Leiderschap


Wat voor leidinggevende wil jij zijn?

Werkgeluk is een hot item. Steeds meer bedrijven zetten het geluk van hun medewerkers op de eerste plaats. Want met happy medewerkers gaat de productiviteit omhoog en krijg je tevreden klanten. Uit onderzoek blijkt dat als mensen op hun werk weinig autonomie, weinig sociale steun en veel taakeisen ervaren, ze negatiever zijn. Vrijheid op het werk draagt dus bij aan het werkgeluk van je medewerkers. Maar hoe doe je dat als leidinggevende en hoever wil je daarin gaan?

Waarom is vrijheid op het werk belangrijk?

Autonmie op de werkvloer

Podcast: alles over autonomie op de werkvloer

Hoe werkt autonomie op de werkvloer precies? Wij vroegen het aan Lisette Niemeijer. Zij is gespecialiseerd in duurzame inzetbaarheid en vertelt ons in deze podcast precies welke vormen van autonomie wel en niet werken. 

Ontevreden medewerkers kosten je bedrijf geld

Uit onderzoek blijkt dat controle over de uitvoering van de werktaken en de indeling van de tijd leidt tot een hogere werktevredenheid, meer motivatie en een gelukkiger leven in het algemeen. Uiteindelijk gaat ook de productiviteit omhoog. Ontevreden medewerkers kunnen leiden tot hoger verzuim, méér ongevallen en een lagere productiviteit. Meer lezen? Vraag onze whitepaper over leiderschap aan.