Fit op werk

Hoe fit ben jij op je werk?

Geplaatst op 21 december 2017

Als iets nieuw is, heeft dat meestal een positieve betekenis. Nieuwe schoenen, een nieuw huis, nieuwe vrienden, een nieuwe baan en zo kun je nog veel meer voorbeelden bedenken. Het is dus een beetje raar dat we ‘het nieuwe roken’ gebruiken als we het over iets hebben dat helemaal niet zo positief is. Vlees eten is het nieuwe roken. Appen is het nieuwe roken en ook zitten is het nieuwe roken. En ja, zitten, dat doen we allemaal best veel.

Zitten is het nieuwe roken
We weten het al langer. Veel zitten is niet goed voor je. Als je weinig beweegt,  kan je lichaam je ontbijt, je lunch of avondeten niet omzetten in energie. Dan wordt het voedsel dat je binnenkrijgt omgezet in vet. Te veel vet in je lichaam kan overgewicht en obesitas veroorzaken. En dat verhoogt weer de kans op hart- en vaatziekten, diabetes, artritis, hoge bloeddruk enzovoort.

Wist je dat...
Nederlanders gemiddeld 8,7 uur per dag zitten?
 Een derde van de Nederlanders meer zit dan 7,5 uur per dag?
Hoger opgeleiden meer zitten dan lager opgeleiden?

Blijf ook op je werk in beweging
De cijfers hierboven liegen er niet om: we bewegen te weinig. Herken jij jezelf hierin? We begrijpen als geen ander dat het soms lastig is om op je werk in beweging te blijven. Je zit achter je bureau, je zit in een vergadering, je zit te lunchen in de bedrijfskantine. En als je klaar bent met werken, zit je in je auto of in de bus om naar huis te gaan. Toch kun je heel makkelijk in beweging komen op je werk.

Onze tips: 
De lift is heel aantrekkelijk. Maar ook voor die paar verdiepingen? Pak wat vaker de trap!
Ga vaker koffie (of thee of water of …) halen voor je collega’s. Zijn ze ook weer een stukje blijer met jou 😉.
Zet fietstrappers onder je bureau. Zo fiets je ongemerkt een flink aantal kilometers.
Neem de fiets naar je werk. Naast dat jíj er gezonder van wordt, draag je ook bij aan een beter milieu. Twee vliegen in één klap! 
Ga in je lunchpauze vaker een wandelingetje maken. De buitenlucht zorgt er ook voor dat je ’s middags weer fris aan de slag kunt.
Zorg dat vergaderingen minder statisch worden: je kunt zaken ook lopend bespreken!

Hoe blijf jij in beweging?
Wij zijn heel benieuwd hoe jij fit blijft op je werk. Kijk het filmpje over onze topsporter Tim en geef op onze Facebookpagina jouw tips om tijdens kantooruren in beweging te blijven.

Zorg