Experts van De Amersfoortse

Vrijheid op de werkvloer

Geplaatst op 13 mei 2019

Als mensen autonomie - vrijheid - ervaren op het werk, blijven zij vaak langer werken voor dezelfde werkgever, ervaren zij minder stress en zijn zij vitaler. En als werkgever wil je natuurlijk graag gezonde medewerkers die je duurzaam kunt inzetten. Hoe ziet vrijheid op het werk eruit en hoe regel je dat?

7 Tips om je medewerkers vrijheid te geven

Tip 1: Ga voor flexibele werkuren

Introduceer flexwerken. Dat betekent dat je medewerkers zelf mogen bepalen hoe laat ze beginnen. Begint iemand vroeg in de ochtend? Dan kan hij ook vroeg naar huis.

Tip 2: Maak thuiswerken mogelijk

Bied je medewerkers de ruimte om thuis te werken. Is dat niet mogelijk in jouw bedrijf? Laat ze dan zelf hun rooster maken.

Tip 3: Laat je medewerkers zelf het aantal vakantiedagen bepalen

Wat? Dan gaat toch iedereen eindeloos met vakantie? Hallo gratis sabbatical! Diverse kleine en grote bedrijven – waaronder Netflix – hebben dit systeem geïntroduceerd. Wat blijkt: medewerkers nemen juist minder vakantiedagen op, omdat ze dat alleen doen als het werk het toelaat. Zij voelen namelijk zelf de verantwoordelijkheid.

Tip 4: Laat medewerkers sporten tijdens werktijd

Door beweging te faciliteren, laat je zien dat je vitaliteit belangrijk vindt. En dat je erop vertrouwt dat het werk wel af komt. Want jij weet: fitte medewerkers presteren beter.

Tip 5: Organiseer een brainstorm

Organiseer regelmatig een brainstorm met je medewerkers waarin alle ideeën welkom zijn. Wat kan er beter, anders? Luister naar de ideeën - ook van mensen die niet in vaste dienst zijn - en doe er iets mee.

Tip 6: Geef je medewerkers de kans om te leren

Laat je medewerkers jaarlijks zelf een cursus uitkiezen die niets met het werk te maken hoeft te hebben. Zo’n cursus kan toch bijdragen aan meer werkplezier, gewoon omdat je medewerker lekkerder in z’n vel zit.

Tip 7: Focus op talent

Hou mensen niet vast in hun functie, maar kijk met alle medewerkers wie wat het beste kan doen op welk moment. Zo krijg je meer eigen initiatief en het verhoogt de motivatie.

Voorkom chaos

Vrijheid werkt alleen als er duidelijke kaders bestaan waarbinnen mensen zelf kunnen bepalen hoe ze werken. Zonder grenzen kan chaos ontstaan en daar wordt ook niemand blij van. Besteed dus aandacht aan de manier waarop je vrijheid introduceert in je bedrijf. En blijf kijken of het werkt. In vrijere manieren van beoordelen, kun je dat mooi meenemen. Bijvoorbeeld met 360 graden feedback. Dat betekent dat je feedback vraagt aan de ondergeschikten van een medewerker, de collega's en zijn leidinggevende. Daarbij geeft de medewerker zelf ook feedback op zijn eigen functioneren. 


Werkgeverschap