Flexibele AOV | De Amersfoortse

Onze Flexibele AOV

Soms heb je een topjaar terwijl er het andere jaar praktisch niets binnenkomt. Zeker in zo’n minder goed jaar wil je niet vastzitten aan een prijzige verzekering. Speciaal voor die ondernemers hebben we een AOV ontwikkeld die maximaal flexibel is. Daarmee heb je maximale vrijheid en toch de best mogelijke dekking en begeleiding bij arbeidsongeschiktheid. 

Is onze Flexibele AOV iets voor jou?

Als je zelfstandig ondernemer bent met personeel of zzp’er.  

Als je nergens aan vast wil zitten.

Als je je verzekering vaak wil aanpassen aan je situatie.

Als je een AOV wil sluiten in de 5 jaar vóórdat je de eindleeftijd van jouw beroep hebt bereikt.

Hoe zit onze Flexibele AOV in elkaar?

 • Zekerheid, zonder dat je eraan vastzit

  Je verzekert flexibel je inkomen en altijd goede zorg als je arbeidsongeschikt raakt 

  Als je voor onze Flexibele AOV kiest, kies je voor zekerheid zonder dat je er aan vast zit. Je bepaalt namelijk zelf je contractduur: van direct opzegbaar zonder opzegtermijn tot 1 jaar, 3 jaar of 5 jaar. Na afloop is het contract op elk gewenst moment op te zeggen. Een maand later stopt dan je AOV. Binnen je contract is dit je dekking:

  • Je kunt altijd gebruik maken van ons uitgebreide pakket van diensten om te voorkomen dat je arbeidsongeschikt raakt.
  • Maak je je zorgen over je gezondheid of je bedrijf? Dan kun je advies en ondersteuning krijgen van ons team van arbeidsdeskundigen en medisch adviseurs. Dus ook ruim voordat je arbeidsongeschikt wordt.
  • En raak je daadwerkelijk arbeidsongeschikt? Dan is je inkomen verzekerd zoals je dat op dat moment hebt geregeld. Daarnaast krijg je de best mogelijke ondersteuning. Samen met jou bekijken we hoe jij op een verantwoorde manier weer aan het werk kunt gaan.

 • Stel je Flexibele AOV op maat samen

  Samen met je adviseur kun je de dekking van je Flexibele AOV snel aanpassen wanneer je maar wilt. Daarmee regel je direct dat je premie hoger of lager wordt. Dit kun je allemaal aanpassen zolang je de afgelopen 6 maanden niet arbeidsongeschikt bent geweest: 

  Pas je verzekerde bedrag aan

  • Je kunt een inkomen verzekeren tot 90% van je huidige inkomen met een maximum tot € 180.000. 
  • Je kunt je verzekerde bedrag altijd op elk moment verlagen. 
  • Zolang je niet arbeidsongeschikt bent, kun je jouw verzekerde bedrag op elk moment verhogen. Dit mag 1 keer per jaar met maximaal 10% zonder gezondheidsvragen.Wil je het verzekerde bedrag vaker verhogen of met meer dan 10% naar boven aanpassen? Dan moet je medische vragen beantwoorden. 

  Pas het aantal wachtdagen aan

  • Je kunt zelf bepalen hoeveel dagen je wilt wachten op je eerste uitkering. Je kunt kiezen uit een wachttijd van 14, 30, 60, 90, 180, 365 of 730 dagen.
  • Wil je het aantal wachtdagen verhogen? Dan hoef je de gezondheidsvragen niet te beantwoorden. Je premie gaat dan omlaag. 
  • Je kunt ook altijd het aantal wachtdagen verlagen.  Je moet dan wel een aantal vragen over je gezondheid beantwoorden. Je premie gaat dan omhoog.

  Verander de drempel waarbij we gaan uitkeren

  • Je kunt regelen vanaf welk arbeidsongeschiktheidspercentage je een uitkering wilt ontvangen. Standaard keren we uit vanaf 25% arbeidsongeschiktheid. Maar je kunt ook kiezen voor een drempel van 45%, 55%, 65% of 80%. Hoe hoger de drempel, hoe lager je premie. 
  • Je kunt altijd je uitkeringsdrempel verhogen. Je hoeft daarvoor geen gezondheidsvragen te beantwoorden. Je premie gaat dan omlaag.
  • Je kunt ook altijd je uitkeringsdrempel verlagen. Je moet dan wel een aantal gezondheidsvragen beantwoorden. Je premie gaat dan omhoog.

  Pas je eindleeftijd aan

  • Standaard is de eindleeftijd voor onze Flexibele AOV 67 jaar. Heb je een van de zwaardere beroepen, zoals stukadoor of kapper? Dan is de eindleeftijd 55 of 60 jaar. Welke eindleeftijd voor jouw beroep geldt, kun je navragen bij je adviseur.
  • Kies je voor een lagere eindleeftijd dan de standaard? Dan betaal je minder premie. Maar moet je ook langer tot je AOW kunnen rondkomen van je eigen geld of andere inkomsten.
  • Wil je de eindleeftijd verhogen? Dan moet je enkele korte gezondheidsvragen beantwoorden. Je premie gaat dan omhoog.
  • Wil je de eindleeftijd verlagen? Dan hoef je geen gezondheidsvragen te beantwoorden. Je premie gaat dan omlaag.

  Pas stijging van je verzekerde bedrag en je uitkering aan

  • Je kunt altijd regelen dat jouw verzekerde bedrag gelijk blijft of dat wij het bedrag jaarlijks laten meestijgen met de CBS loonindex.
  • Je kunt ook altijd regelen dat wij jouw uitkering jaarlijks verhogen. Je kunt daarbij kiezen tussen een verhoging op basis van het CBS loonindex cijfer of op basis van 3%.
  • Wil je jouw verzekerde bedrag of uitkering (meer) laten meestijgen? Dan moet je enkele korte gezondheidsvragen beantwoorden. Je premie gaat dan omhoog.
  • Wil je jouw verzekerde bedrag of uitkering minder (of niet) laten meestijgen? Dan hoeft je geen gezondheidsvragen te beantwoorden. Je premie gaat dan omlaag.

 • Ervaringen uit de praktijk

  Vooral voor ondernemers die de touwtjes graag in eigen handen houden
  In dit soort gevallen is het prettig als je een Flexibele AOV hebt:

  • Tess is net klaar met haar opleiding en begint haar eigen conceptstore. Ze wil zich graag verzekeren want zij weet uit haar omgeving, dat iedereen arbeidsongeschikt kan worden. Omdat ze nog niet weet of ze door het hele jaar voldoende verdient wil ze eerst een AOV die dagelijks opzegbaar is.
  • Maarten is sportarts van een eredivisieploeg. Hij krijgt deels per wedstrijdcyclus betaald. Het ene jaar presteert de ploeg matig en is het seizoen kort. Het andere jaar speelt de ploeg ook Europees voetbal zodat het seizoen extra lang wordt. Maarten wil dus een arbeidsongeschiktheidsverzekering waarbij het verzekerde bedrag snel aangepast kan worden.
  • Als agrariër is Herman gewend dat hij het ene jaar veel meer verdient dan het andere jaar. Hij wil dus een arbeidsongeschiktheidsverzekering waarbij hij zijn bedrag kan aanpassen. En omdat zijn broer onlangs arbeidsongeschikt is geworden, zoekt Herman nu ook een betrouwbare partij die hem de best mogelijke begeleiding en ondersteuning biedt.

Wat maakt een AOV bij De Amersfoortse zo goed?

 • Jouw 3 garanties

  Bij De Amersfoortse geloven we in de best mogelijke zorg:

  • We zijn er voor je. Ook als het goed met je gaat. We helpen je graag met een uitgebreid pakket waarmee je arbeidsongeschiktheid kunt voorkomen. En wat je ook met ons deelt via deze diensten, het heeft nooit gevolgen voor je premie. 
  • We kijken graag hoe we je ècht kunnen helpen. Iedereen reageert anders op arbeidsongeschiktheid. Wij kijken wat jij nodig hebt om de draad weer op te kunnen pakken. Dat is onze insteek. En dat is ook wat ondernemers over ons vertellen.
  • Er staan bijna 100 specialisten voor je klaar. Onze specialisten hebben een medische, verpleegkundige of arbeidsdeskundige achtergrond. Met een schat aan ervaring kunnen ze jou snel en deskundig adviseren. Zo zijn we als geen ander in staat om jou zo goed mogelijk te helpen bij het voorkomen van arbeidsongeschiktheid, complexe problemen met je bedrijf, wachtlijsten in de zorg of als je daadwerkelijk arbeidsongeschikt raakt.

 • We zijn opgericht door een ideële ondernemer

  We doen de dingen graag anders bij De Amersfoortse
  Dat komt door onze oprichter, Cornelis van der Vlies. Die zegde in 1938 zijn baan op om een nieuwe zorgverzekeraar te beginnen: Het Wit-Blauwe Kruis. Gewoon vanuit zijn eigen huis in Amersfoort. 

  Cornelis geloofde in de best mogelijke zorg
  Als ideële ondernemer zwom Cornelis graag tegen de stroom in. Niet alleen liet hij een deel van de winst terugvloeien naar ziekenhuizen. Hij geloofde ook niet in goedkoop, goedkoper, goedkoopst, zoals de meeste verzekeraars van zijn tijd. Cornelis geloofde vooral in de best mogelijke zorg voor mensen die dat nodig hebben.

  Uitvinder van nieuwe zekerheden
  Cornelis bedacht aan de lopende band nieuwe zekerheden, zoals dat zijn Wit-Blauwe Kruis je polis nooit zou opzeggen bijvoorbeeld, ook al lag je heel vaak in het ziekenhuis. En zo vond hij ook de indexering van de dekking uit. Met dit soort nieuwe zekerheden konden we steeds beter voor mensen zorgen. 

  Onze AOV’s passen helemaal in deze traditie
  Want sinds wij in 1963 als een van de eersten een AOV voor ondernemers introduceerden hebben we onze AOV’s steeds verder verbeterd. Lees ons hele verhaal

 • Door MoneyView beoordeeld als beste AOV van Nederland

  Waarom scoren wij zo hoog?
  Wat voor ons logisch is, blijkt bijzonder in de markt:

  • Zolang je bij ons verzekerd bent, mag je jouw verzekerde bedrag verhogen. We kijken daarbij niet naar je leeftijd.
  • Ben je arbeidsongeschikt? En heb je gekozen voor indexering van je verzekerde bedrag? Dan blijven we dat bedrag gewoon indexeren tijdens je arbeidsongeschiktheid. Zodra je dus hersteld bent, ben je nog steeds verzekerd op basis van een meegegroeid verzekerd bedrag.
  • We hebben een relatief hoge maximum aanvangsleeftijd. Normaal mag je bij ons tot je 62ste nog een AOV afsluiten. Je kunt jezelf dan nog verzekeren tot je 67ste. Heb je een zwaarder beroep zoals kapper of stukadoor? Dan mag je bij ons tot je 50ste of 55ste een AOV afsluiten. Je kunt jezelf dan nog verzekeren tot maximaal je 55ste of 60ste.
  • Voeren wij aanpassingen in onze voorwaarden door die gelden voor al onze verzekerden met een AOV? Denk aan premieverhogingen of verslechterende voorwaarden. Dan gelden die aanpassingen niet voor jou als je op dat moment arbeidsongeschikt bent. Pas als je weer 100% herstelt bent, gaan deze wijzigingen ook voor jou gelden.

  Zo vergelijkt MoneyView
  MoneyView legt de polisvoorwaarden van alle AOV’s in Nederland naast elkaar. Elke voorwaarde krijgt 4 of 5 punten als deze beter is dan de standaard in de markt. Een 3 als een kenmerk standaard is. En een 2 of 1 als een voorwaarde slechter is dan wat standaard is in de markt.

  Bekijk het verslag

Wat vergoedt je Flexibele AOV wel en niet?

 • De uitgebreide dekking van onze AOV's

  Je kunt kiezen uit 3 AOV's:

  Meest flexibel
  AOV 2.5

  Meest gekozen door ondernemers met een vrij stabiel inkomen

  • Zeer betaalbare AOV
  • Op maat samenstellen tot € 50.000
  • Uitkering en ondersteuning tot 2 of 5 jaar
  • Ondersteuning met bij- en omscholing
  Goedkoopst
  AOV

  Meest gekozen door starters en zzp’ers met een inkomen tot € 50.000

  • Ruime dekkingen
  • Op maat samenstellen
  • Lange uitkeringsduur
  • Hulp en advies zodra jij je zorgen maakt over je gezondheid of je bedrijf
  Meest gekozen
  Flexibele AOV

  Meest gekozen door ondernemers die hun AOV altijd willen kunnen aanpassen

  • Je dekkingen altijd aanpassen
  • Op maat samenstellen
  • Lange uitkeringsduur
  • Keuze uit contractsduur
  • Hulp en advies zodra jij je zorgen maakt over je gezondheid of je bedrijf
 • Is onze Flexibele AOV iets voor jou?

  Geschikt Niet geschikt
  Als je zzp’er bent of zelfstandig ondernemer met personeel Als je een AOV wilt sluiten in de 5 jaar vóórdat je de eindleeftijd van jouw beroep hebt bereikt.
  Als je directeur-grootaandeelhouder bent.Als je een sterk wisselend inkomen hebt Als je statutair directeur bent die verplicht is verzekerd voor de werknemersverzekeringen
  Als je nergens aan vast wil zitten Als je een werknemer wilt verzekeren. Daarvoor zijn de Verzuimverzekering 0-2 jaar of de Inkomensverzekering 0-12 jaar
  Als je met je AOV zeker wilt zijn van de best mogelijke begeleiding bij arbeidsongeschiktheid  
  Als je beroepsarbeidsongeschiktheid wilt verzekeren  
  Als je hulp wilt om te voorkomen dat je door arbeidsongeschiktheid uitvalt  
 • Wanneer ben je niet verzekerd?

  • Als je arbeidsongeschikt wordt door een kwaal, klacht of ziekte die we hebben uitgesloten op basis van jouw medische verleden
  • Als je de arbeidsongeschiktheid opzettelijk hebt veroorzaakt
  • Als je arbeidsongeschikt wordt door gebruik van alcohol of drugs
  • Als je arbeidsongeschikt wordt door gebruik van geneesmiddelen en je je daarbij niet hebt gehouden aan het voorschrift van de arts
  • Als je arbeidsongeschikt raakt door opzet, roekeloosheid en een ernstige mate van schuld 
  • Als je arbeidsongeschikt raakt tijdens een misdrijf gepleegd door jou of als je in de gevangenis zit
  • Als je schade hebt door zaken als oorlogen, opstanden, oproer of een kernramp
  • Als je fraudeert

  Wil je precies weten hoe het zit? Lees dan de voorwaarden. Of neem contact op met je adviseur.

 • Polisvoorwaarden Flexibele AOV

Wat kost een Flexibele AOV?

 • Bereken je persoonlijke premie

  Hoeveel kost een flexibele arbeidsongeschiktheidsverzekering?
  Hoe meer je verzekert, hoe hoger je premie. En andersom. Ga dus altijd goed na of de dekking van je verzekering past bij wat je nodig hebt. Daarnaast berekenen wij je premie op basis van:

  • Je leeftijd
  • Je beroep en je werkzaamheden
  • Je gezondheid

  Hoeveel premie betaal je voor je Flexibele AOV?

  • Je kunt alvast een indicatie van je premie berekenen.
  • Je krijgt 5% korting op je Flexibele AOV als je ook een zorgverzekering bij De Amersfoortse afsluit.
  • Je betaalt een premie per maand, kwartaal, halfjaar of jaar.
  • Je verzekeringsadviseur rekent graag je persoonlijke premie voor je uit. 
  • De premie kan tijdens de looptijd van je verzekering veranderen. Bijvoorbeeld doordat je ouder wordt of als je het verzekerde bedrag aanpast. Maar ook een wetswijziging kan je premie doen stijgen of dalen.

 • Krijg flinke korting

  Krijg aanvangskorting op je Flexibele AOV
  Heb je nog geen AOV van De Amersfoortse? Dan kun je kiezen voor een doorlopende korting van 7,5% over de gehele looptijd of voor een hogere korting in de eerste 3 jaar, namelijk: 

  • 30% korting in het 1e jaar
  • 20% korting in het 2e jaar
  • 10% in het 3e jaar

  Kijk of jouw beroep of branche korting krijgt
  Bepaalde beroepen en branches krijgen korting of andere voordelen. Vraag jouw adviseur of jij daarvoor in aanmerking komt.

  Krijg als startende ondernemer korting op je Flexibele AOV 
  Ben je een startende ondernemer en jonger dan 36? Dan krijg je de eerste 3 jaar ook een extra starterskorting van 10% bovenop je andere kortingen.

  Nog meer voordeel? Zet je Flexibele AOV om in een Doorgaanverzekering
  Met onze Doorgaanverzekering sluit je een AOV èn een zorgverzekering bij ons af. Daar krijg je dan de Doorgaanmodule bij. Met deze combinatie kunnen wij beter voor je zorgen en arbeidsongeschiktheid voorkomen. Vandaar dat we je een flinke korting kunnen geven:

Hoe sluit je onze Flexibele AOV af?

 • Via een onafhankelijk adviseur

  Onze Flexibele AOV sluit je af bij een adviseur
  Een arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Amersfoortse sluit je af bij een onafhankelijk verzekeringsadviseur. Die kan veel beter inschatten wat goed werkt voor jou. En dat vinden we belangrijk bij De Amersfoortse. Zo weet je tenminste zeker dat precies verzekerd is wat nodig is. Niets meer, niets minder. Bovendien neemt je adviseur jou veel administratieve zaken uit handen. Zo kun jij je beter concentreren op je werk.

 • Brochures en extra informatie Flexibele AOV

Verzekeringskaart

Flexibele AOV