AOV | De Amersfoortse

Verzekeringen voor medisch specialisten

Als medisch specialist heb je een drukke baan met grote verantwoordelijkheid. Je wilt het beste voor je patiƫnten en hebt soms ook nog te maken met onregelmatige werktijden. Het is belangrijk dat je zelf gezond blijft. Maar wat als je toch ziek wordt? Of bijna overspannen? Een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij De Amersfoortse kan interessant zijn voor jou als medisch specialist.

Met een AOV ben je verzekerd voor arbeidsongeschiktheid. Zo krijg je een vervangend inkomen als je ziek wordt. Verder heeft De Amersfoortse een uitgebreid preventieprogramma. En een team van arbeidsdeskundigen dat je graag helpt om uitval te voorkomen. Raak je toch arbeidsongeschikt? De Amersfoortse is ook gespecialiseerd in re-integratie. Zo helpen we je zo snel mogelijk weer aan het werk. 

Alles wat je wilt weten over onze AOV's

 • Voordelen van onze AOV voor medici

  • Ben je een vrijgevestigde medisch specialist? Erkend en geregistreerd door de Medisch Specialisten Registratie Commissie (MSRC)? En geen tandarts, huisarts of dierenarts? Dan krijg je 25% premiekorting* op  een AOV of Flexibele AOV van De Amersfoortse. Dit is een doorlopende korting, in plaats van de reguliere starterskorting.
  • Ben je een snijdend medicus? Dan ben je ook verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid als je besmet raakt met het hepatitisvirus of de MRSA-bacterie, en je daardoor je werkzaamheden niet meer mag uitvoeren volgens de richtlijnen die gelden voor jouw beroepsgroep.
  • Ben je bang om uit te vallen, bijvoorbeeld door fysieke klachten of stress? Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Amersfoortse heb je recht op onze preventiediensten. En op hulp van onze arbeidsdeskundigen. 
  • Uniek: verzeker tot 90% van je inkomen.
 • Vast en flexibel: je kiest wat past bij jou

  Onze arbeidsongeschiktheidsverzekeringen hebben vaste en flexibele dekkingen. Die kun je zelf kiezen. Zo kun je je AOV helemaal afstemmen op jouw situatie. Lees hier meer informatie over de verschillende dekkingen.

 • Hoe sluit je de AOV af?

  Een arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Amersfoortse sluit je af bij een onafhankelijk verzekeringsadviseur. Die kan veel beter inschatten wat goed werkt voor jou. En dat vinden we belangrijk bij De Amersfoortse. Zo weet je tenminste zeker dat precies verzekerd is wat nodig is. Niets meer, niets minder. Bovendien neemt je adviseur jou veel administratieve zaken uit handen. Zo kun jij je beter concentreren op je werk.

 • Voorwaarden lidmaatschap

  Voor de 25% doorlopende premiekorting is het nodig dat je:

  • Een vrijgevestigde medisch specialist bent.
  • Erkend en geregistreerd bent door de Medisch Specialisten Registratie Commissie (MSRC).
  • Géén huisarts, tandarts of dierenarts bent.

 • Preventieprogramma

  Ben je bang om uit te vallen, bijvoorbeeld door fysieke klachten of stress? Ook dan is De Amersfoortse er voor je. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering heb je altijd recht op onze preventiediensten. Of hulp van onze arbeidsdeskundigen. Kijk voor meer informatie op onze preventiepagina.

 • Wat doe je als je arbeidsongeschiktheid wordt?

  Word je (deels) arbeidsongeschikt? Dan kun je dat online melden bij ons. Hoe dit werkt en wat hierbij belangrijk is om te weten hebben we overzichtelijk voor je uitgelegd.

  Wij helpen je hierna graag zo goed en snel mogelijk te re-integreren, zodat je weer kunt doorgaan met je goede werk.

 • Doorgaanverzekering

  Combineer je een AOV en een Zorgverzekering? Dan noemen wij dat een Doorgaanverzekering. Je krijgt dan nog meer voordelen en extra’s, zoals korting op je zorgverzekering en 5% extra korting op je AOV. Bovendien kunnen onze Doorgaanexperts je snel helpen als je zorg nodig hebt.

  Onze zorgverzekering

  Met onze restitutiepolis zorgverzekering van De Amersfoortse kies je zelf naar welke zorgverlener je gaat omdat je vrije zorgkeuze hebt. Bij De Amersfoortse krijg je ruime dekkingen tegen scherpe premies.

  Je regelt al zorgzaken online via Mijn Zorg: snel, makkelijk en veilig. Zo kan je online declareren, je gegevens wijzigen of de stand van je eigen risico bekijken.