Restitutie- of naturapolis?

Geplaatst op 5 november 2020

Ieder jaar hoor je de termen weer voorbijkomen: de budgetpolis, naturapolis, combinatiepolis en de restitutiepolis. Omdat je (waarschijnlijk) maar een paar dagen in het jaar bezig bent met je zorgverzekering, begrijpen we dat dat je in die tijd de zoekmachine raadpleegt: naturapolis, restitutiepolis... Wat betekent het ook alweer?

Het grootste verschil in deze polissen ligt in de keuzevrijheid voor het kiezen van een zorgverlener, en daarbij de hoogte van de vergoeding. Bij een naturapolis worden zorgverleners en ziekenhuizen vergoed waarmee de zorgverzekeraar een contract heeft, en als de zorgverzekeraar geen contract heeft dan krijg je een lagere vergoeding en moet je dus bijbetalen. Met een restitutiepolis krijg je alle zorgkosten vergoed bij alle zorgverleners, mét of zónder contract tussen de zorgverzekeraar en de zorgverlener (met uitzondering van extreem hoge tarieven).

Kiezen voor de naturapolis Ruime Keuze of de restitutiepolis Eigen Keuze van De Amersfoortse?

Bij De Amersfoortse kun je kiezen tussen beide verzekeringen. Met onze naturapolis Ruime Keuze wordt zorg van gecontracteerde zorgverleners tot 100% vergoed. Voor zorgverleners die géén contract hebben met De Amersfoortse wordt de zorg tot maximaal 85% vergoed. Met onze restitutiepolis Eigen Keuze heb je 100% vrije zorgkeuze. Dat betekent dat je voor alle zorg die je bij ons verzekerd hebt, zelf bepaalt naar welk(e) zorgverlener zoals apotheek, fysiotherapeut of ziekenhuis je gaat. Of je nu in Amsterdam, Groningen of Sint-Michielsgestel zorg wilt ontvangen. 

Je hebt tot 31 januari 2021 de tijd

Wist je dat je tot en met 31 januari 2021 de tijd hebt om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten? Je kan dus nog een maandje langer in het nieuwe jaar nadenken over welke zorgverzekering goed bij jou past. Je zorgverzekering gaat dan natuurlijk alsnog per 1 januari 2021 in. Maar let op: je moet wel uiterlijk 31 december 2020 je huidige zorgverzekering opzeggen!

Zorg