Flexibele AOV | De Amersfoortse

Onze diensten die arbeidsongeschiktheid helpen voorkomen

Voor je inkomsten vertrouw je als ondernemer volledig op je lichaam, geest èn je bedrijf. Dus als er iets niet lekker loopt door stress, een ongezonde leefstijl of gedoe op het werk, dan zit je daar niet op te wachten. Daarom staan we altijd voor je klaar met onze kennis, ervaring en een aantal slimme diensten die je helpen om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. 

Preventie op basis van 50 jaar ervaring

In 1963 brachten wij als eerste in Nederland een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers op de markt. Sindsdien hebben wij enorm veel ervaring opgedaan met het voorkomen van arbeidsongeschiktheid. Daarom krijgen ondernemers bij onze AOV's een uitgebreid pakket om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Voor de diensten van ons preventieprogramma geldt:

 • Vertrouwelijkheid: Jouw privacy is gewaarborgd. Alle informatie die jij deelt met de Persoonlijke Gezondheidscheck, via OndernemerPlus of via de Stresstest is niet tot jou te herleiden.
 • Vrijblijvendheid: Jij bepaalt zelf of je gebruik wilt maken van ons preventieprogramma. Of je er nu wel of geen gebruik van maakt, de uitkomst van de onderzoeken, enquêtes of gesprekken hebben geen invloed op jouw premie of je risicoprofiel.

Waar kun je allemaal gebruik van maken?

 • 1. Bel ons zodra jij je zorgen maakt over je gezondheid

  Maak jij je zorgen over je gezondheid of over je bedrijf? Dan kun je ons altijd bellen. Maak daar gebruik van. Want we kunnen je vaak op verschillende manieren helpen. Schroom dus niet. Het is zowel in jouw als in ons belang als we jouw arbeidsongeschiktheid kunnen voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld advies krijgen van een arbeidsdeskundige over jouw situatie. Vertel ons dus wat je wilt delen:

 • 2. Doe geregeld de Stresstest

  Burn-out is de meest voorkomende werkgerelateerde ziekte. Vaak is stress een prima middel om gefocust te blijven. Zolang je daarna maar tijd neemt om te ontspannen. Want als je te lang te veel stress ervaart, kun je langzaamaan naar een burn-out toewerken. Vaak gaat dat onbewust. Doe daarom regelmatig onze test.

 • 3. Maak gebruik van de persoonlijke gezondheidscheck

  De meeste ondernemers zijn zich niet bewust van de effecten van hun levensstijl op hun gezondheid. Daarom krijg je 1 keer in de 3 jaar van ons een aanbod om een Persoonlijke Gezondheidscheck te doen. Daarmee breng je jouw gezondheidsrisico’s in kaart en krijg je praktische adviezen op maat. Zo houd je beter grip op je gezondheid. 

  Stap 1: Vul de online vragenlijst in
  Je ontvangt een gebruikersnaam en wachtwoord. Daarmee vul je online een vragenlijst in over je leefstijl en gezondheid. Bijvoorbeeld vragen over beweging, je eet- en drinkpatroon, bloeddruk, cholesterol, erfelijkheid, lengte en gewicht. Ook krijg je vragen hoe je zelf aan de slag zou willen gaan als je jouw leefstijl zou willen veranderen. Met het beantwoorden van alle vragen ben je ongeveer 30 minuten bezig. Je kunt altijd tussentijds stoppen en op een later tijdstip weer verder gaan.

  Stap 2: De thuistest
  Je krijgt op je thuisadres de checkbox. Daarin zitten de materialen en instructies voor het uitvoeren van de vingerprik en urinetest. Je kunt de tests uitvoeren wanneer het jou uitkomt. De gemeten waarden geef je online door.

  Stap 3: Persoonlijk gezondheidsadvies

  Zodra je alle vragen hebt beantwoord en de meetwaarden hebt doorgegeven, ontvang je jouw persoonlijke gezondheidsrapport. Hierin lees je hoe je ervoor staat,  wat je al goed doet en wat je beter kunt doen. Je krijgt praktische adviezen om gezonder te leven. Daarbij krijg je meteen links naar websites, organisaties of hulpverleners die je hierbij kunnen helpen. 

  De uitkomsten zijn strikt vertrouwelijk
  Niemand van De Amersfoortse krijgt inzicht in jouw persoonlijke gezondheidscheck. Dus of je nu wel of geen gebruik maakt van dit aanbod: het heeft geen gevolgen voor de dekking of premie van je verzekering.

 • 4. Doe de check: ken jezelf als ondernemer

  Zelfkennis is een van de belangrijkste eigenschappen van een succesvolle ondernemer. Daarom krijg je 1 keer in de 3 jaar een aanbod van ons om samen met een coach van OndernemenPlus jouw ondernemersprofiel in kaart te brengen. Daarmee krijg je beter zicht op jouw sterke kanten als ondernemer. En op je mindere natuurlijk. Zo haal je het beste uit jezelf:

  Stap 1: Je vult een online vragenlijst in
  Deze vragen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen en helpen je inzicht te krijgen in jouw kwaliteiten als ondernemer. 

  Stap 2: Lees het rapport met de uitkomst
  In het rapport staat een analyse van jouw ondernemerskwaliteiten en je mogelijke verbeterpunten.

  Stap 3: Je bespreekt de uitkomst met een coach van OndernemenPlus
  De coach van OndernemenPlus licht jouw ondernemersprofiel toe. Je coach: 

  • vertelt je wat je sterke kanten zijn
  • vertelt je wat je aandachtspunten zijn
  • vertelt je wat jouw eventuele uitvalrisico’s zijn
  • geeft je advies over je persoonlijke ontwikkeling 
  • geeft je een rapport mee waarin je alles rustig kunt nalezen.

  De uitkomsten zijn strikt vertrouwelijk
  Niemand van De Amersfoortse krijgt inzicht jouw persoonlijke ondernemersprofiel. Dus of je nu wel of geen gebruik maakt van dit aanbod: het heeft geen gevolgen voor de dekking of premie van je verzekering.

  Nu alvast jouw ondernemersprofiel in kaart brengen? 
  Heb je als ondernemer een AOV bij De Amersfoortse afgesloten? Dan krijg je 1 keer in de 3 jaar het aanbod om je ondernemersprofiel in kaart brengen. Wil je niet wachten? Dan kun je ook eerder deelnemen. Bel ons tijdens kantoortijden op (033) 464 2885. 

 • 5. Doe een 'APK' voor je onderneming

  Gaat het goed met je onderneming? Dan gaat het meestal ook goed met jou. En andersom. Daarom nodigen we je 1 keer in de 3 jaar uit om je gehele onderneming tegen het licht te houden. Met een korte en krachtige analysemethode krijg je snel zicht in je bedrijfssituatie. En komen er heldere verbeterpunten naar voren. Je krijgt ook persoonlijke tips om nog succesvoller te ondernemen.

  Stap 1: Je vult een online vragenlijst in 
  Maak een account aan met je inlogcode die je van ons krijgt en beantwoord de meerkeuzevragen. Je bent hier ongeveer 25 minuten aan kwijt.

  Stap 2: Lees het rapport met de uitkomst 
  In het rapport lees je een analyse over de sterke kanten van jouw onderneming en de mogelijke verbeterpunten.

  Stap 3: Je bespreekt de uitkomst met een coach van OndernemenPlus 
  Je bespreekt het rapport met een ervaren ondernemerscoach op een locatie naar keuze. Deze coach licht jouw ondernemingsprofiel toe. Je coach: 

  • vertelt je wat de sterke kanten zijn van je bedrijfsvoering
  • vertelt je wat je aandachtspunten in je bedrijfsvoering zijn 
  • vertelt je wat de eventuele risico’s van je bedrijf zijn
  • geeft je advies over de organisatie van je onderneming
  • geeft je een rapport mee waarin je alles rustig kunt nalezen.

  De uitkomsten zijn strikt vertrouwelijk 
  Niemand van De Amersfoortse krijgt inzicht in jouw ondernemingsprofiel. Dus of je nu wel of geen gebruik maakt van dit aanbod: het heeft geen gevolgen voor de dekking of de premie van je verzekering.

  Nu alvast jouw ondernemingsprofiel in kaart brengen? 
  Heb je als ondernemer een AOV bij De Amersfoortse afgesloten? Dan krijg je 1 keer in de 3 jaar het aanbod om je ondernemingsprofiel in kaart brengen. Wil je niet wachten? Dan kun je ook eerder deelnemen. Bel ons tijdens kantooruren op (033) 464 2885.

Wil je meer mogelijkheden om gezond te blijven?
Heb je een AOV 2.5, AOV of Flexibele AOV van De Amersfoortse? Dan kun je eenvoudig jouw AOV uitbreiden naar de Doorgaanverzekering. Dan breid je jouw AOV uit met de zorgverzekering van De Amersfoortse met 100% vrije zorgkeuze. Naast de dekking van je zorgverzekering krijg je er jaarlijks deze extra preventiemiddelen bij:

 • Een uitgebreider Preventief Medisch Onderzoek bij Meditel
 • De griepprik
 • Onbeperkt fysiotherapie
 • Extra psychologische zorg