Mantelzorg in je bedrijf

Mantelzorg in je bedrijf

Geplaatst op 7 november 2018

“Eerlijk gezegd had ik geen idee wat er speelde”. Als mede-eigenaar van een goedlopend cateringbedrijf, had Maaike niet meteen in de gaten dat er mantelzorgers onder haar medewerkers waren. Totdat er iemand uitviel.

Maaike: “Pas toen een van onze medewerkers opgebrand thuiszat, kwam ik erachter dat hij al maanden intensief zorgde voor zijn dementerende vader. Naast zijn werk en drukke gezinsleven. Hij had er nooit iets over gezegd tegen collega’s. Uiteindelijk is hij weer aan het werk gegaan, dankzij goede begeleiding. Maar het heeft me wel bewust gemaakt van het onderwerp mantelzorg.

Ik heb vervolgens een aantal acties ondernomen om mantelzorg bespreekbaar te maken. Zo heb ik er aandacht aan besteed in onze maandelijkse nieuwsbrief. En nemen we het onderwerp standaard mee in functioneringsgesprekken. Ook heb ik een goed systeem geïntroduceerd: als er privé iets speelt bij een van onze medewerkers, dan zorg ik dat ik het binnen 24 uur weet. Zo kan ik hem of haar een persoonlijk kaartje sturen. Dat waarderen mensen enorm. Laatst lag de dochter van een medewerker in het ziekenhuis. Zij kwam me later bedanken voor het aardige kaartje. Dat was meteen een goed moment om te vragen wat deze medewerker nodig had van mij als werkgever in deze situatie. Zij heeft tijdelijk haar werktijden aangepast en meer vanuit huis gewerkt.

Het thema mantelzorg speelt tegenwoordig veel meer bij ons. Het is bespreekbaar, mensen durven erover te beginnen. En dat zorgt weer voor een betere sfeer. Daar wordt uiteindelijk iedereen beter van: de medewerkers en onze klanten.”

5 tips voor werkgevers rondom mantelzorg

  1. Onderzoek hoeveel mantelzorgers jouw bedrijf telt, bijvoorbeeld middels een enquête
  2. Maak mantelzorg bespreekbaar tijdens werkoverleggen
  3. Besteed aandacht aan het thema mantelzorg in een nieuwsbrief of op intranet
  4. Neem een mantelzorgvriendelijke passage op in het arbeidsreglement en wijs nieuwe medewerkers daarop
  5. Zoek samen met de mantelzorger naar maatwerkoplossingen, zoals: flexibele werktijden, tijdelijk minder werken of thuiswerken

Wil je meer lezen over mantelzorg en wat jij als werkgever kan doen om te voorkomen dat een mantelzorger uitvalt? 

Werkgeverschap