Checklist: Hoe summerproof ben jij?

Checklist: ben jij summerproof?

Geplaatst op 5 juli 2018

Veel ondernemers ervaren een gevoel van 'altijd vakantie en altijd aan het werk'. Anders gezegd: de vrijheid van het ondernemerschap, maar dan wel 24/7 ondernemer zijn. Herkenbaar? Hoe dan ook is een moment van ontspanning belangrijk om daarna weer door te kunnen gaan. Hoe ga je met een gerust hart op vakantie?

  • Plan de laatste 2 dagen voor je vertrek geen afspraken in. Het geeft je de tijd om jouw inbox weg te werken en zo stap je met een opgeruimd hoofd het vliegtuig in.
  • Juist nu je ongestoord aan een cocktail zit te nippen, komt dat briljante idee ineens bovendrijven. Twee handige apps om jouw ingevingen in te beheren zijn Evernote en Wunderlist.
  • Zorg ervoor dat je tijdens je vakantie niet voor financiële verrassingen komt te staan. Handel facturen op tijd af en zorg dat je tijdens je verblijft kunt internetbankieren voor spoedgevallen.
  • Uitrusten en het hoofd leegmaken is belangrijk. Maar, soms moet je als ondernemer nu eenmaal ook even doorgaan op vakantie. De applicatie GoToMyPC geeft via je tablet of smartphone toegang tot je computer thuis.
  • Heb je medewerkers in dienst? Maak dan duidelijke afspraken in welke gevallen ze jou lastig mogen vallen. Zo voorkom je dat je te vroeg of te laat wordt geïnformeerd.
  • Zorg voor een duidelijk overdrachtsmoment waar iedereen gemakkelijk bij kan. Bijvoorbeeld Google Docs.
  • Dagelijks je mailstroom in de gaten houden? Geen goed idee! Vakantie is toch bedoeld om te ontspannen. Helaas moet je als ondernemer soms toch echt antwoorden op een belangrijke e-mail. Daarvoor kun je Inky gebruiken. Deze handige app vist e-mails met hoge prioriteit eruit.

En dan... loslaten!

 

Ben jij al toe aan vakantie?

Ondernemerschap