Hoe houd je je medewerkers gezond?

Help je medewerkers om gezonde voornemens vol te houden

Geplaatst op 8 januari 2019

Een vers jaar, met verse voornemens. Stoppen met roken is een klassieker, net als meer sporten en gezond eten. Maar denk ook aan: minder Netflixen, meer buitenlucht of vaker met vakantie. Als werkgever zijn goede voornemens van je medewerkers goed nieuws. Want je wil natuurlijk dat je mensen lekker in hun vel zitten. Omdat je betrokken bent bij je personeel, omdat vitale medewerkers beter presteren en omdat daar weer tevreden klanten op volgen.

De eerste weken van januari zijn de meeste mensen fanatiek en houden ze hun goede voornemens nog wel vol. Maar al snel daarna komt de klad erin. Omdat het goede voornemen een te hoog doel bleek (4 keer per week hardlopen), omdat het goede voornemen toch moeilijker was dan gedacht (nooit meer suiker) en omdat omgevingsfactoren een rol spelen (collega’s nemen wel nog steeds die gezellige rookpauze). Hoe kun je als werkgever je medewerkers helpen om hun goede voornemens vol te houden? Hoort dat eigenlijk ook bij de zorgplicht van jou als werkgever? En hoever mag je daarin gaan?

Gezonde voornemens, minder verzuim

Je medewerkers brengen een groot deel van hun week door op de werkvloer. Dus daar ligt een grote kans om goede voornemens vol te houden. Bovendien kunnen gezonde voornemens leiden tot minder ziekteverzuim. De Arbowet regelt de zorgplicht van de werkgever voor zijn werknemers. Zo kun je als werkgever ook gezonde producten aanbieden in je bedrijfskantine, mag je in je bedrijf de verkoop van alcohol verbieden en moet je een anti-rookbeleid voeren. Maar als werkgever wil je waarschijnlijk wel een stapje verder gaan. Door te investeren in een vitaliteitsprogramma bijvoorbeeld.

Verplicht aan de venkel?

Het is dus een goed idee om een gezonde leefstijl te faciliteren op het werk, maar opleggen mag niet. Want dan begeef je je in de privésfeer van je medewerkers. Je kunt je personeel dus niet verplichten om lunchsalades te eten of te fitnessen. Werkgevers mogen werknemers alleen aanspreken op hun leefstijl als zij daardoor niet meer goed functioneren of als ongezond gedrag van invloed is op de reputatie van het bedrijf. En dat kan nog best lastig zijn om aan te tonen.

Gezamenlijk project

Het is leuk om kantoor breed goede voornemens proberen vol te houden. Dan maak je er een gezamenlijk project van en zijn mensen eerder geneigd vol te houden voor het grotere doel. Hoe je dat doet? Lees hier onze 7 tips voor het faciliteren van goede voornemens.

Werkgeverschap