AOV 2.5 | De Amersfoortse

3 AOV alternatieven voor ondernemers en zzpers

Geplaatst op 2 december 2019

Als zelfstandige heb je de vrijheid om zelf projecten uit te kiezen en te werken wanneer je wilt. Lekker! Alleen: wanneer je niet in staat bent om te werken, is er geen werkgever die je doorbetaalt. Daarom kiezen veel ondernemers voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Maar zijn er ook alternatieven. Een AOV sluit je als ondernemer of zzp’er af om risico’s tegen ziekte en arbeidsongeschiktheid af te dekken. Sommige ondernemers vinden dit echter te duur, waardoor er wordt gezocht naar een alternatief. We hebben een paar andere opties voor je op een rijtje gezet als je de premie van een AOV te hoog vindt.

Een broodfonds is het bekendste alternatief voor een AOV. Een broodfonds bestaat uit een groep ondernemers die iedere maand een bedrag inleggen om elkaar te helpen wanneer dat nodig is. Wordt een deelnemer ziek? Dan krijgt de ondernemer schenkingen uit deze pot. Je kunt meedoen aan een broodfonds als je langer dan een jaar zelfstandig ondernemer bent en minimaal 750 euro per maand haalt uit de nettowinst van je bedrijf. 

Er zitten alleen wel wat nadelen aan een broodfonds:

  • De eerste maand na ziekmelding krijg je nog geen geld van het broodfonds;
  • Je kunt maximaal 2 jaar gebruikmaken van het broodfonds;
  • Als de pot op is, is het op.

Zelf sparen

Om de touwtjes in eigen handen te nemen, kiezen sommige ondernemers ervoor om zelf te sparen in plaats van een verzekering af te sluiten. Iedere maand een bedrag opzij zetten naar je spaarrekening, dat klinkt als een goed idee toch? Nou, niet altijd. Bij langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid moet je écht veel geld hebben gespaard om alles te dekken. Dit kan soms uitlopen tot honderdduizenden euro’s!

Zorg voor Ondernemers

Voor ondernemers die geen AOV willen afsluiten, hebben we bij De Amersfoortse: Zorg voor Ondernemers. Dit is onze zorgverzekering speciaal voor ondernemers. In tegenstelling tot andere zorgverzekeringen biedt deze basisverzekering extra diensten die je helpen om gezond te blijven en snel weer te herstellen, wanneer dat nodig is.

Geen AOV, wél zorg voor ondernemers.

Met deze nieuwe zorgverzekering krijg je korting op je zorgpremie én maak je gebruik van onze ondernemersmodule. Hierin bieden we verschillende diensten aan, die we ook aanbieden bij onze arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Ideaal dus wanneer jij geen AOV hebt!

Bij Zorg voor ondernemers krijg je ook:

  • Wachtlijstbemiddeling zodat je snel de juiste zorg krijgt;
  • Een health check om je gezondheid in kaart te brengen;
  • Een vergoeding tot 500 euro voor mentale gezondheid;
  • Gezinsongevallendekking tot 5.000 euro.

 

Ik heb al een AOV, kan ik dan ook Zorg voor Ondernemers afsluiten?

Zorg voor Ondernemers is specifiek bedoeld voor ondernemers en zzp’ers die geen AOV hebben. Heb je al een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij De Amersfoortse en wil je nu ook een zorgverzekering? Dan hebben we de Doorgaanverzekering, waarmee je nog meer voordeel krijgt, zoals korting op je AOV en onbeperkt fysiotherapie. Lees hier alles over de Doorgaanverzekering

Ondernemerschap Zorg