Voorkom uitval en werk aan je duurzame inzetbaarheid

Wat is een AOV?

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) ben je verzekerd van inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Wel zo veilig, want als ondernemer of zzp’er ben je zelf verantwoordelijk voor een financieel vangnet wanneer je onverhoopt niet meer kunt werken. Gelukkig kun je met een AOV ook tijdens arbeidsongeschiktheid zonder problemen je hypotheek of huur blijven betalen en je dagelijkse boodschappen doen. Maar wanneer ben je arbeidsongeschikt en wat krijg je naast inkomen nog meer bij een AOV? Logische vragen waar we je graag een antwoord op geven.

Wanneer ben ik arbeidsongeschikt?

Je bent arbeidsongeschikt als je door een medische oorzaak niet meer in staat bent om je eigen werk uit te voeren door een ongeval, lichamelijke- of psychische klachten.

Op het moment dat jij je arbeidsongeschiktheid meldt, gaat een team van deskundigen aan de slag om te bepalen of en in welke mate je arbeidsongeschikt bent. Maar nog belangrijker: we helpen je ook om weer aan de slag te gaan!

Wat doet een AOV nog meer dan uitkeren?

Naast een arbeidsongeschiktheidsuitkering kun je met een AOV ook rekenen op hulp bij re-integratie én hulp om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Zo zorgen we er samen voor dat jij kunt blijven ondernemen. Je krijgt bij arbeidsongeschiktheid een arbeidsongeschiktheidsuitkering, maar ook:

Hulp bij re-integratie

Hulp bij re-integratie is een belangrijk onderdeel van een AOV. Want als je arbeidsongeschikt raakt, is het lastig om te bepalen hoe je je werk weer op gaat pakken. En hoe zorg je er eigenlijk voor dat je het daarna volhoudt? Wij bieden je een team van medisch en arbeidsdeskundige specialisten om je optimaal te begeleiden. Zo helpen we je weer verder te ondernemen.

Lees meer over ons team van specialisten.

Hulp bij het voorkomen van arbeidsongeschiktheid

Het liefst ga je met plezier naar je werk en raak je helemaal niet arbeidsongeschikt. Ook daarbij helpt een AOV. Door in een vroeg stadium bij ons aan de bel te trekken kan (langdurige) arbeidsongeschiktheid vaak voorkomen worden. Bijvoorbeeld door een cursus mindfulness of een gezondheidscheck. Zo kun je ongestoord tijd en energie in je onderneming blijven steken.

Lees meer over onze preventieve diensten.

We hebben het beste met jou en je onderneming voor. En dat is opgemerkt: onze arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers is als beste van 2019 beoordeeld door MoneyView.

Benieuwd welke AOV het beste bij jouw situatie past? Bekijk dan onze AOV's.