodschappen doen. Je verzekert je met een AOV dus tegen inkomstenverlies. Met een AOV kun je je eigen beroep verzekeren en ben je verzekerd van een vast inkomen.

Je eigen beroep is verzekerd

Kun je jouw eigen beroep niet meer uitoefenen? Vervelend, maar daar ben je met een AOV juist voor verzekerd. Zelfs als je nog wel kan werken binnen een ander beroep. Je verzekert dus het inkomen van jouw specifieke beroep, dit noem je ook wel beroepsarbeidsongeschiktheid. Wij beoordelen je arbeidsongeschiktheid altijd op basis van beroepsarbeidsongeschiktheid als je daarvoor kiest. Ook heb je de mogelijkheid om te kiezen voor passende arbeid. Vanaf het tweede jaar van arbeidsongeschiktheid wordt er niet alleen gekeken of je de werkzaamheden kunt uitvoeren die bij jouw beroep passen, maar ook of je nog ander werk kunt doen dat bij je opleiding of werkervaring past.

Je bent verzekerd van een vast inkomen

Wanneer je niet kan werken ben je met een AOV verzekerd van een vast inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Hoe hoog dat inkomen is, hangt natuurlijk af van het verzekerde bedrag en de mate van arbeidsongeschiktheid. Ben je 100% arbeidsongeschikt? Dan ontvang je een uitkering van het volledige bedrag waarvoor je verzekerd bent. Ben je voor 45% arbeidsongeschikt, dan ontvang je 50% van het verzekerd bedrag. 

Wat doet een AOV nog meer dan uitkeren?

Bij De Amersfoortse verzeker jij je ook van een prettige begeleiding bij re-integratie. Want sluit je een AOV bij ons af, dan kun je ook rekenen op hulp bij re-integratie én hulp om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Zo zorgen we er samen voor dat jij kunt blijven ondernemen.

Hulp bij re-integratie

Hulp bij re-integratie is een belangrijk onderdeel van een AOV. Want als je arbeidsongeschikt raakt, is het lastig om te bepalen hoe je je werk weer op gaat pakken. En hoe zorg je er eigenlijk voor dat je het daarna volhoudt? Wij bieden je een team van medisch en arbeidsdeskundige specialisten om je optimaal te begeleiden - ook als je nog niet arbeidsongeschikt bent. We helpen je zo goed en verantwoord mogelijk te herstellen, zodat je weer verder kan ondernemen.

Hulp bij het voorkomen van arbeidsongeschiktheid

Je wilt natuurlijk iets liever voorkomen, dan genezen. Het liefst ga je met plezier naar je werk en raak je helemaal niet arbeidsongeschikt. Binnen een AOV bieden we een uitgebreid pakket aan waarmee je arbeidsongeschiktheid kunt voorkomen. Zo kun je elk jaar, op het moment dat het jou uitkomt, anoniem een persoonlijke gezondheidscheck en een ‘APK’ voor ondernemers doen. Daarmee kom je te weten hoe jij en je bedrijf het doen. Handig als je wilt groeien. Door in een vroeg stadium bij ons aan de bel te trekken kan (langdurige) arbeidsongeschiktheid vaak voorkomen worden. Zo kun je ongestoord tijd en energie in je onderneming blijven steken.

Onze AOV gaat door waar andere verzekeringen stoppen

Met onze arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je dus niet alleen verzekerd van voldoende brood op de plank bij arbeidsongeschiktheid. Wij zorgen ook voor je:

Zo was er schipper Berend Oorburg. In de ijskou van januari zonk zijn schip in de Eemshaven. Een traumatische ervaring. Onze arbeidsdeskundige bracht hem in contact met een EMDR-psycholoog die hem van zijn trauma afhielp. Toen hij weer kon varen hield onze arbeidsdeskundige geregeld contact. Dat gaf Berend een fijn gevoel. Bekijk zijn verhaal.

Benieuwd welke AOV het beste bij jouw situatie past? Bekijk dan onze AOV's.