Resti-watte?

Resti-watte?

Geplaatst op 7 december 2017

Ieder jaar hoor je de termen weer voorbij komen: de budgetpolis, naturapolis, combinatiepolis en, de restitutiepolis. Omdat je (waarschijnlijk) maar een paar dagen in het jaar bezig bent met je zorgverzekering, begrijpen we dat dat je in die tijd de zoekmachine raadpleegt: naturapolis, restitutiepolis – wat betekent het ook alweer?

Het grootste verschil in deze polissen ligt in de keuzevrijheid voor het kiezen van een zorgverlener, en daarbij de hoogte van de vergoeding. Bij een naturapolis worden zorgverleners en ziekenhuizen vergoed waarmee de zorgverzekeraar een contract heeft, en als de zorgverzekeraar geen contract heeft dan krijg je een lagere vergoeding en moet je dus bijbetalen.

Met een restitutiepolis krijg je alle zorgkosten vergoed bij alle zorgverleners, mét of zónder contract tussen de zorgverzekeraar en de zorgverlener (met uitzondering van extreem hoge tarieven).

Vrije zorgkeuze bij De Amersfoortse 
Bij De Amersfoortse geloven wij in maximale keuzevrijheid. Daarom heb je met onze restitutiepolis 100% vrije zorgkeuze. Dat betekent dat je voor alle zorg die je bij ons verzekerd hebt, zelf bepaalt naar welk(e) zorgverlener zoals apotheek, fysiotherapeut of ziekenhuis je gaat. Of je nu in Amsterdam, Groningen of Sint-Michielsgestel zorg wilt ontvangen. Wij vergoeden de rekening altijd. 

Je hebt tot 31 januari 2018 de tijd
Wist je dat je tot en met 31 januari 2018 de tijd hebt om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten? Je kan dus nog een maandje langer nadenken over welke zorgverzekering goed bij jou past. Je zorgverzekering gaat dan natuurlijk alsnog per 1 januari 2018 in. Maar let op: je moet wel uiterlijk 31 december 2017 je huidige zorgverzekering opzeggen!

Zorg