Wat is de eindleeftijd bij een AOV?

De eindleeftijd van een arbeidsongeschiktheidsverzekering bepaalt tot wanneer je verzekerd bent én tot wanneer je maximaal een uitkering ontvangt als je arbeidsongeschikt bent. Vaak is dit tot de pensioengerechtigde leeftijd (ook wel AOW-leeftijd genoemd). 

Uitleg eindleeftijd

Eindleeftijd kiezen

Momenteel is de AOW-leeftijd 67 jaar en 3 maanden. Maar je kunt ook kiezen voor een eerdere eindleeftijd, zoals 55 of 60 jaar. Hierdoor betaal je dan minder premie. Bij sommige AOV's en in sommige situaties is het ook mogelijk om een latere eindleeftijd te kiezen. De maximale eindleeftijd bij De Amersfoortse is nu 68 jaar. 

Het is niet altijd mogelijk om zelf de eindleeftijd te bepalen. Als je een fysiek zwaar beroep hebt, geldt bij sommige AOV’s een gemaximeerde eindleeftijd, van bijvoorbeeld 60 jaar. Dit heeft te maken met het risico op arbeidsongeschiktheid dat dit beroep op hogere leeftijd met zich meebrengt.

Uitleg beroepsklasse

Heb jij een zwaar beroep?

De Amersfoortse heeft speciaal voor mensen met een fysiek zwaar beroep de Langer mee AOV. Deze arbeidsongeschiktheidsverzekering maakt het mogelijk dat ook jij op een betaalbare manier tot de eindleeftijd verzekerd kunt zijn.