Hulp van onze Doorgaanexpert

Geplaatst op 15 september 2020

Iris heeft een aantal vervelende fysieke klachten die niet meer medisch te behandelen zijn. Ze heeft vooral psychische problemen. ze ervaart extreem veel druk op en naast haar werk. Ze zit kortom tegen een burn-out aan. Iris probeert door middel van leefstijlaanpassingen erger te voorkomen. Zij vraagt ook aan haar werkgever om hulp. Haar werkgever neemt contact op met onze Doorgaanexpert en vraagt of er vanuit de Werkgeversmodule hulpmogelijkheden zijn. 

Onze Doorgaanexpert neemt contact op met Iris en vraagt wat er nou precies aan de hand is. Iris geeft aan dat zij het lastig vindt om werk naast zich neer te leggen op vrije momenten. Iris heeft aan het begin van het jaar ook al een persoonlijke gezondheidscheck bij ons gedaan. Daar kwam uit dat mentale belasting een risico voor haar vormt. 

De Doorgaanexpert wijst haar op de mogelijkheid van een ACT training en stuurt informatie over deze training. Iris gaat kijken of dit bij haar past en of dit haar kan helpen. Iris is hartstikke blij dat er goed met haar wordt meegedacht.

Wat is een ACT training?

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy, een vorm van Gedragstherapie. Binnen ACT leer je om het zinloze gevecht met vervelende gedachten, emoties en lichamelijke klachten te stoppen. Hierdoor ben je in staat om je aandacht te richten op de dingen die je werkelijk belangrijk vindt in het leven (waarden). De kern van ACT is dat het vechten tegen onvermijdelijke omstandigheden uiteindelijk ten koste gaat van een vitaal en waardevol leven. 

Vanuit de werkgeversmodule van je werkgever is er 250 euro per kalenderjaar beschikbaar gesteld voor deze training.

Zorg