De Specialisten | De Amersfoortse

Dit team helpt je bij arbeidsongeschiktheid

Ziek thuis zitten, dat wil eigenlijk niemand. Als je ziek bent, wil je goed begeleid worden. En geen zorgen hebben over geld. Daarvoor ben je verzekerd bij De Amersfoortse. Zodra je arbeidsongeschikt raakt of dreigt te raken staat er een team van professionals voor je klaar. We stellen ze graag aan je voor.

Als een van de weinige verzekeraars in Nederland hebben we veel specialisten zelf in dienst. Daarmee hebben we niet alleen een schat aan ervaring in eigen huis, het maakt ook dat we sneller kunnen schakelen. Bovendien zit er weinig ruis op de lijn tussen de verschillende specialisten. Zo kunnen we jou dus snel en deskundig helpen. Dit zijn de mensen die jou bijstaan:

Alles wat je wilt weten over de specialisten die jou begeleiden

 • De claimbeheerder 

  De claimbeheerder is jouw vaste contactpersoon. Daar kun je terecht met al je vragen. Hij houdt regelmatig contact met je. Door goed op de hoogte te blijven van jouw situatie, kan hij je optimaal begeleiden en de juiste hulp bieden. Je krijgt van hem te horen voor hoeveel procent je arbeidsongeschikt bent. Daarnaast zorgt hij dat jij je uitkering krijgt. Dat doet hij in overleg met onze medische dienst en onze arbeidsdeskundige. De claimbeheerder zorgt voor de afstemming tussen onze deskundigen.

 • De arbeidsdeskundige

  In de meer complexe situaties komt de arbeidsdeskundige bij jou op bezoek, thuis of op je werk om te kijken hoe we jou het beste kunnen helpen. Hij vraagt naar je werkzaamheden en de belemmeringen die je daarbij ervaart. Zo bekijkt hij jouw mate van arbeidsongeschiktheid. Ook bekijkt hij je mogelijkheden om terug te keren naar je werk en komt met oplossingen. De arbeidsdeskundige adviseert en rapporteert aan de claimbeheerder. Op advies van de arbeidsdeskundige kunnen wij je helpen door een gespecialiseerde hulpverlener in te zetten. Onze arbeidsdeskundigen maken daarbij gebruik van ons netwerk van re-integratieprofessionals en preventiespecialisten. Daarmee werken wij al jaren samen. Denk bijvoorbeeld aan een ergonoom die jouw werkplek verbetert. Of aan een coach die jou met je bedrijf helpt.
   
  Bekijk wat een arbeidsdeskundige voor jou kan betekenen
 • De medische dienst

  De medische dienst bestaat uit medisch adviseurs en medisch behandelaars. Iedereen werkt er onder het medisch beroepsgeheim. De medische adviseur is een arts en krijgt ondersteuning van een medisch behandelaar. Deze medisch behandelaar vraagt in opdracht van de medisch adviseur gegevens op over je gezondheid bij je huisarts of specialist. Dat verwerkt de medisch behandelaar zodat de medisch adviseur een advies kan uitbrengen over jouw gezondheidstoestand. En de invloed daarvan op je werk. 

  Belangrijk om te weten is dat niemand bij de medische dienst gegevens uit jouw medische dossier deelt met andere collega’s bij De Amersfoortse. De medisch adviseur neemt bijvoorbeeld wel deel aan de overleggen met je arbeidsdeskundige en je claimbeheerder wanneer je arbeidsongeschikt bent. Maar alleen om te adviseren met welke diensten en middelen wij jou het beste kunnen ondersteunen. 
 • De onafhankelijke arts

  Soms heeft onze medische dienst meer medische informatie nodig om jouw arbeidsongeschiktheid te bepalen. Daarom kan onze medisch adviseur je vragen om een onafhankelijke arts bij jou in de buurt te bezoeken. Dit kan een huisarts zijn die niet jouw eigen huisarts is of een medisch specialist. Deze arts stelt je vragen en doet soms verder onderzoek. Daarvan maakt deze arts dan een rapport voor onze medische dienst. Als je dat wilt, krijg je een kopie van dit rapport.