Zorg jij voor gezonde medewerkers?

Geplaatst op 11 juli 2018

Het is voor je bedrijf belangrijk als je medewerkers hun best doen om gezond te leven. Want gezonde en vitale medewerkers zijn blije medewerkers. En blije medewerkers zijn productiever en minder vaak ziek. En dat merk jij weer in je bedrijfsresultaten. Maar de verantwoordelijkheid ligt niet alleen bij jouw medewerkers, jij kan zelf ook een hoop doen aan de gezondheid van de medewerkers. Lees hier wat je hieraan kunt doen.


  1. Stimuleer een gezonde levensstijl
    Op de werkvloer kun je heel simpel je medewerkers stimuleren om gezond te leven. Vervang bijvoorbeeld in de kantine de broodjes kroket voor een uitgebreide saladebar, zet gratis fruit neer en ga met zijn allen een rondje lopen in de pauze. Of kies ervoor om met korting een sportabonnement aan te bieden vanuit het bedrijf.

  2. Interesse in je medewerkers
    Zorg dat je weet wat er bij je medewerkers speelt. Zit iedereen op de juiste plek? Is er een juiste balans tussen werk en privé? Kan iedereen het werk (en de werkdruk) goed aan? Zodra je in gesprek blijft met je medewerkers weet je wat er gaande is en kun je hen beter helpen met het werkplezier op de afdeling.

  3. Gezondheidsonderzoek onder je medewerkers
    Met een gezondheidsonderzoek, of Preventief Medisch Onderzoek (PMO), worden de gezondheidsrisico’s in jouw bedrijf in kaart gebracht. Je medewerkers bepalen zelf of ze aan dit onderzoek meedoen en de uitkomsten zijn vertrouwelijk. Wel kun je de totale uitkomsten gebruiken om de arbeidsomstandigheden in je bedrijf te verbeteren. Je arbodienstverlener kan je helpen met het opzetten en uitvoeren van een PMO voor jouw medewerkers.

Samen werken a­an duurzame inzetbaarheid
Dit zijn nog maar een paar eenvoudige tips die je kunt oppakken om te werken aan duurzame inzetbaarheid. Ben je er dan al? Nee, werken aan duurzame inzetbaarheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Werknemers moeten ook bereid zijn om hieraan te werken. Het is daarom belangrijk om regelmatig het gesprek met elkaar aan te gaan hoe je dit kunt bereiken.

Werkgeverschap