Hoe maak je een keuze en wat zijn de gevolgen?

Blijf niet op je WIA gat zitten!

Geplaatst op 18 november 2019

Horrorscenario: je medewerker wordt ziek en komt nooit meer terug op zijn oude niveau. Terwijl hij wel nog een beetje kan werken. Er ontstaat een WIA-gat. Dat betekent niet alleen pech voor jou als werkgever, omdat je een sterke kracht kwijt bent. Voor je werknemer is de impact waarschijnlijk stukken groter. Want hij heeft te maken met de lichamelijke, psychische en inkomensgevolgen. Dat overkwam een medewerker van Jeroen, eigenaar van een Brabants bedrijf in zonnepanelen.

Jeroen: “Marieke was een geweldige secretaresse. Ze regelde altijd alles voor iedereen op kantoor. Totdat zij een skiongeluk kreeg en blijvend arbeidsongeschikt werd. Van een goede baan met prima inkomen, ineens afzakken tot bijstandsniveau. Je moet er niet aan denken. Gelukkig kan Marieke bij ons inmiddels weer wat werk doen, waardoor zij niet afhankelijk is van een schamele vervolguitkering. Want die bedraagt slechts een percentage van het minimumloon.”

Enorme impact

“Door de situatie met Marieke ben ik me echt gaan verdiepen in het onderwerp en heb ik besloten een WIA-verzekering af te sluiten voor mijn medewerkers. Daarmee krijgen zij een inkomen als zij door arbeidsongeschiktheid nog slechts deels kunnen werken, maar waarbij dat niet lukt. Hun ‘WIA-gat’ heb ik dus verzekerd. Want ik moet er niet aan denken wat de impact van zo’n WIA-hiaat kan zijn. De huur komt bijvoorbeeld in gevaar. Bovendien werkt het niet motiverend om ineens veel minder te verdienen. Het kan zelfs voelen als een straf. Mensen komen in een overleefstand in plaats van een positieve vibe. En dat bevordert hun kansen op de arbeidsmarkt niet. Kortom, ze blijven ongewenst op hun WIA-gat zitten en dat is natuurlijk zonde.”

Win-win voor werkgever en werknemer

“Ik vind het een prettig gevoel dat ik het goed heb geregeld voor mijn mensen. Want van te voren weet je natuurlijk nooit of iemand ooit arbeidsongeschikt wordt. Dat is niet te voorspellen. Als werkgever vul ik op deze manier goed werkgeverschap in. En voor mijn medewerkers betekent het een extra aantrekkelijke secundaire arbeidvoorwaarde, die ik wel altijd even noem in sollicitatiegesprekken!”

Ook iets regelen voor je medewerkers?

De Amersfoortse biedt een aantal arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Kijk hier naar de diverse oplossingen voor de WIA-gat verzekering: https://www.amersfoortse.nl/werkgever/wia

Werkgeverschap