Zorgverzekerde | De Amersfoortse

Wachtlijstbemiddeling onmisbaar voor ondernemers

Geplaatst op 2 december 2019

Wanneer je lang moet wachten op zorg, kan dat erg vervelend zijn. Zeker als ondernemer of zzp’er wil je niet langdurig met klachten rondlopen. Tijd is geld. Ben je niet tevreden met je lange wachttijd?Dan kan wachtlijstbemiddeling je hoogstwaarschijnlijk helpen om eerder geholpen te worden.

Wanneer maak je gebruik van wachtlijstbemiddeling?

Je kunt wachtlijstbemiddeling gebruiken als het gaat over planbare, niet acute zorg. Dit kan bijvoorbeeld gaan over psychologische zorg of een operatie. Als je spoedeisende hulp nodig hebt, moet je direct contact opnemen met het ziekenhuis via de spoedeisende hulp.

Om wachttijden niet te lang te maken, is er een maximale wachttijd afgesproken per type behandeling. Dit noem je de Treeknorm. Als je langer moet wachten dan de Treeknorm, kun je gebruikmaken van wachtlijstbemiddeling. Voor ziekenhuizen gelden de volgende treeknormen:

Type zorg Maximale wachttijd
Eerste polikliniekbezoek 4 weken
Diagnostiek 4 weken 
Poliklinsche behandeling 6 weken
Klinische behandeling 7 weken 

Hoe werkt wachtlijstbemiddeling?

Via je zorgverzekering maak je gebruik van wachtlijstbemiddeling. Als ondernemer of zzp’er neem je contact op met je verzekeraar om een verzoek in te dienen. Samen spreken jullie de belangrijkste afspraken af, zoals hoe ver je bereidt bent om te reizen voor nieuwe zorg.

De zorgverzekeraar gaat vervolgens de wachttijden voor jouw zorg bij andere ziekenhuizen na om te zien of deze verminderd kan worden. Binnen een paar dagen neemt de zorgverzekeraar weer contact met je op om de bevindingen te bespreken. Tenslotte beslis je helemaal zelf of je deze nieuwe wachttijd aanneemt of niet.

Wachtlijstbemiddeling via Zorg voor Ondernemers

Voor ondernemers hebben we een nieuwe zorgverzekering opgezet: Zorg voor Ondernemers (ZvO), een speciale naturapolis voor ondernemers. Net als bij onze AOV, en in tegenstelling tot andere zorgverzekeringen, biedt deze basisverzekering extra diensten aan die je helpen om gezond te blijven en snel weer te herstellen, wanneer dat nodig is.

Geen AOV, wél zorg voor ondernemers.  

Met deze nieuwe zorgverzekering krijg je korting op je zorgpremie én maak je gebruik van onze ondernemersmodule. Hierin bieden we verschillende diensten aan. Naast wachtlijstbemiddeling krijg je bij Zorg voor Ondernemers ook:

  • Een Persoonlijke Gezondheidscheck om je gezondheid in kaart te brengen;
  • Een vergoeding tot 500 euro voor mentale gezondheid;
  • Gezinsongevallendekking tot 5.000 euro.
Zorg Ondernemerschap