Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Flexibele AOV


Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Zekerheid in tijden van onzekerheid

U wilt arbeidsongeschiktheid natuurlijk het liefst voorkomen. Toch kan het gebeuren dat u door ziekte of een ongeval uw werk niet meer kunt doen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Amersfoortse bent u ook in dat geval verzekerd van inkomen. Een geruststellende gedachte.

 

Voor elke ondernemer wat wils

Of u nu starter bent of al jarenlang onderneemt, personeel in dienst heeft of zzp’er bent: De Amersfoortse heeft voor elke ondernemer een passende arbeidsongeschiktheidsverzekering. En zo is er nog een aantal redenen om voor De Amersfoortse te kiezen.

 

Bekijk onze AOV’s en bereken uw premie:

AOV 2.5

 • Ideaal voor starters
 • Uitkering 2 of 5 jaar
 • Vanaf € 66 per maand

Lees meer

 

Bereken premie

Flexibele AOV

 • Dagelijks aan te passen
 • Veel keuzevrijheid
 • Ruime dekkingen

Lees meer

Bereken premie

AOV

 • Op maat samenstellen
 • Lange uitkeringsduur
 • Ruime dekkingen

Lees meer

Bereken premie

Flexibele en vaste dekkingen

De arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van de Amersfoortse bestaan uit twee soorten dekkingen: flexibele dekkingen en vaste dekkingen.
 • Dekkingen die u kunt kiezen hebben te maken met de mate waarin u uw inkomen wilt beschermen.
  U kiest bijvoorbeeld hoeveel inkomen u wilt verzekeren. Of tot welke leeftijd u verzekerd wilt zijn.
 • Dekkingen die vaststaan krijgt u altijd.
  Voorbeelden zijn hulp bij arbeidsongeschiktheid en verblijf in het buitenland.

 • Inclusief preventieprogramma

  Voorkomen is beter dan genezen. Wanneer u een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij De Amersfoortse heeft, kunt u gebruikmaken van ons preventieprogramma. Hiermee houdt u uw gezondheid op peil en verkleint u de kans op uitval.

  Arbeidsongeschikt? Wij zijn uw vangnet

  Dat wij er alles aan doen om arbeidsongeschiktheid te voorkomen spreekt voor zich. Mocht u toch niet kunnen werken, dan krijgt u een vervangend inkomen. Daarnaast helpen we u snel en verantwoord weer aan het werk. Bekijk wat wij allemaal voor u kunnen doen in de video.
   
  {~iframe width="640" height="360" src="https://player.vimeo.com/video/174951800" frameborder="0"~}{~/iframe~}

   

  Verzekering afsluiten

  Een AOV afsluiten? Zoek een adviseur bij u in de buurt voor een advies op maat of bekijk onze aanvullende informatie. Zo weet u zeker dat u goed geïnformeerd bent.
   
  ​​

  Dekkingen die vaststaan

  Deze dekkingen krijgt u altijd. Bij de AOV, de flexibele AOV en de AOV 2.5.

  Hulp bij arbeidsongeschiktheid ​Bent of dreigt u arbeidsongeschikt te worden? Bij De Amersfoortse zitten arbeidsdeskundigen die u ondersteunen. Zij geven onafhankelijk advies over uw arbeidsongeschiktheid en beoordelen samen met u de mogelijkheden om weer aan het werk te gaan.
  Sabbatical/Tijdelijk stopzetten verzekering ​Stopt u tijdelijk met werken? Dan kunt u de verzekering tijdelijk stoppen. U betaalt dan maar 8% van de totale premie. Als u arbeidsongeschikt wordt in deze periode, ontvangt u geen uitkering. De verzekering kunt u binnen één jaar weer hervatten, zonder extra medische vragen te beantwoorden.
  Verblijf buitenland ​Vertrekt u naar het buitenland voor meer dan zes maanden? Geef het uiterlijk 30 dagen voor vertrek door. Wij kijken of de verzekering kan doorlopen.
  Aanvangskorting ​Sluit u een nieuwe AOV bij De Amersfoortse? Dan krijgt u 30% korting op uw premie in het eerste jaar, 20% korting in het tweede jaar en 10% in het derde jaar. Hiervoor in de plaats kunt ook kiezen voor een doorlopende korting van 7,5%. Bent u een startende ondernemer en jonger dan 36 jaar? Dan krijgt u de eerste 3 jaar een extra korting van 10% op uw premie, bovenop de aanvangskorting.
  Zwangerschap en bevalling ​Als vrouwelijke ondernemer ontvangt u een uitkering van 100% tijdens zestien weken van uw zwangerschap (min uw eigen risico in dagen). Dat geldt alleen als u het eerste jaar van uw arbeidsongeschiktheid heeft verzekerd. En als de uitgerekende datum minstens een jaar na de ingangsdatum van de verzekering is.
  Adoptie ​Bij de AOV en de Flexibele AOV hebben mannelijke en vrouwelijke verzekerden recht op een uitkering bij adoptie als:
  • de datum van adoptie minstens een jaar na de ingangsdatum van de verzekering is;
  • u een eigen risico van maximaal 90 dagen heeft;
  Premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid ​Raakt u arbeidsongeschikt? Dan krijgt u een uitkering als u daar recht op heeft. Het eerste jaar moet u nog wel uw premie betalen. Na één jaar arbeidsongeschiktheid betaalt u minder premie (uw eigen risicotermijn moet dan wel voorbij zijn). We verminderen uw premie met uw uitkeringspercentage.
  Rechtsbijstand ​Bent u arbeidsongeschikt door de schuld van een ander die daarvoor aansprakelijk is? En ontvangt u daarvoor een uitkering van ons? Dan heeft u recht op onze rechtsbijstandsvergoeding. Wij vergoeden tot € 7.500 voor juridische kosten. U mag een advocaat inschakelen naar keuze.
  Uw verzekerd bedrag tussentijds aanpassen ​Elke drie jaar vragen wij naar uw inkomen van de afgelopen drie jaar. En naar uw werkzaamheden. Zo blijft uw AOV aansluiten op uw persoonlijke situatie.

  Is uw inkomen gestegen? (AOV en AOV 2.5)
  Dan kunt u zonder medische vragen uw verzekerd bedrag met maximaal 20% verhogen. Dit mag nooit meer bedragen dan 90% van uw gemiddelde inkomen over de afgelopen drie jaar.

  Is uw inkomen gedaald?
  Dan kan De Amersfoortse uw verzekerd bedrag aanpassen. Zo betaalt u nooit te veel. Ook als uw inkomen niet is gedaald, mag u uw verzekerd bedrag verlagen.

  Heeft u een Flexibele AOV?
  Bij de Flexibele AOV bent u niet verplicht om uw inkomen door te geven. Wijzigingen in uw beroep en werk wel. Het verzekerd bedrag kunt u bij de Flexibele AOV altijd aanpassen. En eens per jaar kunt u uw verzekerd bedrag met maximaal 10% verhogen, zonder dat u hiervoor gezondheidsvragen hoeft te beantwoorden.
  Advies over preventie Ons preventieprogramma is speciaal voor ondernemers met een AOV van De Amersfoortse.

   

   

   


   

  Flexibele dekkingen

  Deze dekkingen zijn verschillend bij AOV 2.5, Flexibele AOV en  AOV.

  ​AOV

  Flexibele AOV

  ​AOV 2.5

  Hoeveel inkomen wilt u verzekeren? ​Maximaal 90% van uw gemiddelde inkomen over 3 jaar. Met een maximum van € 180.000. ​Maxim​aal 90% van uw inkomen. Met een maximum van € 180.000. ​Maximaal 90% van uw gemiddelde inkomen over 3 jaar. Met een maximum van € 45.000.
  Hoe lang wilt u wachten op uw uitkering bij arbeidsongeschiktheid?
  ​14, 30, 60, 90, 180, 365 en 730 dagen ​14, 30, 60, 90, 180, 365 en 730 dagen ​14, 30 of 60 dagen
  ​Hoe wilt u dat De Amersfoortse uw arbeidsongeschiktheid beoordeelt? ​Standaard verzekert u beroeps-arbeidsongeschiktheid. U kunt ook kiezen voor passende arbeid. ​Standaard verzekert u beroeps-arbeidsongeschiktheid. U kunt ook kiezen voor passende arbeid. ​Standaard verzekert u beroeps-arbeidsongeschiktheid. U kunt ook kiezen voor passende arbeid.
  ​Vanaf welk arbeidsongeschiktheidspercentage wilt u een uitkering ontvangen? ​Standaard vanaf 25% arbeidsongeschiktheid. U kunt ook kiezen voor 45%, 55%, 65% of 80%. Ongeval? Dan is de drempel altijd 25%. ​Standaard vanaf 25% arbeidsongeschiktheid. U kunt ook kiezen voor 45%, 55%, 65% of 80%. Ongeval? Dan is de drempel altijd 25%. ​Standaard vanaf 25% arbeidsongeschiktheid. U kunt ook kiezen voor 45%. Ongeval? Dan is de drempel altijd 25%.
  ​Hoeveel jaren wilt u een uitkering ontvangen?
  ​Tot:
  • u weer arbeidsgeschikt bent
  • de eindleeftijd van uw verzekering
  • u overlijdt
  ​Tot:
  • u weer arbeidsgeschikt bent
  • de eindleeftijd van uw verzekering
  • u overlijdt
  ​Tot:
  • u weer arbeidsgeschikt bent
  • u overlijdt
  • u de maximale
  uitkeringsduur van 2 of 5 jaar
  heeft bereikt -of tot maximaal de eindleeftijd op uw verzekering
  ​Tot welke leeftijd wilt u verzekerd zijn?
  ​U kiest zelf uw eindleeftijd. ​U kiest zelf uw eindleeftijd. ​U kiest zelf uw eindleeftijd.
  Wilt u het verzekerd bedrag regelmatig aanpassen? ​U kiest of het verzekerd bedrag gelijk blijft of stijgt met de CBS loonindex. Verlagen of verhogen kan ook. Verhogen kan met maximaal 20% per keer (eenmaal in de 3 jaar). ​Op ieder moment uw verzekerd bedrag aanpassen. Een verhoging tot 10% kan bij arbeidsgeschiktheid zonder gezondheidsvragen (eenmaal per jaar). ​Het verzekerd bedrag blijft gelijk. Verlagen of verhogen kan ook. Verhogen kan met maximaal 20% per keer (eenmaal in de 3 jaar).
  ​Welke keuze wilt u in de contractsduur? ​De contractsduur is 3 jaar. Daarna dagelijks opzegbaar per maand.
  ​Keuze uit een contractsduur van: dagelijks opzegbaar, 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar. Daarna dagelijks opzegbaar per maand.
  ​De contractsduur is 3 jaar. Daarna dagelijks opzegbaar per maand.
   

  Interesse in onze verzekering?

  Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs. Zij helpen u graag verder. Lees ook onze brochure en polisvoorwaarden.
   
   

  Preventie  

  U wilt arbeidsongeschiktheid natuurlijk het liefst voorkomen. Met ons preventieprogramma bieden wij u specifieke oplossingen voor uw branche.

  Beroepsongeschiktheid

  Bent u arbeidsongeschikt voor uw eigen beroep of onderneming? En gaat u in loondienst werken of bent u genoodzaakt een ander beroep uit te oefenen? Dan vullen wij uw inkomen uit loondienst of het nieuwe beroep aan tot het gemiddelde inkomen voor arbeidsongeschiktheid. De mate van arbeidsongeschiktheid wordt beoordeeld op basis van uw verzekerde beroep.

  Periodiek onderhoud

  Elke drie jaar vragen wij naar uw inkomen van de afgelopen drie jaar en uw werkzaamheden. Zo blijft uw persoonlijke situatie aansluiten op uw verzekering.  
  • Is uw inkomen gestegen? Dan heeft u de mogelijkheid om zonder medische vragen uw verzekerd bedrag met 20 % te verhogen.
  • Is uw inkomen gedaald? Dan kan De Amersfoortse uw verzekerd bedrag aanpassen. Zo betaalt u nooit te veel. Ook als uw inkomen niet is gedaald, mag u uw verzekerd bedrag verlagen.
  • Is het verzekerd bedrag door ons verlaagd en is uw inkomen in de 3 jaar daarna weer gestegen? Dan kunt u de
   verzekerde bedragen weer verhogen tot de hoogte van de verzekerde bedragen voor de verlaging. Daarboven op kunt u de verzekerde bedragen nog eens met 20 % verhogen. Door deze verhoging mogen de verzekerde bedragen niet meer dan 90% van het gemiddelde inkomen zijn. 

  Snel herstellen

  Onze arbeidsdeskundigen komen in actie wanneer u arbeidsongeschikt raakt of dreigt te worden. Zo doen wij er alles aan om u zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.

  Aanvangskorting

  Bij de AOV krijgt u het eerste jaar 30%, het tweede jaar 20% en het derde jaar 10% korting op de premie. Startende ondernemers van 35 jaar of jonger, ontvangen de eerste drie jaar een extra korting van 10%.

  Interesse in onze verzekering?

  Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs. Zij helpen u graag verder.
   

   

  U kunt online uw premie berekenen voor onze arbeidsongeschiktheidsverzekering. Wilt u een AOV sluiten? Dan vinden wij het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent. Daarom kunt u onze AOV afsluiten via uw adviseur. U kunt een adviseur zoeken bij u in de buurt. Samen kijken jullie naar een oplossing die past bij uw situatie.

   

   

  Heeft u vragen over uw lopende arbeidsongeschiktheidsverzekering, ons acceptatiebeleid of wilt u een wijziging doorgeven? Bel ons dan op:

  (033) 464 28 85 

   
  Heeft u vragen over preventie of wilt u zich ziek of beter melden? Bel ons dan op:

  (033) 464 28 86

   
  Heeft u overige vragen over uw arbeidsongeschiktheidsverzekering? Bel ons dan op:

  (030) 278 03 35

  Arbeidsongeschikt?

  Arbeidsongeschiktheid kunt u hier aan ons melden.

  5 sterren

  ​Voor de 2e keer op rij hebben wij de hoogste sterrenscore bij MoneyView behaald voor onze AOV's.

  AOV en zorg in 1?

  ​Sluit dan nu de Doorgaanverzekering. Dat is geen gedoe en een scherpe prijs. Zo kunt u doorgaan met ondernemen.

  Weer aan het werk

  Hoe marktkoopman Brian weer aan het werk ging