Hoe houd je je medewerkers gezond?

Kantoorverleidingen herkennen en aanpakken

Geplaatst op 14 januari 2019

Iedereen kent ze: de kantoorverleidingen. Te veel zitten, 4 uur dipje, zoete zin na de lunch, rokende collega’s, traktaties in je team, niet sporten na het werk omdat je te moe bent. Deze verleidingen zijn het grootste gevaar voor het volhouden van goede voornemens. Wat kun je als werkgever doen om je medewerkers te helpen om de kantoorverleidingen te omzeilen en de gezonde voornemens vol te houden? De 3 meest voorkomende kantoorverleidingen en ideeën om ze aan te pakken staan hier in een overzicht.

Kantoorverleiding 1: te veel zitten

  • Deel stappentellers uit onder je personeel als onderdeel van een campagne ‘zitten is het nieuwe roken’. Verleid iedereen om zoveel mogelijk de trap te nemen en naar elkaar toe te lopen in plaats van te mailen. Ook hier kun je een wedstrijdje van maken. Met als prijs voor de collega met de meeste stappen: een gratis paar hardloopschoenen van de zaak.
  • Nodig je medewerkers uit voor een meditatieve lunchwandeling. Frisse lucht geeft energie en door de mentale reset hebben medewerkers weer puf voor de rest van de dag.
  • Stimuleer beweging door een bootcamp te organiseren meteen na werk. Veel makkelijker voor je mensen dan eerst naar huis om te verkleden, waardoor ze al snel afzien van sporten.

Kantoorverleiding 2: zoete zin in de middag

  • Vervang de chocolade, toffees en koekjes bij vergaderingen voor appels. En zet overal fruitmanden neer. Zo maak je het makkelijker om te gaan voor gezonde snacks.
  • Begin kantoor breed een zero sugar challenge waar mensen zich op kunnen inschrijven en ga zo de uitdaging aan om een maand lang geen suiker te eten. Wedden dat de drempel om een minimarsje te nemen veel groter wordt als je directe collega ook meedoet aan de challenge?

Kantoorverleiding 3: middagdipje rond vier uur

  • Laat een stoelmasseur komen op kantoor om die vreselijke vier uur dip weg te masseren voor wie daar behoefte aan heeft.
  • Richt een spirituele ruimte in voor gebed en middagdutjes. Onvoldoende slaap maakt dat mensen meer zin hebben in vet en zoet. Ook is het lastig om te gaan sporten als je moe bent. Een power nap kan uitkomst bieden.

Wil jij weten hoe je goede voornemens kunt faciliteren binnen jouw bedrijf, waarom dat slim is en hoe ver je daarin mag gaan?

Werkgeverschap