6 tips om je medewerkers betrokken te houden bij je bedrijf

Geplaatst op 29 mei 2020

Als goed werkgever zorg je ervoor dat je medewerkers betrokken blijven bij je bedrijf. In de tijd waar we nu leven valt dat niet altijd mee. Een deel van de werknemers in Nederland werkt nu vanuit huis en dat heeft gevolgen voor je bedrijfsvoering. Of voor de mensen die wel naar hun werk gaan, gelden de nieuwe regels van de 1,5 meter samenleving.. Hoe houd je als werkgever goed contact met je medewerkers en hoe hou je je medewerkers betrokken bij je bedrijf? Lees hier onze tips:


Tip 1. Geef je medewerkers de ruimte om met creatieve ideeën te komen

Je ziet ook dat veel ondernemers op een heel creatieve manier met de crisis omgaan. Ze komen met nieuwe ideeën om hun bedrijf door te laten gaan in de nieuwe 1,5 meter samenleving. Roep je medewerkers op om mee te denken met creatieve oplossingen voor jouw bedrijf. 

Tip 2. Spreek je medewerkers persoonlijk

Bel of spreek je medewerkers regelmatig om te vragen hoe het met ze gaat. Kunnen ze het werken goed combineren met hun privé-situatie. Daarmee voorkom je dat het je medewerkers boven hun hoofd groeit en zich straks ziekmelden. 

Tip 3. Informeer je medewerkers over de (financiële) situatie van je bedrijf

Door je medewerkers mee te nemen in de gevolgen van de corona-crisis voor je bedrijf, houd je hen betrokken. Je medewerkers zien immers ook op het nieuws dat de crisis grote economische gevolgen heeft en kunnen zich zorgen maken over hun eigen baan. Wees er dus zo eerlijk mogelijk over. Ook als er straks misschien vervelende maatregelen volgen, komt dat niet helemaal uit de lucht vallen.

Tip 4. Overleg regelmatig met je medewerkers

Het is goed om, ook in deze ingewikkelde tijd, aandacht te besteden aan de onderlinge band met je medewerkers.  Plan regelmatig een overleg in zodat je op de hoogte bent van wat er speelt. Veel ziekmeldingen of een verminderde inzet zijn vaak een signaal dat er iets aan de hand is. En hoe vroeger je een probleem signaleert, hoe eerder je het aan kunt pakken.

Tip 5. Laat je medewerkers die thuiswerken zelf hun dag indelen

Thuiswerken vergt veel van je medewerkers. Helemaal als er kleine kinderen rondlopen. Laat je medewerkers daarom zelf hun dag indelen. Geef je medewerkers ruimte in de agenda en stimuleer ze om tussendoor even een wandelingetje te maken of te sporten. Om daarna weer fris aan de slag te gaan.

Tip 6. Verras je medewerkers met een cadeautje of een leuke kaart

Een kleine moeite, een groot plezier. Stuur een kaartje of cadeautje en laat je medewerkers weten dat je blij bent met hun inzet tijdens deze ingewikkelde tijd. Of, als je bedrijf helemaal stil ligt, dat je ze niet vergeten bent.
Ondanks de versoepeling van de maatregelen, gaat het nog wel even duren voordat alles weer ‘normaal’ is. En dat gaat nog veel vragen van ons aanpassingsvermogen en onze creativiteit. Laten we proberen het samen te doen en elkaar zo veel mogelijk te helpen. Kom je door de coronacrisis met je bedrijf in de problemen, probeer dan hulp te zoeken. De overheid biedt verschillende mogelijkheden om je financieel tegemoet te komen. 

Download onze whitepaper!

Wil je meer weten over goed werkgeverschap? Download dan onze whitepaper. Daarin vind je onder andere handige tips en een interessant praktijkvoorbeeld over goed werkgeverschap.

Werkgeverschap