Wanneer ben je arbeidsongeschikt?

Wanneer ben je arbeidsongeschikt?

Met een AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) heb je recht op een uitkering als je arbeidsongeschikt bent. Maar wanneer ben je nu precies arbeidsongeschikt? Ben je dat als je écht niets meer kunt? En moet het altijd fysiek zijn? Bij De Amersfoortse (en de meeste andere arbeidsongeschiktheidsverzekeraars) hanteren we het volgende:

Je bent arbeidsongeschikt als...

Je door een medische oorzaak voor tenminste 25% je werk niet kunt doen. Dit kan bijvoorbeeld komen door:
• een ongeval 
• lichamelijke klachten 
• psychische klachten


Klachten vaststellen

Het gaat er dus om in hoeverre je nog in staat bent om de werkzaamheden uit te voeren die horen bij jouw beroep. En dat een arts jouw beperkingen objectief en medisch heeft vastgesteld. Dit kan dus zowel fysiek zijn (bijvoorbeeld door een gebroken arm of been) als psychisch (bijvoorbeeld door een depressie).


Wat gebeurt er als je arbeidsongeschikt raakt?

Als je arbeidsongeschikt raakt of dreigt te worden, komt er veel op je af. Je zit vol vragen en je wilt weten wat je te wachten staat. Bij De Amersfoortse staat er direct een team van specialisten voor je klaar om jou zo goed mogelijk op te vangen.

Zo werkt het bij De Amersfoortse 


De mate van arbeidsongeschiktheid

Uitkeringsdrempel
Bij bijna alle arbeidsongeschiktheidsverzekeraars geldt dat je pas in aanmerking komt voor een uitkering als je voor meer dan 25% je werk niet meer kunt doen. Dit heet de uitkeringsdrempel. Je kunt er bij het sluiten van een AOV ook voor kiezen om deze drempel te verhogen. Je betaalt dan een lagere premie. Kies je bijvoorbeeld voor een uitkeringsdrempel van 80%, dan krijg je pas uitgekeerd als je voor meer dan 80% arbeidsongeschikt bent, en dus bijna niets meer kunt. 

Beroepsarbeidsongeschiktheid
Daarnaast wordt er nog gekeken naar het arbeidsongeschiktheidscriterium. In de meeste gevallen is dit beroepsarbeidsongeschiktheid. Dat betekent dat er gekeken wordt in hoeverre je nog in staat bent om de werkzaamheden uit te voeren die horen bij jouw beroep. Net zoals hierboven uitgelegd staat. 

Passende arbeid
Soms kun je ook kiezen voor passende arbeid. Dan wordt er niet alleen gekeken of je de werkzaamheden kunt uitvoeren die bij jouw beroep passen, maar ook of je nog ander werk kunt doen dat bij je opleiding en werkervaring past. Je wordt dan minder snel beoordeeld als arbeidsongeschikt, omdat er dus breder wordt gezocht naar een geschikte oplossing. Je kunt voor passende arbeid kiezen als je minder premie wilt betalen. En als je het niet erg vindt om bij arbeidsongeschiktheid eventueel voor een ander beroep te kiezen, dat past bij je opleiding en werkervaring.